Хуманитарната система не работила

Дават се обещания, а парите ги няма, оплака се Меркел
Обновена: 23 май 2016 14:47 | 23 май 2016 14:40, Камелия Цветанова
49
Хуманитарната система не работила
Снимка: Reuters, архив

Германският канцлер Ангела Меркел призова днес в Истанбул да се прекрати практиката с неспазването на обещанията за финансова помощ и призова да се създаде надеждна система за гарантиране на финансирането, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Още по темата


Много често се дават обещания за дарения, но парите за осъществяването на проектите не стигат до местоназначението си. Това трябва да престане, заяви Меркел на първата световна среща на върха по хуманитарните въпроси.

Канцлерката отбеляза, че сегашната глобална система за осигуряване на хуманитарна помощ не работи и призова да се направи така, че да се гарантира бърза и ефикасна доставка на помощ на хората в нужда по време на криза, посочва ДПА.

Меркел разкритикува също нарушаването на международното хуманитарно право в зоните на въоръжени конфликти.

"В Сирия и на други места се бомбардират болници и медицински центрове, загиват хора", заяви тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кристалинка= КалинкаПосле и Иринка( боковата) Калинка ще оправят света
32
0
 
1
 
! Отговори
до 41 преди 7 години
Руснаците ще унищожат турция! Туците не осъзнават какъв автогол си вкараха като предизвикаха тов. Путин! На границата със Сирия им се готви кюрдска държава! В Турция кюрдите имат по 7 деца, докато турците имат по две. Въпрос на време е да се създаде Велики Кюрдистан, като 1/3 от него ще е от днешна Турция!
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кристалина георгиева не си гледа работата!!!
30
0
 
1
 
! Отговори
Българче преди 7 години
На Турция едно им признавам - сила са! Не забравяйте, че никой не е владял Турция дори 1 час от както са дошли в Мала Азия! Сега показват защо е така! Това са силни и сурови хора, дошли от Централна Азия със силна и устойчива религия! Освен това са големи националисти. Не са соманенавиждащи се толерантни прръдльовци като еврочиновниците и германците.Затова Турция ще пребъде, а Германия ще се замозатриеТурската армия може да сгази Германия за 2 дни. Евала комшии, признал съм ви! Мъже сте с топки!
29
0
 
2
 
! Отговори
РЕДЖЕП ТАЙИП ЕРДОГАН преди 7 години
ХЕЙ ГЕЙРОПА .КОГА ЩЕ ГИ ДАДЕТЕ ПАРИТЕ И ЩЕ ПРЕМАХНЕТЕ ВИЗИТЕ.ЩОТО И ПУТИН НЕ МОЖЕ ДА ВИ ОПАЗИ.....
28
2
 
14
 
! Отговори
аааааааааа преди 7 години
НЕ МОЖЕ ЕВРОПА ДА ПОЕМА ВСЯКАКВИ ХОРА И ДА ГИ ОБГРИЖВА СЪС СОЦИАЛНИТЕ СИ СИСТЕМИ ,АКО СТАНЕ ВОЕНЕН КОНФЛИКТ В ИНДОНЕЗИЯ ИЛИ МАДАГАСКАР ,ПАК ЛИ ЩЕ ПОЕМЕМ ЦЯЛАТА ВЪЛНА ОТ БЯГАЩИ ОТ ВОЙНАТА-МЕРКЕЛ ДА СИ ВЪРВИ И ЕС ДА СЕ РАЗПАДА
27
0
 
3
 
! Отговори
ВладкоГЕРБ преди 7 години
За 20 млрд. ли е цялата тарапана (навалица струпване от хора)Та язе за 1 ден подписах и взех 20 млрд. долара.Да ми бехте казали.Владимир Горанов ГЕРБ
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Таз тета :-)кога ще оправи хуманитарната криза в България за българите! :-) :-)той боци не смее да и каже,че 80 процента от населението на България се намира в състояние на хуманитарна катастрофа!!
25
0
 
7
 
! Отговори
Arap преди 7 години
Ami Ban Ki Mun ko kaza? Ami OAE?!
24
2
 
11
 
! Отговори
Сталин преди 7 години
Цялата система отдавна не работи уа-ха-ха въртят сучат все на камък.
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В Сирия и на други места се бомбардират болници и медицински центрове, загиват хора", заяви тя.Да не би да ги бомбардираме ние бе, бабунгер смотан! САЩ им сипват бомби, после ЕС трябвало да помага... Който ги бомби - тяхна грижа!
22
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
пари визи хум помощ всичко ще бьде окрадено западьт да свали ердоган от властзащото ще предизвиква непрекьснато конфликти
21
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хуманитарната система не работи- как да обясним пенсия от 165 лева- за един месец- или заплата от 420 лева, ако получаващият отглежда сам детето си- системата го изхвърля директно до контейнера- ТУК ВСИЧКИ СМЕ В ХУМАНИТАРНА БЕДА.
20
1
 
24
 
! Отговори
сащ терористи преди 7 години
Защо никой не търси отговорност от виновника за разбиването на близкия изток с разни преврати и революции САЩ!?те с техните действия докараха тази беда на Европа а никой не им търси отговорност всички мълчат като роби за истината.
19
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който ги е канил, да си плаща, кравво гнуsNa!
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супервреднолуда.
17
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая ли е най-умната германка!? Ако е така, от тези нищо не става.
16
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понеже живеем във старната на мутрите и кредитите,снощо с черен джип с пет гавазина вътре от Варна са тръгнали из всичките ми роднини щот майка ми дължала на КРЕДИСИМО 700 лева които не може да върне,пет дългуча с черен варненски джип издирват майка ми 60 годишна жена.Това е България,това е и премиера закрилник на мутри и наркотрафик,поръчкови убийства.
15
1
 
26
 
! Отговори
pet преди 7 години
Бойко пак ли на продаде за жълти стотинки!!!!
14
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая вместо да си подаде оставката, обвинява другите за своята каша!