Бежанците - шанс за медицинските грижи в Германия

Мигрантите могат да компенсират недостига на медицински сестри
6 мар 2016 21:00,
94
Бежанците - шанс за медицинските грижи в Германия
Снимка: Архив Reuters

Бежанците може да помогнат да се компенсира недостигът на работници в германската индустрия за медицински грижи, заяви Юрген Гралман, директор на най-голямата германска асоциация на медицинските сестри и санитарите, цитиран от ДПА.

"Виждам бежанската криза като възможност за медицинските грижи в Германия", заяви Гралман преди предстоящата конференция на асоциацията в Берлин. Тя ще се състои от 10 до 12 март.

През 2015 г. в Германия бяха подадени над 1 милион молби за убежище, повече от четири пъти повече от предишната година.

Бежанците, които остават в Германия, може да помогнат да се компенсира големият недостиг на работна ръка в индустрията за медицински грижи, подчерта Гралман.

Той призова правителството да създаде дългосрочен план за бъдещето на индустрията.

"Разбира се, предварително условие е бежанците да имат желание и способности за трудната кариера", подчерта Гралман.

Той посочи, че много бежанци не разбират грижата за възрастните по начина, по който тя се практикува в Германия. Но в много региони, откъдето те идват, включително в Афганистан и в Сирия, "все още има много силна идея за семейни грижи".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Драги немци,българските лекари и медицински сестри,които ви обслужват,както всякакви други родни специалисти са изучени с пари на народа на България.Моля,платете ни разходите за образованието на завършилите в България вече ваши специалисти.
46
8
 
2
 
! Отговори
Истината е .... преди 8 години
че преди 2000 години по тези земи са живяли народи нямащи общо с нас и е дошъл момент ,в който са били заменени от новодошли народи - славяни , прабългари , златната орда , османлии това е природен закон , нищо не е вечно
45
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А и руснаците са супер дементни и не запомниха,че Германия винаги ги прецаква.Ще спасяват Газпром с китайски пари.Ами по-добре да фалира Газпром.
44
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо немците не си пият шнапс'а и не оставят другите народи на спокойствие?Нека си строят райха само в своите предели.Немската нация е вредна за Европа.Всяка нация има самобитна история,тези не престанаха да натрапват своите разбирания на другите и всеки път с фатални последици за всички .
43
1
 
75
 
! Отговори
Fan преди 8 години
Живеем в абсурдни времена!Източноевропеец, образован, владее немски на прилично ниво, има не просто трудови 'навици', стаж като санитар и т.н -> за него нямаше възможност да работи в Германия до скоро, а и в момента е пета резерва...идва човекоподно същество, без един ден трудов стаж, може да мучи и да скача и да има претенции и агресивна религиозност...и това същото го предпочитат за санитар?!
42
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Немците винаги са създавали апокалипсис в Европа.Явно им е генетично.
41
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
50,ти сериозно ли?!Ако си бизнесмен дай на българите 3000 лева заплата за лекари,фермери,земеделци и т.н. и си нямаш на представа как ще дръпне тази държава!
40
2
 
5
 
! Отговори
Мечо грух преди 8 години
Керванът си върви, троловете си плюят...
39
1
 
14
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 8 години
Като се знае ,че в Германия е неизбежно властта да мине в ръцете на национал социалисти ,вероятно се гледа на бежанците като на материал за донортсво а?
38
37
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямате си представа колко напред ще дръпне тази държава ако се напълним с бежанци и се съживят селата и градовете. Сега като няма хора, няма живот, няма бизнес, няма нищо.Затова - да идват.
37
3
 
41
 
! Отговори
бежанец с нагон преди 8 години
Малей какви глупости !Българските медицински сестри които са учили за полувисш и вишУ едвам ги взимат в болници въпреки ,че някои от тях са с по 20 години опит ?Пингвините от Африка не знаят езици и даже и чистачки не стават защото са фундаментално прости и неграмотни!
36
2
 
31
 
! Отговори
Тялото преди 8 години
Както се видя по-рано голяма част от мъжете са любители гинеколози.Да вземат швабите да ги интегрират като им дадат разрешителни. Така не само ще барат, но и пари ще искат след това. Имам чувството, че европа се ръководи от лунатици, които не са стъпвали извън добре уредена градска среда. В цел на културния обмен всички политици да поживеят малко в садиста арабия, авганистан, или ирак и после да решават кого да каним и кого не.
35
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С болка на сърцето признавам,че моят народ не е дорасъл да бъде република.Докарайте принцовете да ни управляват,поне момчетата са изучени и другите династрии ще ни помагат.
34
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При толкова много, адски много, нереално адски много свестни, съвестни и ЧОВЕЧНИ и ОБРАЗОВАНИ кандидати от източна Европа, швабите се спряха на мюсюлманите - неграмотни изнасилвачи на малки деца, бебета и убийци на жени с камъни! ЕВАЛАТА
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През въпросните 1300 години България е била на върха,когато книжовници са били царе и князе.Защо селяци,избрахте ББ за премиер?!Защото си приличате?Не осъзнавате ли ,кратуни прости,колко сте прости?!
32
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свършени сте, български ***. Край с вас. 1300 жалки, полуробски години са ви предостатъчни, като за свинe като вас.
31
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е проблемът в плодовитостта, а в желанието. Казах,, че сме ялов народ не в буквален смисъл.А политиците ни не падат от небето. Такива са защото са българи - най-мръсният и прoкажен народ на света.Дано хубавата ни земя обезлюдее и да си намери нормални стопани, а не крадлива и долнa сгaн като нас.
30
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 28:дано наистина да си ялов.Коефициентът на плодовитост на българската жена е по-висок от този на мултиетническата германка,но българската жена предпочита детето и да е германче,това е проблемът.Първопричината е,че българският политик и бизнесмен е вчерашен селски тарикат,бивш бедняк,***, алчен и най-лошото некадърен комплексар,който ще затрие една хилядолетна нация.
29
1
 
26
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Много сте наивни. Не знаете с каква цел идват, а им определяте бъдещето. Няма да ви се получи, бъдете сигурни.
28
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да им даваме момичета за жени и да разждат много деца, за да я има България.ДОБРЕ СТЕ ДОШЛИ БЕЖАНЦИ, БЪЛГАРИЯ ВИ ПРИЕМА С ОТВОРЕНИ ОБЯТИЯ!!!