Гърция ще ни цака с данък "чужд автомобил"?

ЕС може да охлади ентусиазма за новия налог
92
Гърция ще ни цака с данък "чужд автомобил"?
Снимка: Reuters

Гръцкото правителство обмисля нова транзитна такса за автомобили с чужди номера. Целта е е ясна - да се съберат повече средства в хазната, съобщи bTV.

Освен това гръцкото правителство се опитва да спре и практиката да се регистрират гръцки фирми в България, а служебни им коли да се водят на български фирми. Това е един от най-разпространените начини за избягване на плащането на данъци в южната ни съседка.

Гърция е една от най-предпочитаните дестинации за почивка на българите. Анкета на телевизията показа, че повечето от тях биха преглътнали подобна такса. Основните мотиви са, че почивките там са по-евтини, сред плюсовете са храната, гледката и обслужването.

Експерти прогнозират, че въвеждането на новата такса може да предизвика негодуванието на Брюксел. Причината е, че то ще наруши един от основополагащите принципи на Европейския съюз – този за свободното преминаване на стоки и хора.

По данни на турооператорите, над 50 000 българи са избрали да изкарат почивните великденски дни в Гърция. Голяма част от тях ще слеят и предстоящите дни около Гергьовден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: данъкГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гърците никога не са били мал!Само гледат да лапат ,пият ,ядат и са номер 1 по мързел в Европа!
26
4
 
17
 
! Отговори
От с чужда маша преди 7 години
Като написах предишния си коментар,се разрових в статистиката.Оказа се,че за2014 г.(няма по-нови данни),чужденците,посетили Г-я с автомобили,са както следва:-от Европа-1 466.5хиляди,от тях: -от ЕС-466.1 хиляди,от които българи 321 хиляди или почти 3/4 от всички -ост.европ.страни-1000.4 хиляди(най-много от Сърбия и Албания-общо около 300 хил.)-от останалия свят-Турция(броят я от Азия)-296 хил.Други-незнач.колич.Ние сме основния играч.Нужно е намеса на политиците ни в ЕС срещу проекта.
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
после пак нашите камионджии да прощават. ама нека де. то като не може да се помни и 3 дена, мани.
24
10
 
16
 
! Отговори
Доктор преди 7 години
До всички злобари и хейтъри които се мислят за големи родолюбци. Тъй като пътувам много често до Гърция от 1986 г и бих казал че обстановката по границата ни ми е до болка позната, защо никой от Вас не споменава че фо 2007 г на всички гранични пунктове се събираха такси за преминаване на автомобили с чужда регистрация, дори в началото винетките бяха на двойна цена за коли с чужда регистрация.Така че каквото почукало, такова се обадило.
23
8
 
39
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Като не Ви харесва БГ-черноморието, туските онклузив хотели и гръцките ТАКСИ - моля, ходете в Крим, Ревиерата, Коста брава. Кой сака - може и до Карибите да праскочи, ако не му харесват Канарските или Маойрка. Свят широк - сега е демокрация!! На мене ми е проблем/финансов/ да прескоча до Общинския център! За Вас -- не знам . Бъдете здрави и весели праздници !!
22
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво обслужване....българи работещи за стотинки.....гледка каква...... гладни пакистанци Шри ланкии всякакви други....храна....ами и то във България ако имахме контрол като по времето на комунизма....
21
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е щом не сме единни това се получава....каква Европа.....на гърците им дреме за останалия свят.....напълниха европа със имигранти.....за по простите.....имигрантите акостират на островите им навътре във морето.....но нали гърците обичат европа решиха със фериботи да ги изпратят навътре във страната за да бъдат прехвърлени във европа....за българите който ходят и са безмълвни за гръцкото своеволие......50? са ви малко....ако може и застраховка да плащате за седмица ще е добре И пътен данък
20
18
 
