Десетки загинаха след въздушен удар в Алепо

Нападението е било срещу болница, информира Ройтерс
28 апр 2016 21:57,
35
Десетки загинаха след въздушен удар в Алепо

Най-малко 38 души, включително три деца, загинаха при въздушно нападение на сирийските правителствени сили срещу болница и жилищен квартал в район контролиран от бунтовниците в град Алепо. Това предаде Ройтерс, цитирана от БНР.

Сирийският център за наблюдение на човешките права потвърди, че рейдовете са извършени от самолети на режима в Дамаск. Сирийската армия отрече нейни самолети да са нанасяли удари срещу болницата. 

От организацията "Лекари без граници", които поддържат болницата, заявиха, че тя е напълно разрушена. Сред убитите е единственият педиатър в източните квартали на Алепо, съобщи директорът на "Лекари без граници" Вики Хокинс.

Това очевидно е поредният катастрофален удар срещу смелите сирийски лекари, които продължават да осигуряват медицински грижи на населението, изтормозено от конфликта.

Ескалацията на насилието в Алепо влошава драстично хуманитарната ситуация в града, предупреди Организацията на Червения кръст. А по-рано специалният пратеник на ООН за Сирия Стафан Де Мистура заяви, че примирието в страната "едва се държи".

За последните 48 часа средно е убиван по един сириец на всеки двайсет и пет минути, а един е раняван на тринайсет минути.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
12
 
! Отговори
Дейзи преди 7 години
Бунтовниците не използват "живи щитове".Те просто са отишли в болницата за да язащитят от правителствените сили.Освен това болницата е била вече разрушена сграда,а децата-вече убити.Намиращият се в Лондон център за наблюдение на човешкитеправа в Сирия явно има много силно зрение-вижда през има -няма няколко хиляди км.За сметка на това лесно поддържа връзка с Ройтерс.Аман от дезинформация!
22
1
 
22
 
! Отговори
стига преди 7 години
Къде беше Ройтерс и тази център?когато ИД превземаше този град?когато терористите изклаха стотици жители и войници?мълчаха нали а сега пускат лъжи!
21
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, да, чак сега обърнах внимание на сирийския център за наблюдение на човешките права... ;)))
20
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак глупости. Не разбрахте ли, че джихадистите нямат нито деца, нито болници. За какво да лекуваш някой, когото можеш да изпратищ да се взриви? А децата им вече са се изповзривили. Явно са издумкали пак някоя тяхна централа и сега ревват наумряло и искат света да ги оплаква.
19
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
като видя написано Сирийският център за наблюдение на човешките права потвърди.. и нататък не чета повече. Този "център" представлява едно НПО от трима души на хранилка с офис в Лондон.. айде стига манипулации, вече и на децата им стана ясно, че Сирия няма да падне
18
2
 
27
 
! Отговори
PD преди 7 години
Който търси намира,а Ройтерс отдавна не информира.
17
32
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очевидно е, че ударът по болницата и избиването на цивилно население е било планирано и разпоредено лично от кремълският диктатор Путин. Но българските медии са проруски и платени от Москва, затова не са го написали ясно в статията.
16
7
 
29
 
! Отговори
да преди 7 години
тая болница са я бомбили янките - те са майстори в взривяването на болници - от Сирия до Афганистан - тия са избили повече болни с бомби, отколкото здрави :)
15
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо в статията не се казва ясно, че Русия е бомбардирала болницата и избила десетки цивилни? Само Русия може да направи това, или?
14
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Три деца на по 15 години, които вече имат по 5-6 обезглавявания стаж. Невинни дечица.
13
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде бе... искаш да кажеш, че Асад и Путин не знаят, че бомбят болници ли? Дори и бабите от шахклуба няма да ти повярват.
12
3
 
36
 
! Отговори
шефа на света преди 7 години
Обама се извини за бомбардирането на болницата и обеща, че следващия път, за разнообразие, ще ударят някоя сватба и по традиция ще убият 70 сватбари.
11
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе вярно, че аз не следя всеки ден новините, но нямаше ли една истерия преди месец и нещо как героичните, велики, чутовни сили на Асад и Русия размазват, разгромяват и изстласкват джихадистите от Алепо и как сме свидетели (тогава, преди месец и нещо) на възраждането на най-великата, непобедима, могъща съветска армия?
10
7
 
15
 
! Отговори
прокто лог преди 7 години
Ние ще ударим повече болници с бомби и ще избием повече цивилни, отколкото руснаците, похвали се Обамата.
9
6
 
16
 
! Отговори
позор преди 7 години
Този град е в ръцете на терористите те имат полза да клеветят Руснаците,защото те ги трепят!откога се дава трибуна на терористи и убийци ни я на чия страна сме !?
8
30
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самолетите са били руски мамка ви руски *** влязоха там уж за мир а те повече подпалиха войната
7
4
 
25
 
! Отговори
пак преди 7 години
Лъжи,лъжи,лъжи....
6
21
 
12
 
! Отговори
АЛЬОША ОТ НАРЯД преди 7 години
Съветската армия е страж на мира-тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на легендарната Червена армия Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила.Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство,хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквар
5
30
 
5
 
! Отговори
путин-клитор с крака преди 7 години
В Украйна помните ли как руските путенофилки( женски род) използваха за щит деца от училища и болници . Подли са руснаците.
4
9
 
7
 
! Отговори
osmanli преди 7 години
samoleta e ruski dami i gospoda cql svqt znae za tva s izklu4enie na bg hahah bahti ruskiq sait :)))))))