Руснаците чакат 2018 г., за да изберат Путин отново

Няма никакви тенденции рейтингът му да се срине
5 май 2016 09:30, Елка Василева
243
Руснаците чакат 2018 г., за да изберат Путин отново
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Привържениците на руския президент Владимир Путин очакват 2018 г., за да гласуват за него отново, пише в заглавие "Комерсант".

В доклад по повод 7 май - поредната годишнина от встъпването в длъжност на Путин, руският Фонд за развитие на гражданското общество (ФоРГО) характеризира "путинското мнозинство" като стабилен надпартиен електорат.

Въпреки днешната криза привържениците на президента са готови да го подкрепят, ако се кандидатира пак за държавен глава на изборите през 2018 г.

Експерти правят извода, че в следващата Държавна дума депутатите ще представляват едно "путинско мнозинство" независимо от партийната си принадлежност, се казва в материала.

Според ФоРГО подкрепата за Путин в Русия остава стабилна въпреки военната кампания в Сирия, засилването на санкционния натиск срещу федерацията, влошаването на социално-икономическата ситуация, панамския офшорен скандал и други събития от последната година, свързани с името на Путин.

Положителни оценки за дейността му дават 82 на сто от запитаните, 84% допускат, че ще гласуват за него на президентските избори. Анализът се базира на анкети, осъществени от социологическия център ВЦИОМ в 130 руски града през април т. г.

ФоРГО прогнозира, че в обозрима перспектива няма никакви тенденции да се срине рейтингът на руския президент. По данни на "Комерсант" в доклада се твърди, че Путин има привърженици сред избирателите на всички парламентарни партии - от 96 на сто сред електората на "Единна Русия" до 69 процента сред либералдемократите.

Представители на "путинското мнозинство" описват какво им харесва у Путин - това, че брани интересите на Русия, неговото трудолюбие, енергичност, решителност, натрупаният опит, силната му воля. Според социолозите "специални положителни емоции" буди у тези хора присъединяването на Крим към Руската федерация през 2014 г., отбелязва "Комерсант".

Феноменът "путинско мнозинство" е нещо трайно, смята политологът Екатерина Курбангалеева. "След 16 години хората вече свързват президента със самата стабилност. Отпадне ли тази асоциация, рухват и всички надежди около нея. Рейтингът на първото лице е най-устойчивият показател, колективното съзнание ще го поддържа до последно", убедена е специалистката.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ужас Имаш доста извратена представа за "защита на правдата и православието". Как се нарича държава, която не зачита договори, напада чужда държава и откъсва части от нея? Джуджето си е най-обикновена проба фашист, но ти защо го величаеш? Нека руснаците му сърбат попарата, те го избират, те ще го съдят! И самото понятие "православен кагебист" е също извратено!
104
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека си го избират, не мъ бърка
103
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин възроди СССР не Русия другарю има разлика само че съдбата на СССР не беше добра така че горко им на руснаците
102
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Управител, не президент. То е фирма за износ на горива,метали и путин -ки.
101
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ужаское и е възроденото на русия бе алкаш ?че всеки няга от там ли ?
100
4
 
3
 
! Отговори
123 преди 7 години
До Анонимен 115Бъркаш нещо *** САЩ с Русия....
99
3
 
4
 
! Отговори
ужас преди 7 години
Ей няма да се примирят че Путин възроди Русия,направи я силна,изгони чуждите крадливи фирми,не се клани на никой,работи за родината си,защитава правдата и православието!ще се пръснат от злоба.....
98
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама да гласуват още утре защо да чакат до 2018 г смешна история. Абе направо да си го изберат доживотно та какво ще правят избори после един мавзолей пред Кремъл да му построят и готово
97
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До OdysseusТе русоблизците не мислят за България, те гледат на русия касичката да се пълни :)
96
0
 
8
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Путин е посредствен президент без необходимата алкохолна подготовка и без сериозни постижения с чашката за разлика от великия Елцин и неговите украински ученици и последователи Юшченко и Порошенко. Русия се нуждае от достоен наследник на великия Елцин с отлична алкохолна подготовка и сериозни успехи с чашката.
95
0
 
5
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
109 Със Щатите и България има положително салдо както и ЕС . Точно обратното е с Русия с която ние имаме 10 ПЪТИ по малко износ в сравнение с вноса , тоест те печелят от нас 10 ПЪТИ повече отколкото ние от тях , за ЕС също салдото е отрицателно нов проценти , не в пъти. Това е заради енергийната зависимост , което си е чисто наш проблем още от времето на комунизма , тогава е имало примерно по евтин алжирски, либийски петрол . но не купували сме само братски независимо, че е по скъп.
94
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пишете я русия бегала.докато тоя е президент никой няма да има работа с тях.
93
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демокрацията е дистанционно управление на държавата от олигарсите чрез избран от тях президент (министър председател) марионетка (аватар). Избирането на нужния човек става с масова пропаганда от средствата за масова информация собственост същите олигарси.Тоталитаризма е управление на избран от народа вожд който подчинява олигарсите и те всячески се стремят да го свалят използвайки помощта на братята си олигарси от демократичните държави.
92
0
 
2
 
! Отговори
от Сащ преди 7 години
До OdysseusПак е нещо, и не само в нашенски магазини ги има. Има ги и по сръбски и албански. Обаче ако отпаднат забраните ще има повече неща. А и износа е добре за БГ.
91
1
 
0
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
104 Има няколко магазина на нашенци , това износ ли го наричаш
90
1
 
0
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
104 Има няколко магазина на нашенци , това износ ли го наричаш
89
2
 
3
 
! Отговори
Odysseus преди 7 години
100 И нарастват със страшна сила, защото тяхната раждаемост поддържа прираста им. Рускинята ражда какво европейката сиреч малко.
88
0
 
0
 
! Отговори
пт Сащ преди 7 години
До OdysseusЕ пич , има и сирене и кашкавал. Купувам редовно. Виж меса няма, има забрана.Ако почнат да внасят бг луканки и кренвирши ще купувам и от тях.
87
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безвизовият режим не променя нищо в момента. Путин непрекъснато търси провокации с Турция и иска да я дискредитира пред ЕС за да предотврати бъдещото и приемане в съюза. Турция ако влезе в ЕС , а това все някога ще стане както вървят нещата, вратата на Русия към Европа ще се хлопне за винаги. Това му е проблемът на Путин, затова и САЩ подкрепят Турция.
86
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам дали сте забелязали но няма никаква връзка между това колко демократично е управлението в една страна и колко богата е тя. Даже напротив. Конституцията и законите в България са много по-демократични от тея в САЩ но ние най-много духаме тапетите в ЕС. За да е богата една държава тя трябва да краде по един или друг начин от труда на хората в другите държави -демократично или не. Сега това се прави с невидимо икономическо заробване и заемане на пазари. Борбата сега е за Украинския пазар