Бедствено положение в Германия заради пороите

През последните дни стихията взе 4 жертви
31 май 2016 20:15,
4
Бедствено положение в Германия заради пороите
Снимка: bgonair.bg

В Германия е обявено бедствено положение заради тежките наводнения в страната, причинени от проливни дъждове. Най-сериозно е положението в югозападната част на страната, където през последните дни стихията взе 4 жертви.

Около десет души са ранени в провинция Баден-Вюртемберг. Много хора са били спасени от колите си, блокирани от наводненията. Около 7000 пожарникари, полицаи и спасители помагат на пострадалите.

"Бяхме навън, когато някой дойде и каза, че градският площад е под вода. Опитахме се да се върнем вкъщи, но първият етаж вече беше наводнен. Водата придойде изведнъж и беше висока поне 2-3 метра. Виждахме как потопът отнася коли и дървета", разказа Стефи Гуелденбот от град Браунсбах.

"Буквално за пет минути улицата се превърна в река. Пред очите ни водата започна да отнася всичко по пътя си. Беше толкова внезапно. Домът и магазинът ми са наводнени. Щетите са огромни", добави Ортвин Улф.

Това са най-големите наводнения в някои райони от последните 20 години, посочват синоптиците. Според метеорологичната служба на Германия падналите от неделя валежи се равняват на нормалното количество дъжд за половин месец. През целия уикенд в страната беше обявен червен код заради опасност от бури и валежи.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде на еФтините удавени коли !!!!!!
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
те ще се оправят,не ги мислете. имат си икономика,имат си пари. ние още не сме се оправили от стражица.