Русия няма да обсъжда връщане на Крим!

Путин: Това е историческо решение на хората, живеещи там
28 май 2016 13:38, Елка Василева
282
Русия няма да обсъжда връщане на Крим!
Владимир Путин. Снимка: БТА

Русия няма да води никакви преговори с никого за връщане на Крим на Украйна, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

"Що се отнася до Крим, ние смятаме, че въпросът е приключен окончателно. Това е историческо решение на хората, живеещи в Крим", заяви Путин на пресконференцията в Атина след преговорите с гръцките лидери.

Путин подчерта, че "Русия няма да води никакви обсъждания по този повод с никого".

Той добави, че във връзка с това се е сетил за руската поговорка "Дай, Боже, нашето теле да изяде вашия вълк", посочва ТАСС. "Затова нека повече да не се връщаме към този въпрос", заяви Путин в заключение.

Путин освен това отбеляза приноса на Гърция за сближаване на Русия и Европейския съюз, но изрази съмнение, че Атина ще има сили да преодолее брюкселската бюрокрация, която сравни с Авгиевите обори.

Руският президент заяви, че прекрасно разбира тежкото положение на Гърция и на нейния премиер, който трябва да взема много трудни, но необходими решения.

 "Ние съвсем не очакваме от Гърция да извърши подвизите на Херкулес и тя едва ли ще успее да изчисти Авгиевите обори на европейската бюрокрация", каза Путин.

Руският президент припомни, че добрите отношения между Гърция и Русия, датират от векове, пише БТА.

 "Всичко това е много добра база за руско-гръцките отношения. Смятаме също, че Гърция може да даде своя принос и да повлияе при вземането на решения както в Европейския съюз, така и в съседните държави"", заяви Путин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още по темата: Владимир Путинкрим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 232Ано ТъпппиКато контролира Крим РФ1. Контролира половината Черно море икономически(200милна зона)2. Контролира Босфора Военно с ракетни комплекси на сушата3. Оперативно тактическите ракети Искандер Контролират с Ядрени заряди Турция, България, Румъния, Украйна ще кажете че ракетите са с обсег 300км - да експортния вариант, Руския стрела на 400км с конвенционална(тежка бойна глава), а ако ползва Ядрена(лека БГ) никой не казва какъв е обсега.
198
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ще дойде време и пари ще дава да върне Крим но никой няма да го слуша
197
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди 40 години една стрнана членка на НАТО (Турция) нападна друга страна членка на НАТО (Кипър), завладя половината от територията, прогони християните и основа Северно-кипърската република. НАТО нищо не каза, даже се зарадва на Турция. И още не са върнали заграбената територия, и няма да я върнат. НАТО за това нищо не казва, защо ли?
196
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-великата и достойна личност в Украйна се оказа...Савченко - готова е за президент! Леле мале! От толкова милиона да си помислят да предложат за президент едно тъъпо, примитивна дивчина, пияндурка, която две думи на кръст не може да каже! Направиха я Герой на Украйна,произведоха я майор, а тя, завалийката, никога не е управлявала самальот.Съучастница в убийството на невоенни хора, журналисти. От Хага питат за нея. Путин им я жулна хитро - тя ще направи повече бели, отколкото рота десантчици!
195
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да го върне, като кримчани не искат? Така или иначе, Крим никога не е бил на Украйна - автономна област с руско население.
194
6
 
1
 
! Отговори
възмездие преди 7 години
всички диктатори свършват по един и същ начин
193
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато върнат косово на сърбите англииските острови на аржентина и сащ върнат земите на индианците.Нямам нищо против Русия да върне Крим
192
1
 
4
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 7 години
Мечо си е намерил гърне с мед и не смята да го дели с никого. Е пчеличките са ядосани и го жилят от време на време, но на мечо не му пука. А какво по хубаво от гърне с мед? Две гърнета с мед!!! Примерно Крим и Малороссия. Пчеличките да приготвят още мед защото мечо много го обича.
191
0
 
6
 
! Отговори
Доброе утро преди 7 години
До гутен сабаленМда, Крим е турски! И България е била турска! А твойто пиленце не ти ли рече "аллаху акбар" преди да ти снесе тези яйчица?
190
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 223И тогава няма да го върне! Путин не си е взел Крим да си го носи у Русия или на дачата! Путин не е взимал нищо, за да го връща! Руснаците в Крим, който беше автономна област в състава на Украйна, гласуваха на референдум и с огромно мнозинство решиха да излязат от състава на Украйна и да се присъединят към Русия. Това е! Проблемът е, че Киев и западът не можаха да прецакат референдума както на баските в Испания или на шотландците във ВБ и сега акат кръв!
189
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин ще върне Крим когато САЩ се извинят на Япония за атомните бомбардировки.
188
1
 
7
 
! Отговори
От българския народ преди 7 години
До слава на УкрайнаВ отговор на такива драсканици Владимир Путин цитира руската поговорка "Дай, Боже, вашето теле да изяде нашия вълк".
187
18
 
4
 
! Отговори
слава на Украйна преди 7 години
Насила хубост не става. Крим рано или късно ще е са осмободи от руско иго.
186
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ресто не връща еврейското му проговори
185
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Владимир Путин цитира руската поговорка "Дай, Боже, вашето теле да изяде нашия вълк" по повод на поредно заявление на Парашенко, че Украйна ще си върне Крим.
184
2
 
18
 
! Отговори
до 217 преди 7 години
Защо преди 1989 година не познавахме безработицата? Защото беше социализъм. Поне беше по добре тогава, нямаше разделение по етнос или религия. Дано човечеството осъзнае, че за да продължи да съществува, то трябва да си промени този сегашният модел на управление, иначе не виждам, за поколенията след нас, да имат възможност да живеят така, както ние. През 1871 година е имало Парижка комуна, надявам се отново на промяна.
183
22
 
3
 
! Отговори
гутен сабален преди 7 години
Днес утрото е много свежо и хубаво. Едно пиленце кацна на прозореца ми и каза : Крим не е руски! Даже и животните знаят че Крим не е руски
182
3
 
19
 
! Отговори
Завинаги преди 7 години
Украйна никога няма да влезе нито в ЕС, нито в НАТО.
181
3
 
23
 
! Отговори
параша преди 7 години
Крим няма да искат да си върнат Украйна.
180
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До extremistУкрайна! Ама то има ли още такава държава?