Гърците – добре настроени към бежанците

Мигрантите са проблем на Европа, смята бизнесменът Карафотакис
26 май 2016 15:22, Анисия Иванова
12
Гърците – добре настроени към бежанците
Снимка: Bulgaria On Air

Голяма част от това, което се чува от Идомени през последните три месеца, е спекулация, обяви гръцкият бизнесмен Евангелос Карафотакис в студиото на Ганиела Ангелова и Симеон Белев, водещи на Сутрешния блок по Bulgaria ON AIR.

"Става въпрос са около 4 хил. души, досега са евакуирани около 3 хил. без никакви проблеми. Очакваме и последните бежанци да се преместят на готови лагери в бивши казарми", коментира той, като посочи, че ситуацията в бежанския лагер не може да се опише като бунт.

По думите на Карафотакис гърците в цялост са добре настроени към бежанците,

"За разлика от други балкански страни - когато Гърция е станала държава, половината от гърците са били бежанци. Лично моето семейство са бежанци. Ние сме свикнали с такива ситуации", разказа той.

"Толеранс има огромен. Сега в Гърция са 56 хил. бежанци, никой не е убит, никъде не естанал проблем с тях. От друга страна през последните 10 години имаме проблем с охраняването на границите, защото морските граници не могат да се охраняват като сухоземните", отбеляза той.

Същевременно липсва обещаната помощ от Европа, каза още Карафотакис. По думите му вместо да бъдат изпратени 1500 офицери от Фронтекс, както беше решено преди 5 месеца, в Гърция са пристигнали около 500.


"От друга страна искам да се види кой печели от тази вълна на бежанци. Освен трафикантите, лично аз виждам Марин Льо Пен и Норберт Хофер - крайнодесните. Това означава, че всяка европейска държава ще затвори вратите си", смята предприемачът.

Що се отнася до споразумението Турция - ЕС и заплахата България да се превърне в основен коридор за мигрантите, Карафотакис коментира: "Преживели сме през 50-те години същото нещо от Турция. За съжаление положението в Турция няма да го оставят тези, които очакват големи печалби оттам".

Целият коментар чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: бежанциГърцияBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
пататакис преди 7 години
Един приятел ми беше казал че бежанците в Германия се настанявали в бивши казарми.Странно че сега и в Гърция ще се настаняват там.Като се има в предвид чре никой бял европеец,че и по черните не би се записал в армията да охранява европейските граници,и това че много от тези бежанци са обучени от малки на военно дело в страни като Пакистан,Турция и СА,нещата могат да се наредят изненадващо добре.
7
0
 
4
 
! Отговори
Лъвско Сърце__ преди 7 години
Нормално за гламави ромеи.....
6
1
 
10
 
! Отговори
преведено преди 7 години
Бизнесменът Карафотакис смята да търгува с "бежанската " криза подобно Ердоган и да изнудва ЕС за пари-нищо друго.
5
1
 
8
 
! Отговори
светнат преди 7 години
Гърците са тарикати от край време. В бежанците виждат единствено евтина работна ръка. Българи почти не работят вече селскостопанска работа, шиптерите ги изместиха, но гърците си знаят, че и шиптерите не са трайно решение. Така че, отсега си бройкат работоспособните арабески.
4
0
 
21
 
! Отговори
boko bo преди 7 години
Оти я не вервам на тоя грък? Защото те мразят и презират дори и легалните работници от Източният блок дето бачкат и за без пари, а кво остава за тези араби. Гърците са и като цяло вярващ народ. Традициите там се спазват и църквата се ползва с голямо внимание и тежест. Те за това я вервам на това дето я съм видел с очите си.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да гърчетата са пришълци от африка. Как да им правят впечатление бежанците като те самите са такива? От старите византиици не останало и помен. Тези пришълци са ги претопили! Но пък за сметка на това им лежът на старите лаври на византииците. Бият се в гърдите че те видители пришълците от африка са измислили всичко това което са измислили византииците. Този поне си признава а не се прави на умен. Но много от тях се имат за византиици и се мислят за такива. А и евро.ейците ги мислят за такива
2
5
 
11
 
! Отговори
! преди 7 години
Гърците са цивилизовани хора. Монголоида Ердоган плаши гаргите с бежанците. Европейците му се смеем много :) Скоро в Европа ще дойдат силни лидери и така ще му го натупорчат на Ердоган и турците хахахахах май забравихте кой ви разпадна отоманската империя и кой ще ви разпадне пак! :)))) Кюрдистан и нов севърски договор ви се пече аркадаши!
1
0
 
18
 
! Отговори
Работливко преди 7 години
Ами много ясно, нали и от тях трябва да гепят някой лев :)