Бежанците - шанс за медицинските грижи в Германия

Мигрантите могат да компенсират недостига на медицински сестри
6 мар 2016 21:00,
94
Бежанците - шанс за медицинските грижи в Германия
Снимка: Архив Reuters

Бежанците може да помогнат да се компенсира недостигът на работници в германската индустрия за медицински грижи, заяви Юрген Гралман, директор на най-голямата германска асоциация на медицинските сестри и санитарите, цитиран от ДПА.

"Виждам бежанската криза като възможност за медицинските грижи в Германия", заяви Гралман преди предстоящата конференция на асоциацията в Берлин. Тя ще се състои от 10 до 12 март.

През 2015 г. в Германия бяха подадени над 1 милион молби за убежище, повече от четири пъти повече от предишната година.

Бежанците, които остават в Германия, може да помогнат да се компенсира големият недостиг на работна ръка в индустрията за медицински грижи, подчерта Гралман.

Той призова правителството да създаде дългосрочен план за бъдещето на индустрията.

"Разбира се, предварително условие е бежанците да имат желание и способности за трудната кариера", подчерта Гралман.

Той посочи, че много бежанци не разбират грижата за възрастните по начина, по който тя се практикува в Германия. Но в много региони, откъдето те идват, включително в Афганистан и в Сирия, "все още има много силна идея за семейни грижи".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бежанците са шанс за утилизация на боеприпаси.
26
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Виждам бежанската криза като възможност за медицинските грижи в Германия"---Ами, да! Началото на "медицинските грижи" от страна на мигрантите бе положено вече в Кьолн, за Коледа! Тоя Юрген Гралман е от тези, за които казват: Ти го е.еш, то п.рди.
25
1
 
31
 
! Отговори
Теди преди 8 години
Мда с хирургическа точност ще режат главите на неверниците ,да не се мъчат много .
24
1
 
28
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
А,"бежанците" са голям шанс за медицинските грижи!Особено за евтаназията.Чувал съм,че отрязването на глава с добре наточена сабя било направо безболезнено!Е повечето "облагодетелствани" ще са здрави и прави,но толерантността го изисква!
23
44
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Василев, аз Мерцедеси и БМВ-та не карам. Аз поглеждам през прозореца и виждам празни улици и тъмни сгради, виждам празни градове и мъртви села.И затова искам да има хора, живот, оптимизъм. Затова искам България да приема тези хора, и те да я приемат като нова родина.И да остават тук, и да се сливат с нас, да правят много деца. А не като нас, яловите български ***.Не да ходят в Германия да паразитират, а да живеят тук.
22
2
 
22
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Избирайте по-бързо ново име на Европа:1. Еврабия2. Европистан3. други предложения ...
21
49
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е особено в сила за мъртви държави като България, населявани с прокажени народи като нас.Абсолютно трябва да приемаме и интегрираме имигранти и бежанци за да не изчезнем.Бежанците са повече от добре дошли, стига да работят, да се интегрират, да живеят като нормални хора. И дано и роднините си доведат.ДОБРЕ ДОШЛИ В БЪЛГАРИЯ!!!
20
1
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Не само за медицински сестри стават. И за монахини също ! :)
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"В тези хора няма хуманистични ценности, такива каквито медицинския персонал трябва да притежава"За съжаление, в медицинската индустрия няма място за хуманистични ценности по принцип, но поне има някакво пресяване на потенциални кадри и стандарт на обучение. Ако тези започнат да ги котират с привилегии и приемат по бързата процедура в програми, и малкото добри стандарти ще се сгромолясат.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И в Англия на тази основа вече има вторичен колониализъм на много сфери и най-вече здравеопазването. Просто си нямат и на идея за какво иде реч - т.нар. "*** заобиколен с колониални усмивки".
17
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Мигрантите могат да компенсират недостига на медицински сестри"Паралелните Вселени същестуват!
16
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ни пази Господ, Вселената, Йода или в каквото вярваме ако тези пълчища от необразовани мъже ще запълнят дупки в една от най-уязвимите и деликатни сфери за човеците като здравеопазването. Не че не могат да ги натирят с предимство пред други религии и раси в тия области. Виждали сме вече как селяните стават директори в един друг мммм режим.
15
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
po dobre arabka ot kolkoto akusherkata ot bg proizhod bieshta bebeta
14
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не вярвайте на официалната преса на РЕЖИМА на Меркел !!!Тук се нарича Лъжливата Преса, а АзГ я нарекоха Пинокио Преса.Аз се информирам от сайта Политическа Некоректност, pi-news дот нет.
13
2
 
7
 
! Отговори
s преди 8 години
shte slagat kojeni injekcii na nemskite babi i ewrogeizerite, te vsashtnost za towa i gi pribirat, gaz glawa zatriwa
12
0
 
27
 
! Отговори
доктора преди 8 години
Глупости.........могат само да компенсират персонала в моргите. Те друго освен да въртят ножа не могат......
11
0
 
50
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Пълна заблуда, не вярвайте ! Жените им не учат немски език, не работят, те са само мащини за деца и стоят в къщи с тях. Арабин НИКОГА няма да стане гледач на болни и стари хора, особено ако те са християни или жени. По скоро ще ги изколят по старческите домове.
10
0
 
46
 
! Отговори
Арнолд преди 8 години
Това са пълни глупости. В тези хора няма хуманистични ценности, такива каквито медицинския персонал трябва да притежава. Как си представяте човек, който през целия си живот е възпитаван в "джихад" и първобитнообщинен строй, да положи Хипократова клетва и да помага на други хора? Та той е учен само на война, кръв и убийства. За него живота няма цена. Стига глупости, стига грешни милиарди за мижава интеграция!
9
0
 
52
 
! Отговори
А преди 8 години
До сега за ЛЕКАРИ И ИНЖЕНЕРИ ги бяха нарочили ... сега пък за Медицински Сестри.Абе не виждате ли че тия са най-обикновенни престъпници или в най-добрият случай мързеливци.
8
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
volen rodili ot nadareniq arabin