НАТО не иска военна конфронтация с Русия

Няма да се меси и в Либия срещу ИД
Обновена: 2 май 2016 19:16 | 2 май 2016 15:00, Александър Попов
288
НАТО не иска военна конфронтация с Русия
Йенс Столтенберг. Снимка: Reuters

НАТО не иска конфронтация с Русия, надпревара във въоръжаването и нова Студена война, но смята за важно да реагира на действия, свързани с демонстрация на военна сила и на средства за възпиране от страна на Москва, каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в интервю за няколко водещи европейски издания, цитирано от ТАСС.

"Важно е да държим отворени каналите за политически диалог и да намерим пътища за намаляване на напрежението и за избягване на недоразумения", подчерта той. Шефът на алианса отбеляза важността на състоялото се на 20 април първо от две години заседание на Съвета Русия-НАТО. "Това беше важно, защото ако мълчим, няма да решим съществуващите проблеми", добави той.

Според него плановете за разполагане на допълнителни войски на изток "еднозначно не нарушават Основополагащия акт Русия-НАТО".

"Това, което правим сега в Прибалтика и в Полша, не е съществено увеличение на бойните сили", каза той и поясни, че НАТО не се кани да разполага там за постоянно хиляди войници.

Столтенберг съобщи, че понастоящем алиансът не вижда опасност от нападение срещу някоя страна членка на НАТО.

Според него НАТО трябва да се придържа към двоен подход спрямо Русия.

"Ние трябва да бъдем, от военна гледна точка, решителни, предсказуеми и силни. Само тогава можем да отиваме на политически диалог с Русия", подчерта той.

Генералният секретар на алианса изключи възможността за провеждане на военна мисия в Либия за борба с действащата там терористична групировка "Ислямска държава".

"Но ние имаме мандат за оказване на помощ за изграждане на структурите за сигурност там, ако либийското правителство ни помоли за това", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 177Имало едно време един руски ***. той бил по програмата "хибридна война" . Плащал му де Доган, де Волен но в крайна сметка парите все от руското посолство идвали. Та така.........."приказката " не е свършила ...вече шест години..........
134
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 174Пий нещо успокоително, че няма да искараш до сутринта. Ако усетиш стягане в гърдите, звъни на 112.
133
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имало едно време Демократична Република Афганистан с просъветско управление, което наредило мъжете да си отрежат брадите, забранило бурките, насилствените бракове, въвело контрол над джамиите.На околните мюсюлмански и не толкова околни немюсюлмански страни, дори на Китай, това не им харесало.Дошли на власт муджахидините.Смятате, че знаете цялата приказка?Първото, което направили е да изсекат горите и да продадат дървесината в съседна Тур., сбърках географията.Ширнали се свлачища и макови полета
132
9
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
РУСНАЦИТЕ СА СВИ..НЕ!!!ПИЯНИЦИ И ПЪЛНИ ***!!!
131
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАТО И БРАТЯТА АМЕРИКАНЦИ -----НАПРАВИХА ОТ НАШИТЕ "КОМУНИСТИ" --"КАПИТАЛИСТИ"!!!СЕГА --ЦЯЛАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАС.МИ.НА , СЕ РАДВА НА ПАРИТЕ СИ , ЗАГРАБЕНИ ОТ "РОБИТЕ НА ТРУДА" ...ПРИ "СОЦА"!ЕДИНСТВЕНОТО ИМ ЗАНИМАНИЕ Е ---КАК ДА ОГРАБВАТ ЕВРО-ФОНДОВЕТЕ И ДА ИМИТИРАТ "РЕФОРМИ"!ВЕЧЕ ПРИШКИ ИМ ИЗЛИЗАТ НА УСТИТЕ ОТ ......ПЛЯМПАНЕ НА ГЛУПОСТИ ПО МЕДИИТЕ!ЛОШОТО Е----ЧЕ НИЩО НЕ МОГАТ ДА ЗАНЕСАТ НА ОНЯ СВЯТ!!!КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПРОСТОТИЯ И ЛАКОМИЯ -----НЯМАТ АНАЛОГ!
130
1
 
5
 
! Отговори
Bill преди 7 години
Баси, много са озверели гербаджиите. Щото усещат края си.
129
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 164Борша, елементарнико, боршаааааааааа! Охлаждайййййййййй!!
128
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези съвременни еничари не искат да се върнат в домовете си.Те презират произхода си.Дори и да пожелаят да се върнат бедните им родни страни изоставени в мизерия се превръщат в африкански републики или в Либия, Ирак, Сирия,Афганистан.
127
2
 
11
 
! Отговори
Bill преди 7 години
НАТО иска конфронтация с Русия, ама не им стиска.
126
0
 
