Би Би Си: Във филма не се твърди, че украински самолет е свалил малайзийския MH17

Вестник неправилно предал съдържанието му
Обновена: 26 апр 2016 09:12 | 26 апр 2016 09:12, Елка Василева
27
Би Би Си: Във филма не се твърди, че украински самолет е свалил малайзийския MH17
Снимка: архив, Reuters

Би Би Си опроверга публикациите, появили се в британски медии, че в нов документален филм на радио и телевизионната компания за гибелта на малайзийския боинг през лятото на 2014 г. в Източна Украйна се твърдяло, че той е свален от украински военен самолет.

Вестник "Сънди таймс" неправилно е представил съдържанието на предаването, се казва в съобщение на Би Би Си, изпратено до ТАСС.

Още по темата

За разлика от това, което се твърди в заглавието на вестника, във филма експерти всъщност казват, че е малко вероятно да са верни твърденията, че боингът е бил свален от украински боен самолет, защото тези самолети не могат да летят на такава височина.

Във филма безпристрастно и балансирано са изложени противоречащи си твърдения за съдбата на самолета, свидетелства и в подкрепа, и против теориите, които засягат Русия, Украйна и ЦРУ, подчертава Би Би Си.

Подробно са представени и резултатите от официалното разследване на холандското правителство, което убедително доказва, че самолетът е свален с мощна ракета "земя-въздух", се казва в комюникето.

Пред Би Би Си авторът на филма Майк Рудин разказва, че някои от интервютата, влезли във филма, са записвани при условие интервюираните да останат анонимни, но при правенето на филма е разговаряно с много хора, които изразявали различни гледни точки. Като цяло обаче разказите им потвърждават официалната версия, казва Рудин.

Филмът ще бъде излъчен на 3 май по втори канал на Би Би Си.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Odysseus продЕ тези тонове Уран 238 могат да се ползват в бронебойните боеприпаси - как няма значение факт. Но след попадение в целта или земята този Уран се разпръсква като ПРАХ. Той слабо излъчва и докато е извън организъма на човека не е опасен. Но този ПРАХ ако попадне в организъма на човека става страшно.Това си е пак ядрена война. В Ирак са ползвани над 500 тона авиационни 30мм изстрели и 15 тона противотанкови боеприпаси. Колко е Радиоактивното замърсяване а?
16
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Odysseus Оди Сей да те светна защо се ползва тъй наречения обеднен уран. Ако за една ядрена малогабаритна бомба или за запалка на термоядрена бомба ти трябва примерно едно кило плутоний ти трябва да го преработиш от няколко кила Уран 235 в ядрен реактор. Съотношението Уран 235 към 238 е 0,3 към 99,7 % в рудата която на всичкото отгоре има процентно съдържание към и под 1%1 кг Плутоний - 10кг Уран 235 - 3233 кг Уран 238 - 320 067кг руда (която след преработка пак е радиоактивна)
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
украинците са свалили самолета за да натопят русия, а ббс просто изпълнява поръчка на тайните служби да замазва нещата.цялата западна преса работи под контрола на цру .всичко което пишат и предават е измами
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА, НЕ СЕ ТВЪРДИ ,ПРОСТО СЕ НАМЕКВА.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ахааа, не били компютри за Япония, а компоти за Камчатка
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Odysseus: Просто ти се чудя що за човек си да оправдаваш тази свинщина, която сътвориха в Ирак. Хубав ден ти пожелавам.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До OdysseusА къде е биолигичното оръжие на Садам, нали това е предтекста за нападението? А какво оправдание ще дадеш за бомбите с обеднен уран. Ами помисли за майките, на които им се раждат анормални деца. Това си е чист геноцид.
10
0
 
8
 
! Отговори
do Одисей преди 8 години
,,Близо половин милион мирни граждани са загинали в Ирак в периода от инвазията през 2003 г. до 2011 г., показва огласено в САЩ изследване, което обхваща както преките жертви, така и онези, чиято смърт е следствие от войната, съобщи Франс прес."
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Odysseus: Одисейчо не само на теория, но и на практиак пиндосите избиха 600 000 цивилни в Ирак. Да не говорим, че пускаха радиоактивни бомби и години след това се раждат деца с аномалии. Ако искаш да ти пусна 1,2 клипчета
8
11
 
0
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
6 Щом дори на теория можеш да си представиш , че американците са способни на подобни действия , няма за какво а говорим . Наистина може да не ти харесва това което пиша , но е така .
7
0
 
6
 
! Отговори
до зевс преди 8 години
Най-вероятно филма още не е монтиран. Този филм изпълнява ролята на самара, който кукловодите бият, за да се сети магарет0-укропитек. Ако магарет0 постъпи по изискуемия от него начин, филмът ще бъде монтиран по неутрален начин и няма да има последствия за Укропия.
6
0
 
15
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До OdysseusСлед като гледах филма за 11.09 както и "Шоковата доктрина",събрах 2 и 2 и резултатът е,че повече грам не вярвам на американска пропаганда!Тия са способни на всичко,за да постигнат целите си и действията им нямат нищо общо с демокрацията,мира,справедливостта и т.н.Да изтъквам,че всичко това всъщност е дело на чедата Давидови няма смисъл-то се подразбира.Колкото до руската пропаганда-на нея вярвам колкото и на американската+мъничко отгоре(нали се водя русофил).
5
17
 
2
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
Пак попаднахте по хибридната атака на Кремъл . Филмът излиза след една седмица , но кремлините не стоят със скръстени ръце и погряват аудиторията
4
13
 
2
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
5 Зевсче първо гледай филма чиято премиера ще бъде на 3 май , повтарям 3 май 2016 от 21 часа после пиши глупостите си. В анонса за филма никъде не се твърдят подобни глупости а се казва че ще бъдат изложени хипотезите и оборени конспирациите . Влез в сайта на ВВС и го прочети , всичко останало са интерпретации на кремълските медии и онези които за да си напълнят тиража търсят сензация
3
1
 
23
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Палачинката очевидно се обърна, BBC ot върли защитници на Украйна се превърнаха в обвиняващи. Ясно е, че Украйна вече не е интересна и САЩ ще я изхвърли като употребен презерватив.
2
0
 
10
 
! Отговори
Боби преди 8 години
След като прочетох Вестник Сънди таймс ... Това е по-лоша медиа от колкото корпоративните медии на запад. За този вестник се шегуваха, че е толкова жълт че чак отива към кафяво.
1
5
 
2
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Защо го правиха тогава този филм изобщо?