Русия изгражда военна база до границата с Украйна

Това става, докато НАТО организира военни учения
7 юни 2016 21:16,
248
Русия изгражда военна база до границата с Украйна
Снимка: Архив Reuters

Русия изгражда военна база близо до границата си с Украйна. Това е поредният нов военен обект по протежение на това, което Кремъл възприема като фронтова линия в засилващата се конфронтация с НАТО, предаде Ройтерс.

Още по темата

Макар и да не е имало сблъсъци между бившите съперници от времето на Студената война, Русия трупа войски по западните си граници в момент, когато НАТО организира широкомащабни военни учения и разполага все повече сили по източния си фланг, отбелязва агенцията.

Репортер на Ройтерс в руското градче Клинци, което се намира на около 50 км от Украйна, е забелязал пристигане на много нови войници и на голям брой военни машини.

Двама войници в камуфлажни униформи на контролно-пропускателен пункт в гора върнали репортера обратно, казвайки, че охраняват "специален военен обект".

Миналата година Ройтерс съобщи за строежа на други две руски военни бази по на юг край границата с Украйна.

Руското министерство на отбраната не е съобщило за разполагане на войски в Клинци. Градчето обикновено се използва като междинна спирка от шофьори на тирове, пътуващи между Русия, Украйна и Беларус.

Заместник-председателят на общинския съвет на Клинци Олег Клетни заяви, че градчето е избрано за база на новосформираща се дивизия и че до момента са пристигнали 240 войници. Той уточни, че новите войници са започнали да пристигат от 30 май и са от мотострелкова дивизия от Екатеринбург, в Урал, на около 2000 км източно от Клинци.

Според Клетни новите войници се дислоцират в съответствие с решението на министъра на отбраната Сергей Шойгу от тази година за сформиране на три нови дивизии.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 211"Европа старателно измива ръцете си след всеки контакт с Украйна"
141
22
 
3
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Русия ке падне. Казано е Москва е Трети Рим и четвърти няма да има. След това ще настъпи мир на земята.
140
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 205Прехвърляте всичко негативно на руснаците, което е много удобно за укропите, а не виждате безумната си "логика".
139
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 203Украйна означава Покрайнина - измислена държава
138
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СЛАВА НА УКРАЙНАКакво правиш тук? Ами заминавай за "свободна и просперираща" Украйна! Никой не те спира, отиди и виж отблизо как живеят там!
137
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
21-ви век...,вместо да се развива, човечеството деградира!Вместо постижения-оръжие, вместо разбиране-глобални тарикатлъци!Не трябва да си много умен да се сетиш, че не е на добре и ще го нагриземе всички!
136
2
 
17
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 7 години
Украйна си стана жертва на западните социопати и изпанаха в мизерия, бедност и икономически трудности!За да се оправят им трябват 30 години преход и над $1 трилион безвъзмездно дарение за икономиката.
135
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това наистиан е голям проблем - да си правят бази на собствената територия!!!Ако е по чуждите страни, като краварите - може! Нали??!
134
14
 
5
 
! Отговори
рус-китайско менте преди 7 години
Восточната орда освен да дрънкат оръжие ,газопроводи-фантастика и руски *** с друго не можаха да се похвалят пред света..ха.ха
133
2
 
6
 
! Отговори
atom преди 7 години
Атомните бомби не са само за украса. В този атомен век най-силната армия в света е мит. Маите откога чакат края, не ги разочаровайте повече!
132
1
 
16
 
! Отговори
Голям майтап ще е преди 7 години
До 190Ако се наложи да пращаме чували за трупове на краварската армия задето мъти водата по границите с Русия от което никой няма да се зарадва в Краваристан освен погребалните бюра чиито ковчези ще поскъпнат!
131
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като се има предвид, че с гламавата си агресивна политика Путин настрои срещу Русия всички съседни държави, бая бази ще му се наложи да строи.Големият майтап ще настъпи, когато по политически или биологични причини Путин падне. Тогава целият вертикал на властта ще се срути като кула от карти. Само да не се наложи отново да пращаме чували с жито за гладуващите в Поволжието.
130
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
95% от американската помощ отива за великобритания, а те дори не са успели да напуснат острова, въпреки че срещу тях е имало само връзкари, старци и деца. Смятай колко е била ефективна тая помощ...
129
2
 