2
 
! Отговори
Хм... преди 7 години
до 159 Ха,ха,хаааааааа...Взимаш страна в конфликт който не е твой в интерес на чужди или не твои интереси/ако си бълг.гражданин/ , а това вече действително е ПЛИТКА ПОЛИТИКА -------ЗА ПЛИТКИ УМОВЕ И КАРТУНИ...! ХА,ХА,ХАААААААА..... - дори не е смешно, а тъжно ! Какъв е твоята изгода, м? пп.
125
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Товаа дали НАТО иска ли не военна конфронтация го решава Плевнелиев,той има последната дума.
124
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАТО и братята американци ни освободиха от комунизма и от руснаците и ни донесоха свободата и демокрацията. Преди това нямахме свобода и демокрация, нямаше и банани и тоалетна хартия а братята американци ни донесоха банани и тоалетна хартия и сега лапаме и се бришеме, и да пътъваме на запад без визи ни донесоха братята американци и НАТО.
123
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не просто САЩ или Англия експлоатират света щом като британски майки бъркат в касичките на децата си.В същото време български, руски и всякакви семейства изпращат децата си в тази Англия да учат срещу 10-20000 паунда годишно в престижни английски университети.Богатите отглеждат и обучават своите слуги независимо от произхода им подобно на еничари.
122
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В света има само две прослойки хора-богати и бедни.Как стана?-с образуването на САЩ-хора с огромни амбиции от цял свят без традиционното за повечето човеци усещане за национална принадлежност.САЩ не са злото,злото е в човешката природа.Днес се случва същото в ЕС-милиони напускат държавите си и отиват към богатите страни за да им служат и да станат част от тях.Глобализацията раздели света на богат център и бедни провинции, в които се отприщи адът.
121
5
 
1
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
До последния момент Царят е разигравал пиески пред Хитлер .....че пази тила му на фронтовото линия с Турция .Турските дипломати са му импонирали в тази игра ......И ВСЪЩНОСТ СА БИЛИ "НАШИ СЪЮЗНИЦИ" !Днес ---антитурските изцепки , се правят от русофилски предатели ---КОИТО ИСКАТ ДА НИ ЗАКАЧАТ НА РУСКАТА ВОЕННА КАРУЦА!ТОВА ОБСЛУЖВА И ----АНТИ- ЕВРОПЕЙСКАТА , ЧЕРВЕНА МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ!ПЛИТКА ПОЛИТИКА -------ЗА ПЛИТКИ УМОВЕ И КАРТУНИ...ХА,ХА,ХАААААААА.....
120
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ш.и.баните ватенки ни окупираха. После, чрез сифилистици и шумкари т.Ъ,пи ни заставиха да се бием с германците. Равносметката -45 000 убити и 100 000 ранени, половината от които инвалиди!! После, за "благодарност" ни унижиха невероятно!!! На скамейката на "победените" без право на глас!!!! Руснак ли????? Бррррррррррррр! Откачам!
119
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дедо ми като стана на 80 и той така разрпавяше, че повече не иска, още тогава навремето явно е бил натовец по душа.
118
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РОССИЯАбе аланкоулу, защо една българска пушка не пукна срещу Русия, защо дадохме 45 000 убити срещу германците и после ни наредиха на позорната скамейка на "победените"?????? ай отговри ми преди да съм започнал да "споменавам" ............троловете и тези дето са ги родили!
117
4
 
6
 
! Отговори
Да ,бе....ха,ха,хааа преди 7 години
ЦАР БОРИС !!!---беше умен човек и знаеше ,че Германия няма да издържи на два фронта!!!ЗАТОВА И НЕ СЕ ВКЛЮЧЧИ ВЪВ ВОЙНАТА!ДНЕС ---СИТУАЦИЯТА Е ПОЧТИ СЪЩАТА :РУСИЯ ---НЕ МОЖЕ ДА ПРОТИВОСТОИ НА ЦЕЛИЯ ДЕМОКРАТИЧЕН СВЯТ!В ТОВА ОТНОШЕНИЕ ---РУСКИЯ И НЕМСКИЯ "НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗЪМ " и "ПОЛИТИЧЕСКИ ТЪПИЗЪМ" ------- УЖАСНО СИ ПРИЛИЧАТ!ВАЖНОТО Е И ТОЗИ ПЪТ -----ДА НЕ СМЕ НА "ГУБЕЩАТА СТРАНА"...!!ЗА СЕГА---ГЕРБ ГО ПРАВЯТ!!!!!
116
2
 
8
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
До АнонименБГ ПРАВИТЕЛСТВО КАТО СА ПОЛУЧИЛИ МАЛКА ПОДКРЕПА ОТ ЗАПАДА ИМАМ ПРЕД ВИД ФИНАНСИРАНЕ.ВИНАГИ СА ТРЪГНАЛИ ПРОТИВ РУСИЯ.ЕДИНСТВЕНИЯТ ЦАР БОРИС КАЗА МОЯТА БЪЛГАРСКА АРМИЯ НЯМА ДА ТРЪГНЕ СРЕЩУ РУСИЯ.ТОГАВА ХИТЛЕР ГО ОТРОВИ.ИНТЕРЕСА НА ЗАПАД Е ДА СМЕ ИМ РОБИ ТО СЪВРЕМЕНИ РОБИ.МЪЖЕТЕ СЛУГУВАТ В ЗАПАД ЗА ПАРЧЕ ХЛЯБ ЖЕНИТЕ НИ ПРОСТИТУРАТ В ЗАПАДА ЗА ПАРЧЕ ХЛЯБ.А В БГ ЗАТИТАВАМЕ ГИ С ГОЛИ ГЪРДИ