Храната е тревата! Четвърт милион деца гладуват в Сирия

"Живеем нечовешки живот. Ужасно е, просто е ужасно", разказа сириец
9 мар 2016 16:37,
35
Храната е тревата! Четвърт милион деца гладуват в Сирия
Снимка: bgonair.bg

Четвърт милион деца са застрашени от гладуване до смърт в лагерите във вътрешността на обсадената Сирия. Това показват данните от най-новия доклад на хуманитарната организация "Спасете децата".

В документа се посочва, че децата са застрашени от слаб достъп до медицинска помощ и риск от трайни психологически последствия. Те живеят в нечовешки условия и са застрашени от недохранване. За да преживяват някак, родителите им ги хранят с трева.

"Няма храна, няма нищо. Живеем нечовешки живот. Най-вече децата страдат. Няма с какво да ги храним. Ужасно е, просто е ужасно", разказа сириец.

Близо половин милион души в 18 различни района на Сирия са под обсада или от правителствените сили, или от опозиционните групи, твърди ООН. Няма никакви доставки на храна, лекарства или гориво.

Някои хуманитарни агенции твърдят, че истинският брой на бедстващите хора може да достигне 2 милиона души.

Настоящото прекратяване на военните действия, което влезе в сила на 27 февруари, трябваше да позволи на хуманитарните организации да получат достъп до обсадените области. Няколко хуманитарни конвоя достигнаха до 150 000 души, но като цяло доставките са били откъслечни.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И на това гн Путин го изкарвате герои.Всичката дандърия е заради него.Той е изверга на света,неми говорете за него.Избиха над 300 000 жени старци и деца заради него.Трибунал за него.
23
2
 
23
 
! Отговори
Глад преди 8 години
Много гладни има по света. В Судан, Сомалия, Руанда. Гладуващите там имат нещастието да се родят в страни където не са преплетени геополитичски интереси. Затова и не се пише и чува за тях.
22
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А половин милион пенсионери гладуват в България, един милион са безработни, 2 милиона са избягали в чужбина. Дреме ми за Сирия.
21
3
 
30
 
! Отговори
94770 преди 8 години
Нали искахте демокрация?Арабска пролет?Асад беше кръвожаден диктатор?Нали веехте плакати freedom for all когато наистина бяхте сити, богати и свободни?Еми, яжте си тревата тогава.
20
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Децата на мигрантите са пропуска им за Европа.Да будят съжаление.После ги изоставят.Който прави безразборно деца да си ги гледа.
19
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако 2 000 000 българи не бяха емигрирали през тези 25 год и те щяха да ядат трева в България
18
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички сирийци в Дубай и Абу Даби.Храна в изобилие и в тяхна си среда.
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
6 милярда евро ???
16
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боби защо ли в цялата причинноследствена верига не си посочил причината за джихадистите? Хубаво си сложил в началото на веригата Асад, но путиноудобно след това си я прекъснал и джихадистите се появяват изведнъж от нищото. Знам сега какво ще кажеш САЩ мащ и т.н. Но прав си, в началото беше Асад и всичко след него са причинноследствени връзки.
15
0
 
17
 
! Отговори
До аноним... преди 8 години
Остави ги ти руснаците и сирийците....я ни кажи за тези който се опитват да посеят демокрация....и за тези който защитаваш със тяхната криво разбрана демокрация колко народ избиха и прогониха.......
14
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте ни натяквали колко лошо е и как бягат от война! Защо не правите такива статии за болните в България, още по-лошото е че има много млади хора, които се отчайват от здравната ни система. Защо няма такива статии за пенсионерите, които цял живот са работили за държавата, а сега изнемогват със 160лв. пенсия. Нима техния живот е цвете? Спрете да демагогствате с тия измислени бежанци! Ако бяха цвете, държавите им щяха да просперират.
13
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да разбера - тръгнали на път, бягат от война, а продължават да се множат. Как може да създаваш деца, когато не знаеш дали ще те има на другия ден!?! Не, не ми е жал. Гладуват милиони деца по света, не само в Сирия. Защо сирийските да са по-важни?
12
5
 
22
 
! Отговори
Рецептата днес преди 8 години
Накълцвате 500г. райграс на ситно и запарвате за две минути. Добавяте 10 едро нарязани листа от живовляк, сол на вкус (ако няма сол, поръсете с морска вода) и варите 20 минути.Изчаквате получената смес да изстине. През това време изчиствате добре 10 листа от лапад. Изсипвате по една супена лъжица от сместта върху всяко листо и навивате като сармички.Пече се 20 минути в тавичка, омазнена със сок от стеблата на глухарче.Добър апетит!
11
1
 
31
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До аноним 8Бъркаш причина със следствие.Преди 5 години АСАД държеше юздите на всички местни етнически групи и ако някой правеше зулуми получаваше Кютек. Имаше Хляб и работа за всички. На вън също се пътуваше ако имаш пари.След това дойдоха ДЖИХАДИСТИТЕ и почнаха да налагат закона на ШЕРИАТА. Е Причина Джихадисти - Резултат - Гражданска война - последствие Жертви и Глад сред населението.
10
0
 
42
 
! Отговори
Без преди 8 години
Спрете да правите по 20+ деца и няма да глафувате. Вие по време на война се множите като зайци, представям си ако имате храна в изобилие....
9
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ми пука ни за сирийци ни за марсианци!Да гинат, все ми е тая.
8
29
 
16
 
! Отговори
аноним преди 8 години
Путин и Асад избиха за четири години триста хиляди сирийци 40 % от тях цивилних и прогониха 5 милиона бежанци !!!! Единствено трибунала в Хага ще постови тезих убийци на мястото им !!!
7
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашите деца, пенсионери и безработни също се недохранват и гладуват. За просяците да не говориМ! Всеки се оправя сам в ЕС. Стига сте дрънчили и ревали, ами си оправяйте държавата, никой няма средства в ЕС да ви храни и гледа. Бащите на тия деца изнасилват и убиват в ЕС белите деца и белите хора. Какво ни занимавате с тях, че не били охранени??? ЗАТВАРЯЙ ГРАНИЦИТЕ И ДА СЕ ОПРАВЯ ВСЕКИ КАК МОЖЕ! НИЕ УБИЙЦИ И ГЯВОЛЕТА НЕ ХРАНИМ, ТЪЙ КАТО НЯМАМЕ ЗА СЕБЕ СИ!
6
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Живеем нечовешки живот. Ужасно е, просто е ужасно", разказа сириецГа скачахте срещу Асад не ревахте, а ся що ревете?
5
4
 
40
 
! Отговори
Кръстоносеца преди 8 години
Бийте се за земята си, бе мързеливци!