Затварянето на балканския маршрут не решава проблема!

Германският канцлер се ангажира за истинско европейско решение
10 мар 2016 15:14, Елка Василева
51
Затварянето на балканския маршрут не решава проблема!
Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че затварянето на балканския имиграционен маршрут, станало на практика вчера, не решава проблема. Меркел каза това в интервю за германското обществено радио Ем Де Ер, предаде Франс прес.

"Не може да се реши проблемът, като се вземе едностранно решение", заяви Меркел. "Необходимо е решение, което да бъде добро за 28-те /страни от ЕС/. Ето защо аз се ангажирам за истинско европейско решение, т.е. за решение на 28-те", посочи германският канцлер.

Още по темата

По думите на Меркел "това положение не е нито трайно, нито вечно". "Лично аз смятам, че едностранното решение на Австрия, а след това на балканските страни, сигурно ще доведе до намаляване на броя на бежанците, но от друга страна поставя Гърция в много трудно положение", добави германският канцлер.

Меркел предупреди, че ако ЕС не успее да постигне споразумение с Турция, Гърция няма да може да понесе дълго време мигрантския натиск.

Вчера балканският маршрут за бежанци и мигранти беше напълно затворен, след като Словения започна да прилага нов режим за влизане в Шенгенската зона и престана да пуска мигранти без валидни паспорти и визи.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
22
 
! Отговори
скоро преди 8 години
Има решение а то е тази изкуфяла баба и разни комисари и предатели от Брюксел заедно с другите зависими политици на ЕС,в един чувал и в океана за храна на рибите,и проблема се решава.....
17
0
 
35
 
! Отговори
Как Сийка преди 8 години
Г-жо канцлер,истинското решение е едно: Тези хорица незабавно да се върнат по родните си места! А ваша милост откъде ще взема пари да дава на Турция си е лично ваша работа,само,че не от нашите пари!Вие го довлякохте,вие си ги изпращайте-няма да Ви пречим! Това е истинско Европейско решение!
16
0
 
31
 
! Отговори
12 преди 8 години
Тази първо оправи целия евросъюз , като от името на всички каза- вандали, уелкъм. И вандалите дойдоха. Сега се оказа, че не винаги като се правиш на добър рейтинга ти расте, и се опитва да разпредели сметката други да я плащат. Да, ама другите не са викали вандалите. И затвориха вратите на дома си. Сега баба пак решава за чужда сметка. А решението е незабавно сваляне и съд. Заради нея милиони страдат а хиляди загинаха по пътя, а европа се срина. Тази усъсипа повече хора от ислямска държава.
15
1
 
24
 
! Отговори
ИЗВОД преди 8 години
Тая Меркел я оправя САМО едно----7 грама олово-иначе няма да спре да изпълнява американските заповеди и ще ни унищожи тотално.
14
0
 
23
 
! Отговори
че е канцлер преди 8 години
на германия го знаем но кога я избраха за канцлер и на ес не разбрах ?? кои и е делегирал правата да говори от името на 27 държави и 400 млн избиратели не знам !! много от страните заявиха какво искат -ограничение на мигрантите и слагане на таван на дошлите . а това , че тя се опитва да удави ес със скакалци е подсъдно и намеса във вътрешните работи на отделните страни членки
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая бабушкера са оака и сега се чуди как да си избърше дупата!
12
0
 
4
 
! Отговори
ванката преди 8 години
против бръчки
11
0
 
9
 
! Отговори
ванката преди 8 години
Бабо Меркел трябва ти Revitalift Laser
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
една 45-50 минутна бомбандирвка над цяла турция ще реши много проблеми
9
0
 
21
 
! Отговори
тттттттттт преди 8 години
еййййй не е реално такива като Меркел да мислят така неадекватно--просто тази изпълнява заповедите на САЩ--иначе няма как.
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А за позорния наръчник как мигрантите да правят кекс с бели жени няма ли да напишете нещо? Само вашия сайт се ослушва. Сложете едно 18+ и пускайте смело.
7
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ви преведа - Не може да оставим само Гърция в мюсюлманските г.о.в.н.а, трябва да омажем добре цяла Европа, та аз миналата година специално ги каних, как така сега само в Гърция ще останат. Навсякъде трябва да напълзят.
6
0
 
26
 
! Отговори
реално преди 8 години
Тоя Е.С. с тези кратундели ще ни довършат...а тая кукундела май забрави че тя ги покани чаршафосаните в Европа....
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми като мислиш за всичките 28 страни защо не се замисли малко по рано?
4
1
 
23
 
! Отговори
Хасан преди 8 години
Бабо Меркел где така ?На джамия Мустафа...
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази госпожа да реши проблема на мюсюлманите,като ги извозва директно със самолети в тяхната демократична Германия,....
2
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еййй, меркелицооо, ти да не забрави, че точни ТИ ги покани тия първобитни орди в Европа???
1
1
 
30
 
! Отговори
ОСТАВКА МЕРКЕЛ преди 8 години
Това е началото на решаване на ПРОБЛЕМА. А за нас има и друг изход ВЪН ОТ НАТО, ВЪН от ЕС. Затваряне на границата с ТУРЦИЯ