Новосибирск се украси с десетки билбордове за Сталин

Все повече руснаци се възхищават на диктатора като на силен лидер
Обновена: 5 май 2016 22:11 | 5 май 2016 22:10, Камелия Цветанова
370
Новосибирск се украси с десетки билбордове за Сталин
Снимка: Reuters, архив

Билбордове в чест на съветския диктатор Йосиф Сталин се появиха в третия по големина град в Русия преди 9 май, когато руснаците честват победата си над нацистка Германия във Втората световна война, предаде БТА като се позова на Асошиейтед прес.

Местният клон на Комунистическата партия на Руската федерация в Новосибирск заяви, че е сложил преди Деня на победата десетки плакати, отбелязващи заслугите на Сталин като главнокомандващ на съветските сили, разгромили нацистите. Според партията военните ветерани са доволни, че тя "възстановява историческата справедливост".

По оценка на изследователи по времето на Сталин при политически чистки са били екзекутирани над 1 милион души. Още милиони хора са загинали в затворническите лагери или при масов глад и депортиране.

Сега обаче все повече руснаци се възхищават на Сталин като на силен лидер, извел страната им до победа и устоял срещу Запада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още по темата: СталинНовосибирск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
4
 
2
 
! Отговори
адолф хитлер преди 7 години
И аз обичам Сталин. Това е единствения човек в света, избил повече руснаци от мен.
180
0
 
6
 
! Отговори
Вярвай си преди 7 години
До Анонимен270Мизерници са украинците и още как. Братята им руснаци им дадоха земя да си направят държава за първи път , а те я дадоха на Обама и решиха че щом може украйна да е западна територия значи не са руснаци. Само дето ЕС им го набута с топките.
179
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците са православни,и искам да са развити,но с малоумното джудже ги избиват и те викат ура...голяма част от тях. Не ми се вярваше,че САЩ са го назначили,но явно. Мачка Европа,мачка и Русия....САЩ вкарват ТА споразумение,контрол над петрола и терора в Европа и тнт.
178
6
 
5
 
! Отговори
Вярвай си преди 7 години
До Анонимен 290Мизерници са украинците, защото си повярваха, че не са руснаци и се обърнаха да плюят Русия. По този начин си предложиха задните части на ЕС и Обама, за да им бъде топло.
177
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До историкСравни Сталин с Хитлер. Така ще ти е по лесно да откриеш разликите.
176
5
 
4
 
! Отговори
историк преди 7 години
Сравнете Сталин с Путин. Ако Сталин управляваше Русия сега дали щеше да остави финансирани от запада фашисти да разорят Источна Украина. Западняците никога не биха посмели да организират преврати в Украйна и да избият 20000 руснаци В Донбас.Путин подлъга руснаците да се опълчат на превратаджиите от Киев с обещание да помогне а после най-нагло ги изостави.Ако беше сталин сега руската армия щеше да марширува в Киев а Источна Украйна да е свободна от фашиската хунта
175
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
руснаците си искат камшиците и концлагерите.няма по п.рост народ
174
1
 
6
 
! Отговори
Вярвай си преди 7 години
До укра Тогава по твоята логика можем да кажем, че и сред опъченците 70% са били шопи,родопчани, македонци,гагаузи,царибродски сърби, арменци идр. ,българите са били малко.
173
9
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Да се възхищаваш от най-големия главорез в писаната човешка История в никакъв случай не говори за здрав разум
172
3
 
3
 
! Отговори
овеч преди 7 години
Предлагам да сложат портретите на Кончита и Плевнелиев
171
3
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До АнонименУкрайна означава роден край. Понятието възниква в 1187г. когато в Киев не са чували още нищо за селцето Москва. На древноруски (сегашния украински) Украйна означава също княжество. Черниговското княжество се споменава и като Черниговска украйна.
170
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е, че Украйна е "РУСКАТА МАКЕДОНИЯ"!!!
169
9
 
8
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
''Без американското производство, съюзниците никога нямаше да спечелим войната''Й. Сталин 1946г.
168
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До украУкрайна означава Покрайнина - измислена държава е. Укропите са като сръбските македонисти. Лъжат и мажат за Русия = Киевска Рус. Така, че трябва да си актуализираш "знанията" по история. мИнджев ли ти е бил учител? Не се учидвам тогава. Кет да е. Крим и Украйна си е изконно руска земя, така че тролстването ти няма да помогне на Плювньо да пренапише учебниците по история в пропагандния ви стил. Не само България може да има своята Македония. Русия си има Украйна и Беларус, ***!
167
11
 
7
 
! Отговори
укра преди 7 години
Воюващите на Шипка са били 60 % украинци,поляци и финландци.Руснаците са били малцинство-факт.Слава на Украина,на Полша и на братска Финландия !
166
0
 
4
 
! Отговори
До 275 преди 7 години
Говоря за класификация,а не за квалификация на историята. Църковна,антична,стара и нова история. След ВОСР Руснаците въведоха понятието"Най нова история" която не се изучава в нито една академия на науките по света. Само нашите студенти се потяха на изпити и се тъпчеха с пропаганда която се оказа безмисленна.
165
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен276..Не бе то на Шипака дядото на Обама е воювал...Или той е влезнал пръв в Берлин да постави руското знаме на Райхстага...Ех шороши--с вас вече не е смешно--а жалко....
164
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИванДори въпросът ти показва че си далеч от историята--обяснявам-----Историк не прави класификации и оценки -----той борави само с исторически факти-БЕЗ да взема страна и да изказва мнението си!
163
2
 
0
 
! Отговори
Иван преди 7 години
До 271.Като сте историк направете класификация на световната история 5-6 думички са .Чанам.
162
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимендо 270 ххаааахааха пак ставаш за резил бе--На Шипка е имало Руски Полкове в които са участвали подразделения от финланци,черкези,чуваши,шведи,руснаци,украинци,кабартинци,ДАЖЕ е имало и румънци...НО са били на служба на Руският Цар и Руската Империя----схващаш ли бе бандеровец--ххаахххаааххааа--по-простичко няма как да ти го обясня...И РУСКИЯТ ЦАР Е ВЗЕЛ РЕШЕНИЕТО за освобождаването на България---пак питам--схващаш ли...ххааааххха