Едва ли самолетът на EgyptAir е бил свален

Няма данни, че зад случая стои Ислямска държава
Обновена: 20 май 2016 20:05 | 20 май 2016 19:58, Камелия Цветанова
6
Едва ли самолетът на EgyptAir е бил свален
Снимка: Reuters, архив

Анализатор на тероризма, поддържащ връзка с членове на групировката "Ислямска държава" и други джихадистки организации, заяви днес, че няма "никакви заслужаващи доверие" твърдения за поемане на отговорността за разбиването на самолета на египетската авиокомпания EgyptAir, предаде БТА като се позова на Асошиейтед прес.

Още по темата

Шираз Махер от Центъра за изследване на радикализацията в Лондон каза, че вчера ИД е разпространила 20-минутен видеозапис за това как планира да превземе Индия, но не и за катастрофата. "Ако бяха замесени, щеше да е доста странно за тях, да изпратят този видеозапис, вместо да се хвалят с катастрофата", заяви той.

Самолетът "Еърбъс А320" изпълняваше курс Париж-Кайро с 66 души на борда, но изчезна в ранните часове на вчерашния ден над южната част на Средиземно море.

Махер каза, че филиалите на "Ислямска държава" и Ал Каида обикновено поемат бързо отговорността при самолетни катастрофи, но добави, че самите отломки от летателния апарат ще покажат по-добре дали става дума за тероризъм.

Той отбеляза също, че би било доста необичайно да е бил взет на прицел полет, чийто пътници в мнозинството си са били мюсюлмани, както сочи изтеклият от EgyptAir  списък на пасажерите.

Трима представители на европейски служби, пожелали анонимност, заявиха днес, че в него няма нито едно име от някой от списъците за наблюдение на лица за тероризъм, с които американските и европейските служби и правоохранителни органи често си служат.

Самоличността на пътниците изтече в интернет. Автентичността на списъка не е официално потвърдена от EgyptAir.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: ЕгипетИДсамолетEgyptAir
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
То до сега нищо не им е пречело на Даеш да избиват предимно и всекидневно мюсюлмани.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо трябва да е ИД? Може и да е любителска самодейност или професионална бездарност. Кога друг път ще ти се отдаде да свалиш самолет, дори и неволно, и в най-лошия случай да го препишат на друг. Ако се мазниш и усмихваш на всички, то едва ли ще имаш проблем.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опа, ИД разпространила 20 минутен запис как планира да превзема Индия? Е само това липсва на Европа - една многомилионна тълпа от брадчеди да тръгне насам...
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истината е че в париж на летището бачкат много от баратчедите които когато вкарват багажа в самолетите няма кой и как да ги види като поставят бомба или запалително устройство. Западнала европа е най несигурното място за живеене и пътуване. Преди пътувах през месец по работа но от както стана атентата в париж спрях напълно да пътувам в цяла европа. Върша си работата само чрез компа. Тези които са решили да пътуват на там да си помислят добре дали си заслужава да си рискуват живота.
2
0
 
8
 
! Отговори
Момо преди 7 години
То и за руския самолет така се говореше...
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо трябва да е свален. Просто е подготвен за летене под зоркия поглед на група меринджеи и сам е паднал. Едва ли персонала е бил депресиран заради ниски заплати, та да го свали умишлено. Кой знае в това световно мултикултурно и протоколно квалифицирано мнозинство защо е паднал. Щом е бил във въздуха или каца, или пада. Аз поне не се сещам за трети вариант.