Руснаците чакат 2018 г., за да изберат Путин отново

Няма никакви тенденции рейтингът му да се срине
5 май 2016 09:30, Елка Василева
243
Руснаците чакат 2018 г., за да изберат Путин отново
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Привържениците на руския президент Владимир Путин очакват 2018 г., за да гласуват за него отново, пише в заглавие "Комерсант".

В доклад по повод 7 май - поредната годишнина от встъпването в длъжност на Путин, руският Фонд за развитие на гражданското общество (ФоРГО) характеризира "путинското мнозинство" като стабилен надпартиен електорат.

Въпреки днешната криза привържениците на президента са готови да го подкрепят, ако се кандидатира пак за държавен глава на изборите през 2018 г.

Експерти правят извода, че в следващата Държавна дума депутатите ще представляват едно "путинско мнозинство" независимо от партийната си принадлежност, се казва в материала.

Според ФоРГО подкрепата за Путин в Русия остава стабилна въпреки военната кампания в Сирия, засилването на санкционния натиск срещу федерацията, влошаването на социално-икономическата ситуация, панамския офшорен скандал и други събития от последната година, свързани с името на Путин.

Положителни оценки за дейността му дават 82 на сто от запитаните, 84% допускат, че ще гласуват за него на президентските избори. Анализът се базира на анкети, осъществени от социологическия център ВЦИОМ в 130 руски града през април т. г.

ФоРГО прогнозира, че в обозрима перспектива няма никакви тенденции да се срине рейтингът на руския президент. По данни на "Комерсант" в доклада се твърди, че Путин има привърженици сред избирателите на всички парламентарни партии - от 96 на сто сред електората на "Единна Русия" до 69 процента сред либералдемократите.

Представители на "путинското мнозинство" описват какво им харесва у Путин - това, че брани интересите на Русия, неговото трудолюбие, енергичност, решителност, натрупаният опит, силната му воля. Според социолозите "специални положителни емоции" буди у тези хора присъединяването на Крим към Руската федерация през 2014 г., отбелязва "Комерсант".

Феноменът "путинско мнозинство" е нещо трайно, смята политологът Екатерина Курбангалеева. "След 16 години хората вече свързват президента със самата стабилност. Отпадне ли тази асоциация, рухват и всички надежди около нея. Рейтингът на първото лице е най-устойчивият показател, колективното съзнание ще го поддържа до последно", убедена е специалистката.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
9
 
3
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
Путин по демократичен начин няма да напусне Кремъл . Това ще стане или след естествен физиологичен процес някога или след пуч когато сметнат тези от обкръжението му , че вече им пречи достатъчно.
24
1
 
4
 
! Отговори
ха преди 8 години
До Ф.Е.ДжерджинскиЛъжец!!!
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А мне все равно.
22
4
 
11
 
! Отговори
ТИМ преди 8 години
Браво на руснаците! Те поне си имат Путин....
21
9
 
5
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
19 Да така е, буд спокоен за това 300 000 американци пърдон руснаци са поискали Зелени карти за миналата година
20
2
 
2
 
! Отговори
123 преди 8 години
До Баба Ванга СеврюковаЗащо пишеш лъжи бе ,кре.тен!?
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 21обикновена бг завист, нали?
18
15
 
8
 
! Отговори
Ф.Е.Джерджински преди 8 години
90 % от населението на най-богатата на природни ресурси държава живее в пълна мизерия, благодарение на другаря Пътников. Комбинацията от самагон + пропаганда е безотказна. Потънали в перманентно пиянство и с мисли заглушени от тоталната пропагандна канонада, те горките руснаци вярват, че Пътников осланяйки се на славното минало ги води съм светлото бъдеще,... забравяйки мизерното си настояще.
17
3
 
10
 
! Отговори
РЕАЛНО преди 8 години
""""""Представители на "путинското мнозинство" описват какво им харесва у Путин - това, че брани интересите на Русия, неговото трудолюбие, енергичност, решителност, натрупаният опит, силната му воля.""""".......Еми реално това ТРЯБВА ДА ГО ПРИТЕЖАВА всеки един президент и политик-----а не само Путин....Затова не се чудете че е толкова уважаван--не само в Русия--а напоследък и в Европа....
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Пуй за Хутинхохлите - отново истерия???
15
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама вие сериозно ли мислите , че хората го избират? Къде се е видяло крепостен да избира помешчика с камшика?
14
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
14 Това кой те излъга. ТАСС ли
13
4
 
16
 
! Отговори
това е преди 8 години
В Русия има повече демокрация и свобода от колкото в САЩ и това е факт,всеки който е бил там го знае....
12
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е до гроб в Кремъл , той това го знае прекрасно, защото знае какво го очаква ако преждевременно излезе в пенсия . В Русия така стават нещата . Демокрация всяка там забравете
11
7
 
12
 
! Отговори
ЗА преди 8 години
Разбира се че ще го преизберат,той възроди Русия!
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе то и Меркел е на власт колкото Путин---ама за нея викат друго немците--Меркел в Сибир-Путин в Берлин...........
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами то едно време и при нас беше така с др.Тодор Живков!
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Задържаната група граждани на централно азиатски републики е планирала да извърши стрелби по минувачи и мирно празнуващи хора по време на майските празници. Реформираните и на ново изградени от Путин силови структури ги изловиха. Как да не гласуваш за него? Каква е гаранцията, че ще го смени някой читав?
7
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крепостният не може без бащица. Така е било от векове, така и ще бъде.
6
8
 
4
 
! Отговори
Striker преди 8 години
Поредното доказателство, че тая псевдодържава Мужикистан продължава да живее в 19-ти век. Хем е смешно, хем е трагично за територия с такива ресурси и потенциал. Бангладеш с ракети....