24
 
! Отговори
Главен Редактор преди 7 години
Да налагат. То тия такси са за тези дето си мислят че са на почивка и то кой знае къде. Да не плуват в българските ами в гръцките лaйна искат. Ама все са си в лaйната... Мен ме боли оная работа за некви такси. Паля си колата и отивам на спокойствие, не да съм гъзар някъде по черноморието. Отивам или на Устието на Камчия на бунгала или на Каваците. Така сред природата ми е много добре, вие се забийте в панелените апартаменти, дето като пърди съседа на терасата, мирише през още 5 тераси... аре чао
19
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъвто и данък да бъде въведен, плащаш си го и с това приключва всичко. А в задунайския клозет такъв данък няма, но пък във всеки храст се е наврял рушветчийстващ непрокопсаник. Който мародерства стресиран за десет евро, докато чака пенсията. След това ви почват какви ли не хиени. Нацепини батки, ***, докторя разни,хотелиери измислени, и кой ли още не. А код кафяво ще ви се струва все едно си правите кални бани.
18
4
 
19
 
! Отговори
С чужда маша преди 7 години
Отказахме се от нашето Черноморие-протест срещу презастрояването,мръсотията,лошатахрана и обслужване и шума.Отказахме се от Турция-война,тероризъм,бежанци,омразнибългарски политици от турски произход.Ако се откажем и от Гърция,къде да почиваме?нямам предвид парвенюшкия ни псевдохайлайф,хвалещ се с други полукълба).Пак искат обикновеният човек да носи отговорност за чужди грешки.ЕС няма да допусне(заради западноевропейските туристи)този данък.Веднъж да извадим кестените от огъняс чужда маша
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 21Моля те, спомени името на един българин заловен, преди неолибералното робство, от службите които са ти предоставили тази информация, занимаващ се с контрабанда на наркотици и ще ти повярвам.
16
1
 
23
 
! Отговори
турист преди 7 години
Това може да се преглътне, но да ме цакат с топла бира - никога!
15
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако в нашето море не плуваха толкова много *** и хотелиерите не бяха толкова алчни нямаше да ида в гърция но за летният сезон цена за апартамент 40евро /за 5 човека/ на първа линия и безплатно място за паркиране няма как да се асоцира с бг
14
4
 
32
 
! Отговори
Тончо преди 7 години
Айде пак жалки манипулации от нашите хотелиери и кръчмари. Никакви такива такси никой не готви в Гърция . готви се само поредната тесла от мутрите ( пардон хотелиерите ) по Черноморието
13
3
 
23
 
! Отговори
akut преди 7 години
г-н Борисов етови отговора на гърция за това . че не позволихте Българските транспортни фирми да блокират гърцките граници
12
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почивките в Гърция не са по-евтини. Няма как да получите самостоятелна стая за 10-15 евро на вечер и за 20 евро с климатик, както вървят квартирите на Българското Черноморие. Но си нямат алчни мутри концесионери на плажовете и плажовете са им чисти, в повечето случаи безплатни, а водата не мирише ***. А хората ходят там заради морето и плажа, а не заради хотела или квартирата.
11
11
 
16
 
! Отговори
Икономов преди 7 години
Трябва да се върнат телените мрежи по границата. Всъщност, по всички граници! Къде са хукнали всички да излизат от страната и после да стават деградирали западни шпиони? Едно време българите не напускаха родината си и нямаше наркотици, нямаше претенции, нямаше вредно влияние!Само в братски страни ще може да се пътува, но пак не който иска, а като награда, давана на избрани хора от нашите членове и членки.
10
14
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
20 евро предпочитам да ги дам за такса за кола в Гърция, отколкото зо Лопедиум в Синеморец.
9
8
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Е, тогава няма да виждате чужди автомобили! Останете си сами, византийци! Правете си сами туризъм и си пълнете продънената си хазна!
8
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И с какво Гърция е по-различна и значима от другите членки на ЕС, че да ни таксуват само те?Ходете си в лай.няната Гърция, овце.