12
 
! Отговори
Льохман преди 7 години
В момента тече един голям театър, който вие гледате, философствате и си губите времето с празни приказки, а той ще струва на човечеството поне 3 милиарда души. НАТО, ЕС и Запада като цяло се управляват от пионки на световния ционизъм, но и Путин има много интересни връзки с Берл Лазар, руския равин, който пък е много близък с родата Ротшилд! Много намирисва, че двете страни на т.н. фронт се управляват от едни и същи хора, а простолюдието като вас ще оди да мре.
128
2
 
22
 
! Отговори
До 174 преди 7 години
До Видяхме ги ,бе...На 9-ти септември баща ти е бил в кожената торбичка на дядо ти. Одеколон не са пили, защото българите с грейнали очи са им изнасяли най-добрата си ракия. "Английските консерви" звучи като саудитски ром! Виж, американска тушьонка наистина е имало, няма да си кривя душатазаради глупав спор с някакво даун.че! За американските *** баба ти ли ти е разправяла? Доволна ли е останала? Зле си с историята - преди битките за Москва и Сталинград никаква помощ от САЩ още не е имало!
127
2
 
26
 
! Отговори
До СЛАВА НА УКРАЙНА преди 7 години
Интересно скоро какво ще наричаш Украйна! Тази стране е пред разпадане. Икономиката й се скапва! Ако четеше поне малко, щеше да знаеш, че Западът започна да я отсвирва. Само американците искатда направят един военен театър там, но вече се усещат, че войната няма да отмине и тяхния континент. Американски адмирал се жалва, че руските подводници гонели техните из цяла Атлантика. Янките се ежат на Китай, но той вече вероятно може да ги достигне през Тихия океан с високоточно хиперзвуково оръжие.
126
2
 
33
 
! Отговори
бг преди 7 години
Русия трябва да настоява САЩ да върнат Аламо и Сан Антонио на Мексико.
125
1
 
18
 
! Отговори
бг преди 7 години
А израелските животни защо имат военни бази близо до Ливан,Сирия,Йордания и Египет?
124
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
УКРАИНЦИТЕ ---НИКОГА НЕ СА ИСКАЛИ И ОБИЧАЛИ РУСНАЦИТЕ!!!ПРОЧЕТИ РОМАНА НА ШОЛОХОВ-----"РАЗОРАНАТА ЦЕЛИНА"!!!АТАМАНА , ТАТКО МАХНО ----ДЪЛГО ВРЕМЕ НЕ ДАВА УКРАЙНА НА РСФСР!!СЕЧЕ ГИ КАТО ЗЕЛКИ В УКРАЙНА ПРЕЗ ГРАЖДАНСКАТА ВОЙНА!!!ПРЕЗ ВСВ---В ОДЕСКИТЕ КАТАКОМБИ РУСКИИ УКРАИНСКИ ПАРТИЗАНИ , СЕ ИЗБИВАТ ВЗАИМНО, ЗАЩОТО УКРАИНЦИТЕ --МРАЗЯТ РУСНАЦИТЕ!
123
27
 
3
 
! Отговори
СЛАВА НА УКРАЙНА преди 7 години
УКРАЙНА Е ЧАСТ ОТ ЗАПАДНИЯ СВОБОДЕН СВЯТ!НЕ Я ВКЛЮЧВАТ В НАТО ----ЗА ДА НЕ ДРАЗНЯТ ПУТИН !НО ,....Я ПРЕВЪОРАЖАВАТ И ПОДГОТВЯТ ДОСТА БЪРЗО И ЗДРАВО!ТАМ Е ПЪЛНО СЪС ЗАПАДНИ ВОЕННИ СПЕЦИАЛИСТИ!!ЧЛЕНСТВОТО Й В НАТО И ЕС-----Е САМО МАЛКА...... "ПОДРОБНОСТ от ПЕЙЗАЖА"!!!!!!