400 души в ареста в Щутгарт, скандирали срещу дясна партия

Те скандираха срещу "Алернатива за Германия"
30 апр 2016 14:44,
55
400 души в ареста в Щутгарт, скандирали срещу дясна партия
Снимка: Reuters

Стотици демонстранти влязоха днес в сблъсъци с полицията в югозападния германски град Щутгарт пред сградата, в която се провежда конгрес на дясната популистка партия "Алтернатива за Германия" (АзГ), предаде ДПА.

Германската полиция съобщи, че е задържала 400 демонстранти, опитали се да блокират достъпа до сграда. Някои демонстранти запалиха гуми и хвърляха пиратки по полицията. Заради безредиците бе забавено началото на партийния конгрес, съобщава БТА.

Повече от 1000 души от службите за сигурност са разположени на терен, за да не позволят сблъсъци между членове на АзГ и стотици левичари, събрали се пред сградата на протест.

Въпреки това демонстранти и партийни членове влязоха в схватки, предаде Франс прес.

"Няма място за нацистка пропаганда!", скандираха близо до сградата група протестиращи.

Основаната през 2013 г. партия призоваваше преди за излизане на Германия от еврозоната, но в последствие започна да отстоява антиимигрантски и ислямофобски позиции.

АзГ откри днес в Щутгарт годишния си конгрес, в който се очаква да участват 2400 нейни членове. Очаква се през уикенда партията за пръв път през трите си години съществуване да приеме програма. Сред предложенията, които ще бъдат гласувани, са забрана за минарета, забрана за мюезините да призовават вярващите за молитва и забрана за носене на забрадки.

Младата партия ще гласува също така за сближаване с френския Национален фронт и с Австрийската партия на свободата в Европейския парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сега да видим родните чарвени тролетарий кого ще подкрепят левичарите *** или АЗГ какво им е наредил оня дребния с името на женски полов орган от раша
35
0
 
9
 
! Отговори
nina преди 7 години
Интересно ..булята на снимката може и да е левичарка,ама останалите зад нея нещо тъмнички ми се виждат за германци.Дайте повече снимки на задържаните да ги видим какви левичари са.
34
0
 
13
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
В Германия все още 68-то движение е доста силно. Това са хора без чувство за национална принадлежност, наивници имащи илюзии, че всички хора са братя, толерантни към исляма и др. наивни виждания.ТОЛЕРАННТНОСТТА Е ПОСЛЕДНАТА ДОБРОДЕТЕЛ НА ЕДНО ЗАГИВАЩО ОБЩЕСТВО -Аристотел.
33
1
 
10
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
В момента наблюдавам онлайн дискусията и гласуването на отделните точки от Програмата на АзГ. Намирам процедурата за много ДЕМОКРАТИЧНА, разумни тези се дискутират аргументирано и открито - точно това е трън в очите на т.н. етаблирани стари партии. Виждам БЪДЕЩЕ на АзГ подобно на френската Фронт Национал и Австрийската Партия на Свободата. Време е и в България да се създаде ИСТИНСКА ПАТРИОТИЧНА ПАРТИЯ, а не властолюбито да е причина за десетки маки партийки - безгласни букви.
32
0
 
9
 
! Отговори
От центъра на Stuttg преди 7 години
Още веднъж се убеждавам как журналисти и техни статий преувеличават със своите статий. Намирам се в центъра на Щутгард и всичко е спокойно , пия си Аперол щорц и се кефа на спокойствието , което цари тук
31
0
 
7
 
! Отговори
Браунау преди 7 години
До Анонимен 41: - ще дойде, бате, ще дойде!! Така се радвам, че нахлуха тия печки, та да се отрезви малко белият човек!! Ще се намери и подходящ водач и гледай какво става!!
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германската полиция съобщи, че е задържала 400 демонстранти, опитали се да блокират достъпа до сграда. Някои демонстранти запалиха гуми и хвърляха пиратки по полицията.===Абсолютно ненормални хора. Да рушиш обществения ред, за да наложиш "толерантност", е най-най-голямата тъпотия, която еволюцията на нашия вид е засвидетелствала. Невероятно е!!!
29
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е да дойде някой австрийски политик и да оправи немците!
28
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЧЕ НА КОЙ НЕ МУ Е ДОШЛО ДО ГУША ОТ МИНАРЕТА,ЧЕ ТАМ ГЕРМАНЕЦА ВЕЧЕ СЕ ЧУВСТВА ГОСТ В СОБСТВЕНАТА СИ ДЪРЖАВА.НА УЛИЦАТА САМО ПО СЕЛАТА СА 90%ГЕРМАНЦИ ЗАЩОТО НА КАМИЛАРА НЕ МУ СЕ СТАВА ЧОБАНИН.
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо популистко не виждам, виждам как червената бабичка мачка опозицията дърта диктаторка.
26
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно в Германия има още такива, на които арабските гости не са им обрали кафявия нагар около ауспуха и сега протестират.
25
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега разбирате ли защо още Меркел е на власт? В Германия бъка от левичари-ислямофили.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фиксирането върху религията като обединяващ фактор е анахронизъм от средновековието.В историята не за пръв път се случва реставрация на някакви отживелици.Дразни ме фактът, че заради старческата немощ на група "синодални" старци и старици от световния елит, както ненаситния нагон на шепа спекуланти, целият свят се побърка.В крайна сметка ще изчезне някоя и друга нация.Защо ли ми пука?
23
1
 
6
 
! Отговори
цък преди 7 години
Мдааа..........Патриотизмът, родолюбието, защитата на националните интереси, на традициите и културата в Европа вече се нарича лумпе...низация??? Какво е общото между комунистическата и либералната идеологии????Ами, първите се обявяваха за Интернациолисти, а вторите за Мултикултуралисти! ))))А, да не забравяме, че и при едните и при другите, "указанията" свише се налага(ха)т на простолюдиеко от... Комисари!!!Каква ирония, а!!! )))))
22
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма място за "нацистка" пропаганда,но за шериат и ислямизъм място колкото искаш.Тая леля с плакатчето след 10 години ще се разхожда с бурка и ще яде шамари всеки ден.Наистина има огромни тъпири в тоя свят,болни мозъци.
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лично моето мнение е, че в света се навъдиха прекалено много лум-***-ни, хора със занимания нямащи общо с производствения процес, дори спъващи развитието на икономиката.Живеем във време,което мога да нарека лум-***-ниада.Ало,контролиращите лум-***-ни, как сте?
20
0
 
9
 
! Отговори
местен преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯАко "нацизмът е грандомания, подценяваш другите нации и надценяваш своята", то тогава АМЕРИКАНЦИТЕ са нацисти. Ти го каза.
19
0
 
18
 
! Отговори
------ преди 7 години
"Всеки народ (държава) си заслужава съдбата!!!"Тъй, че следващия път, когадо "брадатите" решат да се позабавляват с германките, мъжете им да не се оплакват, а да се отнесът с разбиране за нуждите на камиларите.
18
0
 
7
 
! Отговори
до гурбетчийката преди 7 години
Имате сериозни психически отклонения
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 22:нацията и етносът са две различни понятия.Формирането на нацията е много дълъг процес на изграждане на производствени отношения, общ пазар, език, култура и съзнание за обща група.Както е казал един историк-човек принадлежи към една нация само тогава, когато всички други нейни членове го признават за такъв.В момента държавите в ЕС са въвлечени в криза на националността.Дали е заради икономически интереси или поради некомпетентност на елита, не мога да ти кажа.