Бан Ки Мун осъди ограниченията над мигрантите на Балканите

Те са в нарушение на Конвенцията за бежанците
26 фев 2016 21:10, Елка Василева
36
Бан Ки Мун осъди ограниченията над мигрантите на Балканите
Снимка: архив, Reuters

Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун осъди ограниченията, наложени над мигрантите по границите на Балканите, предаде Франс прес.

Бан Ки Мун подчерта, че мерките, въведени от редица страни в района, сред които Австрия, Словения, Хърватия, Сърбия и Македония, са в нарушение на Конвенцията за бежанците от 1951 г., добавя АФП.

Още по темата

По силата на тази конвенция трябва да се определя индивидуално бежанският статут и нуждата от защита на всеки мигрант, което е невъзможно при мерките, въведени от тези страни, се казва в комюнике на генералния секретар. Той следи с голяма тревога растящия брой ограничения, наложени по границите, през които минава т.нар. Балкански път.

Бан Ки Мун е наясно с натиска, на който са подложени много европейски страни, но призовава всички държави да оставят отворени границите си и да действат в дух на споделена отговорност и солидарност, включително като разширят законовите възможности за получаване на убежище.

Той напомня, че Турция вече е приела над 2,6 милиона бежанци, повечето от Сирия. Бан Ки Мун изтъква необходимостта да се сподели отговорността на световно равнище и посочва, че при следващата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк, на 19 септември ще се състои среща на високо равнище за миграцията.
 

/БТА/

 


36
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 11 месеца
бан ки мун да ми направи една с---ка
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бан Ки Мун да приеме тези нашественици в централата на ООН. И да не дава акъл на Балканите какво да правят.
12
0
 
4
 
! Отговори
Безмер преди 11 месеца
Бан Ки Мун как смееш да бъдеш джъджментал към нас и да ни осъждаш! Бъди толерантен! Ти трябва да си толерантен към нашите п0рядки и културно наследство дори те да са ксен0фобски и расистки, така е толерантно! Бъди толерантен! Както се толерират културни особености у някои етн0си като раждането на 12 годишна възраст така ще бъдеш и ти толерантен към нашите п0рядки. Бъди толерантен! Ти нямаш право да съдиш различните и да пречиш на нашата културна идентичност дори да ти се струва ксеноф0бска!
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Много ми е интересно Американците като изсраха поредното *** колко емигранти приеха да им помогнат като са толкова солидарни
10
0
 
6
 
! Отговори
БХК преди 11 месеца
БХк и те да се изкажат за повече права на имигрантите,повече джамии повече безаконие.
9
4
 
5
 
! Отговори
Причината е преди 11 месеца
До Анонимен
че илюминатите- билденберги отдавна имат план да омешат расите и да създадът шеста идеална и послушна раса
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бан Мун да си ги вземе у тях - кво чака
7
0
 
9
 
! Отговори
Георги преди 11 месеца
Само прочетете определението за "бежанец" във въпросната конвенция и ще ви се доповръща. Например определението дава възможност всяка страна да определя дали да се отнася само за европа или за целия свят за събития до 51ва година. Ще падна.
6
0
 
25
 
! Отговори
Мун Ки БаМ преди 11 месеца
Бан Ки Мун да ги пренасочи към родината си Южна Корея.И няма какво да "напомня" че Турция е приела 2,6 милиона "бежанци" защото оказа се,че не е от добра воля а за да изнудва ЕС за много пари и в същото време разчиства Сирия от сирийци заради имперските си ламтежи.ООН е изпразнена от съдържание организация.Само празнословия за големи заплати,0 действие,0 резултати.
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз пък осъждам бан ки мун
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Някой няма ли да напомни на (е)Бан Ма мун,защо ги натирват към "Европа",а не към пребогатите мюсюлмански държави,около персийския залив,които сами могат да поберат поне 100 млн. и териториално и ресурсно осигурени ,техни едноверци?!

А защо не ги засилят и към пребогатата и "най-велика" "демокрация",САЩ и ги разселят около оградата с Мексико?

Много лесно е да лицемерничиш,излегнал се удобно върху ционисткИТе доларчета и гледаш тъпо,как те палят войни по света.
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Мигранти даже по точно нарушители на границата
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Дайте да се разберем в края на краищата-това бежанци ли са или мигранти???Защото ако са мигранти какво отношение имат към Конвенцията за бежанците???Заглавие на статия и след заглавието добавка,която отново хвърля в тъч всички и всичко!!Последно-бежанци или мигранти???
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бан КИ Маймун,вземи ги при теб