Холандия заплашена от екстремистки атаки

Холандска разузнавателна агенция предупреди за възможен атентат
22 апр 2016 08:08,
4
Холандия заплашена от екстремистки атаки
Снимка: Архив Reuters

Холандия е изправена пред комплексна заплаха от опасни екстремисти, връщащи се от Сирия, тези които са били спрени преди да напуснат страната, и хора радикализирани от джихадистка пропаганда, които може да се опитат да извършат атентат в страната, съобщи Генералната служба за информация и сигурност (ГСИС), предаде Асошиейтед прес.

В годишния си доклад ГСИС предупреждава също, че борбата за влияние в глобалното джихадистко движение между "Ислямска държава" и Ал Кайда представлява риск за западните страни.

Холандия участва в международната коалиция, която нанася въздушни удари срещу "Ислямска държава" в Сирия и Ирак. Страната поддържа втората най-висока степен на готовност за възможно нападение.

Генералната служба за информация и сигурност заяви, че към края на 2015 г. 230 души са напуснали Холандия, за да се бият в Сирия и Ирак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Холандияекстремисти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
... преди 8 години
Интересно...След референдума против Украйна веднага службите предупреждават за "възможни атентати". Изглежда ЦРУ иска да сложи в строй тази непослушна държава. Отново ще организират инсценировки с фигуранти, гримьори и каскадьори.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма такова нещо! Това са хрисими колЯчи, дошли за халал. Е по-евтино ли излиза колониалното блато? Много мармот, много нещо!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тия пак са се напушили и чак сега са се освестили
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някои явно схващат по-бавно тя цяла Европа скоро ще се превърне в бастион на ИДИЛ те смятали, че са заплашени от тероризъм.