Хуманитарната система не работила

Дават се обещания, а парите ги няма, оплака се Меркел
Обновена: 23 май 2016 14:47 | 23 май 2016 14:40, Камелия Цветанова
49
Хуманитарната система не работила
Снимка: Reuters, архив

Германският канцлер Ангела Меркел призова днес в Истанбул да се прекрати практиката с неспазването на обещанията за финансова помощ и призова да се създаде надеждна система за гарантиране на финансирането, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Още по темата


Много често се дават обещания за дарения, но парите за осъществяването на проектите не стигат до местоназначението си. Това трябва да престане, заяви Меркел на първата световна среща на върха по хуманитарните въпроси.

Канцлерката отбеляза, че сегашната глобална система за осигуряване на хуманитарна помощ не работи и призова да се направи така, че да се гарантира бърза и ефикасна доставка на помощ на хората в нужда по време на криза, посочва ДПА.

Меркел разкритикува също нарушаването на международното хуманитарно право в зоните на въоръжени конфликти.

"В Сирия и на други места се бомбардират болници и медицински центрове, загиват хора", заяви тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
33
 
! Отговори
Българин преди 7 години
През 1990г. ФРГ анексира ГДР без да пита хората дали искат това да се случва. Путин трябва да ги освободи от ислямо-фашагите!
12
4
 
49
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Вещице, отивай в Турция и приемай исляма! Българите ислямисти нещем! България е с Русия! А в Източна Германия искат Путин!
11
0
 
42
 
! Отговори
стига лицемерие преди 7 години
Кой допусна този хаос?кой канеше бежанци?кой?той да плаща сега а не ни я най бедните в ЕС отделяме повече пари за тези *** отколкото за собствените си пенсионери и деца,това е геноцид.
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хаос*
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
значи е хуманитарен хаус.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако само това не работеше с мвд да го помажеш - докато само касиерите работят в брюксел така ще бъде а и по-лошо може да стане!
7
1
 
2
 
! Отговори
Bibiotek barutia преди 7 години
***, ne taka vsichko na smesen marmalad...:-):-):-):-)ne, ne, neeee....:-):-):-):-):-)Ima si imena na hora, imena na adresi, naimenovania na dlajnostnata harakteristika - kakva rabota ste napravi i za kolko pari.......:-):-):-):-):-)po detaili, po vreme, po miasto, po nachin....:-):-):-):-):-)
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хуманитарната система неработи защото има замесена българка.Щом НаФталинка ръковофи хуманитарните помощи.............пишете системата бегала.
5
1
 
35
 
! Отговори
това е преди 7 години
Меркел и други лидери на ЕС са под контрола на САЩ те ги държат с компромати и изнудване и те изпълнява техните заповеди за съсипването на Европа!
4
1
 
39
 
! Отговори
ха ха преди 7 години
Който е давал обещания и канил бежанци да дава пари,ни я обещания и покани не сме давали,видя че е направила съдбоносна грешка и гледа и другите да изнудва,дърта чанта....
3
1
 
11
 
! Отговори
лудост преди 7 години
До СТРАНДЖАТАИ тогава ще настъпи края....
2
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти защо си мислиш, че като дойдат бежанците ще ти свършат черната работа. Те или са мързеливи, или се стремят да са по-ниско от местните и цикъла се затваря. Получаваме едно мултукултурно бездарно общество. Скоро ще имаш вторична колонизация на много сфери и обикновени и нормални хора няма да могат да си намерят нормална работа.
1
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изперкел разруши в зародиш обединена Европа с политиката си към "бежанците". Никога и никой няма да й го прости, а тепърва ще ядем горчивите плодове на делата й.