Румъния и Полша – на мушката на Русия

Путин: Ще предприемем действия срещу ПРО на САЩ
28 май 2016 08:14, Елка Василева
324
Румъния и Полша – на мушката на Русия
Влдимир Путин. Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва няма друг избор, освен да предприеме ответни действия срещу американския противоракетен щит в Европа и предупреди Румъния и Полша, че може да се окажат в обсега на Русия, предаде Ройтерс.

Русия ще бъде принудена да предприеме ответни мерки, за да сведе до минимум заплахата, която представляват разположените в Румъния елементи за противоракетна отбрана, каза Путин на пресконференция с гръцкия премиер Алексис Ципрас в Атина, предаде ТАСС.

 "Ако довчера хората в Румъния просто не знаеха какво значи да бъдат под прицел, то днес ние ще бъдем принудени да предприемем някои мерки за гарантиране на сигурността си", каза Путин.

 "Същото важи и за Полша", допълни руският държавен глава.

Руският президент не уточни какви действия ще предприеме Русия, но настоя, че страната му не предприема първата стъпка, а само отвръща на ходовете на Вашингтон.

По-рано този месец американската армия - която казва, че щитът е необходим за защита от Иран, а не е насочен срещу Русия - задейства румънската част от противоракетния щит. Напредва работата и по намиращата се в Полша част на системата за противоракетна отбрана.

На 12 май в румънската военна база Девеселу бе организирана церемония с участието на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг по привеждането в оперативна готовност на противоракетната система "Aegis Ashore".

Русия е готова да разгледа всякакви проекти за газопроводи в Европа, но са й нужни предварителни гаранции, заяви също така Владимир Путин.

Руският президент каза, че Русия вече не вярва просто на разговори за големия взаимен интерес от изграждането на газопроводи и няма да харчи пари напразно.

Според него сътрудничеството в сферата на енергетиката и икономиката е най-добрата гаранция за мир.

Той допълни, че натискът на САЩ и ЕС не е позволил на България да построи своя участък от "Южен поток" и затова Русия е била принудена да се откаже от този проект.

Путин каза, че Русия работи по разширяването на газопровода "Северен поток" към Балтика и се надява никой да не опита да осуети този проект, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РУСИЯ КАТО ПОСТОЯНЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ В ООН ОБВИНИ САЩ,ЧЕ ИЗПОЛЗВАТ КЛИМАТИЧНО О0РЪЖИЕ В СТРАНИТЕ ПОД ТЕХЕН КОНТРОЛ.РУСКИЯ ПРЕДСТАВИТЕЛ В ООН ВИТАЛИЙ ЧУРКИН ОБВИНИ ПРЯКО САЩ ,ЧЕ ИЗПОЛЗВАТ САМОЛЕТИ КОИТО ОТ ВЪЗДУХА ПРЪСКАТ С ХИМИКАЛИ И СЪЕДИНЕНИЯ НА ТЕЖКИ МЕТАКЛИ -КЕМТРЕЙЛЪРС И ПО ТОЗИ НАЧИН ОСВЕН ,ЧЕ СЕ МАНИПУЛИРА КЛИМАТА СЕ НАНАСЯТ ВРЕДИ НА ПОЧВАТА И ХОРАТА.РУСИЯ ПОИСКА ТОВА ВЕДНАГА ДА БЪДЕ ПРЕУСТАНОВЕНО ПОЗОВАВАЙКИ СЕ РЕЗОЛЮЦИЯ НА ООН ЗАБРАНЯВАЩА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ХИМ.ОРЪЖИЯ
61
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 121 Бе какво те интересува от каде ще минават ракетите.Румъния и Полша си разполагат системите в тяхна територия.Руснаците могат да имат ракети,а съседите им не,щот ги застрашавали,ха ха ха.Все едно ако комшията има ловна пушка,аз да не мога да стана ловджия,щот съм го застрашавал.
60
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин е прав. Както обикновенно.
59
5
 
