Русия бори алкохолизма, забрани "голямата" бира

Забраняват се разфасовки с обем над литър и половина
Обновена: 21 май 2016 18:05 | 21 май 2016 17:27,
65
Русия бори алкохолизма, забрани "голямата" бира

Две години преди домакинството на световното по футбол властите в Русия са решени да се преборят с т.нар. "бирен алкохолизъм", предава онлайн изданието на РБК, цитирано от bTV. Конкретните мерки ще са забраната на пластмасовите разфасовки с обем над литър и половина.

Забраната за производството на "голяма" бира влиза в сила от 1 януари идната година. Производители и търговци ще имат половин година да се отърват от всички наличности. От 1 юли 2017 г. двулитровките и по-големите й събратя ще се окажат извън закона. При нарушение глобите ще достигат до 500 хиляди рубли (приблизително 13 хиляди лева).

Мерки за борба с "гумената" бира се обсъждат от три години насам. Първоначалният законопроект е предвиждал забрана на пластмасови бутилки с обем над половин литър. Последвала остра реакция на производителите, които обявили, че подобни ограничения ще ги принудят да напуснат руския пазар. Така в крайна сметка се стига до соломоновското решение за бира с максимален обем от 1,5 литра.

Макар че руснаците са известни с пословицата си "Бира без водка е просто загуба на време", популярността на кехлибарената напитка в страната не спира да нараства. Щандовете на големите супермаркети са пълни с десетки марки бира в най-разнообразни разфасовки. Изключително популярни са трилитровките, както и двойните кенчета с обем от 1 литър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: Русиядвулитрова бира
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
14
 
12
 
! Отговори
Санкции преди 7 години
Много добро решение от тия десетки марки ще останат само руските марки, поредния голям удар по баварските пивовари. Нека видим кой ще пълзи в краката на г-н Путин след още някое време.
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лафът е сбъркан - руснаците казват "пиво без водки ето деньги на ветер" - тоест бира без водка си е прахосване на пари.
8
6
 
14
 
! Отговори
Ко?...Не! преди 7 години
Точно тъй ще преборят алкохолизЪмаВервайте ми !!!
7
7
 
19
 
! Отговори
От 4 още преди 7 години
Да не говорим, че съвременната бира е отрова - всичко е химия и разни Е-та. Бирата сега се прави така, че да трае десетки години, което както казва 2 е причина за рак. Рак, затлъстяване, обезводняване на организма, потентността на бираджиите е нула. Най-голямата заблуда е как бирата освежавала през лятото - пълни глупости, когато пиете бира уринирате повече вода, отколкото поемате с тази отрова. Лекарите знаят това но си мълчат - повече от 700 мл бира на ден е вредна.
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Русия бори алкохолизма" - много е философско. Това е много футуристично изказване.
5
3
 
7
 
! Отговори
Празник с голямабира преди 7 години
Днес Русия отбелязва и празнува във Владивосток 285-годишнината на Тихоокеанския си флот със стотици хиляди големи бири.Много бира - и все голяма - се изпи днес в Кубинка, край Москва на тържественото авиошоу по случай 25-та годишнина на "Руските витязи" и "Стрижи".
4
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бирата е най-коварното питие. Има славата, че не било форма на алкохол поради малкияпроцент на спирт в състава си, а всъщност е ужас. Редовно пиещите бира след 35-та сигодишнина се превръщат в шишкави чичковци с огромни кореми и високо кръвно. Бираджиитене вдигат самолета. Пиенете на бира обезобразява човек - лицето става подпухнало и тлъстос гадна втора брадичка, която на 50 годишните е отвратителна гуша.Алкохолиците не са прокопсали, били те руснаци, бъллгари или американци.
3
4
 
18
 
! Отговори
руснак преди 7 години
САМО ВОДКАТА НЕ СПИРАЙТЕ , ЗАЩОТО ЩЕ ИМА НОВА РЕВОЛЮЦИЯ !!
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е като отвориш една голяма туба от 2 литра и изпиеш само един литър останалото се вкисва. Aко си скръндза и не щеш да си вкиснеш бирата си принуден да я изпиеш и да си докараш рак на простатата.
1
5
 
24
 
! Отговори
Момо преди 7 години
За сметка на това ще пуснат бутилки с водка по 2литра.