Турция огорчена: Европа не съчувства за терора у нас!

Давутоглу разкритикува Европа заради апатията й
20 апр 2016 15:07, Елка Василева
88
Турция огорчена: Европа не съчувства за терора у нас!
Ахмет Давутоглу. Снимка: архив, Reuters

Турският премиер Ахмет Давутоглу разкритикува апатията на Европа към тероризма в Турция, предаде Анадолската агенция.

В речта си по време на сесията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) Давутоглу заяви, че Европа не проявява разбирането, което Турция показва при атаките на европейска територия.

"Нас ни е грижа за действията и реакциите при терористични нападения в Европа. Ние обаче очаквахме същия подход и реакции при терористичните нападения в Анкара и Истанбул. Дълбоко огорчени сме, че европейците не показаха съчувствие", каза Давутоглу.

В речта си той критикува ксенофобията и расизма срещу мюсюлмани, мигранти и роми в цяла Европа.

Увеличението на броя на формациите, които са с расистки и фашистки уклон, противоречи на ценностите на модерна Европа като равенство, демокрация, върховенството на закона и спазване на правата на човека, каза турският премиер.

В Турция, където живеят 3 милиона бежанци, не е имало лош подход към мигрантите, добави той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
26
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Щом тоя коч почна да ни говори за демокрация, човешки права и равенство в Европа, представете си колко е зле положението.
28
5
 
19
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Време е да се даде ход на Кюрдистантската Народна Република и да се приключи със злото турция създадено от евреите 14 век.
27
4
 
1
 
! Отговори
Dost преди 8 години
A , sachuvstvame mnogo...
26
4
 
7
 
! Отговори
до 10 преди 8 години
Абсалютно си прав повечето от атентатите в турция са дело на управляващите.а сега Баба Меркел ще се разчуства и ще почне с нейните тъпизми да ги защитава.на снимката с Даватоглу как се на хилила ужас.
25
6
 
10
 
! Отговори
до 31 преди 8 години
Ещом имаш приятили турци веднага става ясно какво ти е образованието, айде бегай да береш тютюн и не ни занимавай с проблемите си.
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прилича на крайно огорчен мишок!
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ксенофобия,расизъм?Хахаха та те(мюсюлмани, мигранти и роми) са новите господари на ЕС.На практика няма друга прослойка от населението на която да е обръщано по-голямо внимание или пък да им биват изпълнявани желанията.В много от европейските държави ако престъпление е извършено от емигранти особено ако са мюсюлмани полицията и прокоратурата въобще не се занимават,сякаш не се е случило.
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам приятели турчета,но са много честни и коректни.Тоя пинчер Мазманти Оглу от каква порода е,та не прилича по характер и манталитет на нашите?Наглостта му е достигнала до подигравка към кюрди,Европа,Русия и САЩ.Вътрешните проблеми на Турция ще отпаднат,когато дадат автономия на 20 милионното кюрдско мнозинство и признаят геноцида над арменския народ и тоя на тракийските българи.
21
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не само Европа Ердогане, не само Европа. Hедей да лъжеш, никой не ти съчувства, ***.
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато терорът е двупосочен,като в Турция,никой не знае,на коя страна да съчувства,пък на кой ли му пука за Пуйкия?!
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не е длъжен да ти съчувства още по-малко пък Европа то и Северна Корея или Америка или която искаш дъжава вземи никой не ти съчувства такава ви е кривата държава и политика съчувстваме на кюрдите.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Су 3420 коментар на какъв език е? спонсорирует = спонсирует / тероризм = терРоризмнрпреръйвно = непрерывноДругите грешки сам си ги намери. Като цяло, във всяка дума по 1 грешка. От къде такива мушмороци се въдите не знам...
17
7
 
21
 
! Отговори
:) преди 8 години
Прав е турчина, на никой не му пука за изостаналата ориенталска държавица Турция. Да беше мислил, преди да сваля руския самолет. Сега е твърде късно. Американците пръста няма да си мръднат за Турция, и не защото не искат, а защото ги е страх от дядя Вова с големите ракети.
16
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз ще пропускам за напред почивките в турция не заради атентатите а заради групата османисти
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
както се казваше в един клип сега компот ли да отворя
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво иска пък тоя европа си има собствени проблеми и няма да се занимава с тебе изнудвач с решението ти да искаш пари за да затвориш пътя си затвори вратите към Европа много ти здраве със тия пари дървено пардесю да си купиш.
13
7
 
19
 
! Отговори
Су 34 преди 8 години
Турция сама спонсорирует тероризм и нрпреръйвно перебрасъйвает боевики через турецко- сирийскую границу.Тот кто тероризм на Сириу направляет, то тероризмом возмущается!
12
3
 
28
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
Ще им съчувстваме, когато решат проблема с кюрдите. Когато признаят за арменския геноцит. Когато обезмездят тракийските бежанци. Когато престанат да тероризират опозиционния печат с държавата си и има свобода на словото. Когато престанат да провеждат имперска политика спрямо съседните държави. Когато оттеглят подкрепата си за Севернокипърската република (призната единствено от Турция!). Да продължавам ли?
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е да се отегли от политиката този маж!Вие разбирате ли какво послание прави този!!!
10
9
 
6
 
! Отговори
Юнкер преди 8 години
Прав е Давутоглу, наистина трябва да се замислим!