3
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 7 години
Иранските ракети щели да обикалят през Русия , тогава през Украйна и Полша, че да достигнат Германия, Франция или Англия...Виж, щит в Румъния против Ирански ракети звучи малко по-логично , въпреки, че....
58
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Луд кагебист-мафиот.
57
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
133. Айде посмали. Путин каза: Нямаме нищо против да подобрим отношенията си с Турция ако тя изпълни нашите условия. И на първо място да се извини за сваления самолет.
56
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Той допълни, че натискът на САЩ и ЕС не е позволил на България да построи своя участък от "Южен поток" и затова Русия е била принудена да се откаже от този проект."Така е. Хамериканците и ЕС спряха "Южен поток".
55
1
 
6
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
До анонимният умника 116.Хич май не ти вдява манерката.тези ракети SS-23,пак можеха да са си насочени към Турция...Питайки Гръцкият министър на отбраната,защо тяхната армия е съсредоточена във Беломорска Тракия.Ами защото това е най-вероятният район на воени действия...зА НАС "УМНИКО" най-правилната позиция е неутралитет!!!
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 118А колко ракети с висящи двигатели са насочени към рускините по морето това лято.......идея си нямаш. Казват, че целите били изключително лесни за поразяване.
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който има ракети да си ги насочва. Аз си насочвам ракетата към една абитурентка напоследък, свалих й щита на няколко пъти по празниците :)
52
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Russia otkradna atomnata bomba ot USA I sega reketira celia svqt. Vinovnite za tova sa USA I England.
51
2
 
12
 
! Отговори
аааауууууууу преди 7 години
ДОБРЕ бе ---ако Русия постави свои ракети в Мексико---Мексико нямаше ли да е цел на САЩ?????---или само си пишете за центове тук....
50
2
 
9
 
! Отговори
дддддддддддддддддддд преди 7 години
Правилно--щом имат прословутият щит--какво очакваха---Путин Швепс да им отвори............
49
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 104:-) :-) :-) не бе пич.Имаше руски ракети базирани в соц страните ,които ни бранеха от ,,лошия,, капитслизъм.Та питам ,що тогава не квичахте,че ако стане война между СССР и Запада,и нас щяха да ни изпържат.Май беше забранено тогава,,квичането,, аа..а.Викаш тъмко да се обадиш и си станал ,,враг,, на нарда:-) :-) :-)
48
0
 
3
 
! Отговори
Прасе с каска преди 7 години
Кратък превод на слоблуството на "умния" джур на ля.Румъня е вече в прицела на руските ядрени ракети.Всичко останало е пропагадна, за да се изявяват мало умни те *** с коментари.
47
5
 
9
 
! Отговори
До 75 преди 7 години
Боже, какво прави алкохола, дрогата и тъпите приказки за някакви "ценности"!!!! Изпива акъла! Да кажеш, че някой е нахлул в укруината и "анексирал Крим"!!!!! Значи нямаше там майдан, нямаше убийства на спецчасти от Беркут, нямаше курабийки от нюлъндчето, нямаше стичане на всички западни *** в киев, които "гарантираха" на Янукович и т.н и т.н.....в Крим имаше 20000 "украинска" войска! ЩО НЕ СИ ЗАЩИТАВАХА "ОТЕЧЕСТВОТО", А С ЦВЕТЯ ПОСРЕЩНАХА?
46
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Румъния и Полша,България преди 1990 какви ракети имаха,,:-) :-) :-) :-) ,,,и срещу кого.Що не квичахте тогава,или викаш беше забранено,и може да те арестуват като враг на народа тогава...Еххх как бързо забрявате..
45
3
 
9
 
! Отговори
Аспарух преди 7 години
До 82, не били *** Янките ли или Турците???Квичаха и още как.Първата ра бота на предателите Костов и Паси,дошли на власт с финнсите на Сорос,бе да изпълнят заповедта,да рзградят границата с Турция и да махнат СС-20 ракетите насочени към Турция.Тези ракети с ядрен заряд бяха гаранция,че Турската армия никога няма да ни нападне.Сега такава гаранция няма и не случайно Обама пропусна да спомене България,като държава за която САЩ гарантират територялната и цялост.
44
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 89а колко км. магистрали има във "велика" русия???? Ххаха!
43
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Мравка -мравка си и мравка ще си останеш.:-) :-) :-)