Взрив и стрелба при полицейска операция в Брюксел

Предполагаем терорист е бил неутрализиран
Обновена: 25 мар 2016 16:34 | 25 мар 2016 15:45, Елка Василева
17
Взрив и стрелба при полицейска операция в Брюксел
Снимка: архив, Reuters

В квартал "Скарбек" в Брюксел се извършва нова антитерористична операция, съобщиха местни медии.

От мястото на събитието свидетели потвърждават, че са чули силен взрив в началото на щурма и за продължаваща стрелба.

Още по темата

Един предполагаем терорист е бил неутрализиран. Мъжът е отказал да се подчини на полицията при проверка на спирка в район, съседен на Европейския квартал. Видеозапис показва безжизненото му тяло, с пушка в ръка, и доближаването на сапьорска машина.

Районът е отцепен, разположени са камиони на армията. Жителите на околните сгради не бива да се доближават до прозорците и да напускат жилищата си.

Снощи и призори полицията в Брюксел извърши няколко обиска, при които също бе открита стрелба. В кв. "Скарбек" на 22 март, часове след атентатите на летището и в метрото на белгийската столица, бяха открити бомби в използваното от терористите жилище. 

Според френски медии операцията е свързана със задържането вчера на французин, подготвял атентат. Той е бил осъден задочно в Брюксел през юли 2015 г. в дело за изпращането на джихадисти към Сирия. По думите на френския вътрешен министър Бернар Казньов този арест е позволил "осуетяването на напредналата подготовка за атентат във Франция", пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един камилар по-малко
13
1
 
3
 
! Отговори
Защо? преди 8 години
Трябва непрекъснато да питаме Западна Европа защо не харесваха и не приемаха добре нас, източноевропейците, а с такава любов посрещаха тези хора, които сега ги взривяват с бомби, натъпкани с пирони, та да боли повече?
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е ли абсурд? От прекрасната, богата и културна Европа едни умници направиха голяма военна зона.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брюксел, красивият Брюксел! Днес е един обсаден град.
10
1
 
1
 
! Отговори
ge преди 8 години
Скарбек е повече турско отколкото арабско място. Повечето му части изглеждат като Истанбул. Естествено и доста араби има. Че и българи и български турци.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой въобще сеща ли се за предсказанията на слава севрюкова
8
1
 
4
 
! Отговори
До 3 и 4: преди 8 години
Аве , като са живяли толкова зле/мачкани/използвани и т.н. тия хорица, как така си увеличават населенито главоломно, само сирия се е удвоила през последните 20 години! Тия черни държави беше въпрос на време да прелеят. Тези конфликти са просто удобен контекст. Жалко за циливизацията...
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А баба Меркел къде е ?!? Да отиде да им се усмихне, да им подари плюшено мече, сърчице, да си направи селфи с тях.Какви са тези полицаи там? Стреляло се - ами ще стрелят, нарушават им спокойствието. И тях сигурно Меркел ги е поканила....Изкуфяла бабичка. Кога най-после германците ще я изкарат на площада и ще я съдят - за геноцид срещу собствения си народ и заради това,че съсипа Европа. Ама тя си ходи с охрана и бронирана кола. Кой страда, по кой стрелят - по нас, обикновените граждани
6
1
 
7
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
Най - после един интегриран мюсли:)
5
1
 
11
 
! Отговори
чубака преди 8 години
Това вече си е истинска война.Едва ли не,врага има малка армия в Брюксел и никой до сега не е забелязал нищо.Странна работа.Като историята с ИД,които се появиха от нищото и никой не разбра от къде се събраха тези хора,обучени и въоръжени.Или просто се повтаря историята с еврейте и западноевропейците започват да прочистват,нещо като геноцид,но в името на отбраната и демокрацията.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Дедо ГогоЕто това много хора са неспособни или отказват да разберат - че няма как една част от света до безкрай да живее на гърба на друга. Да, това което се случва и отнетите невинни животи е трагедия, но е крайно време стадото да се събуди - не може да грабиш и налагаш със сила възгледите си върху други нации и държави, и да мрънкаш като пожънеш резултата на това което си посял.
3
8
 
16
 
! Отговори
Дедо Гого преди 8 години
Май дойде време богата Европа да плаща за дългогодишното използване на евтината работна ръка от т. нар. "трети свят". А си мислеха, че обяда ще е безплатен...
2
4
 
30
 
! Отговори
ами преди 8 години
Свиквайте...честито ви интеграция.....и...бъдете толерантни!!!
1
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вземи тази интеграция, бате!