Британски министър: Докато съм жив, Турция няма да влезе в ЕС

Има притеснения за демокрацията и правата на човека там, каза Озбърн
9 юни 2016 09:12, Елка Василева
32
Британски министър: Докато съм жив, Турция няма да влезе в ЕС
Джордж Озбърн. Снимка: архив, Reuters

Британският финансов министър Джордж Озбърн заяви, че Турция няма да се присъедини към Европейския съюз, опровергавайки един от аргументите, използвани от поддръжниците на излизането на Великобритания от блока, които предвиждат повече миграция, ако Турция бъде приета в ЕС, предаде Ройтерс.

"Не мисля, че това ще се случи, докато съм жив", каза Озбърн в ефира на телевизия Би Би Си. "Ще стане ли (Турция) член на ЕС? Не, няма", каза министърът.

Страховете сред някои избиратели, че броят на идващите на острова хора е излязъл от контрол, е една от слабите страни на подкрепяната от Озбърн и премиера Дейвид Камерън кампания за оставане в ЕС преди референдума на 23 юни.

Озбърн бе попитан за изказаната преди време подкрепа на Камерън за присъединяването на Турция към ЕС. През 2010 г. премиерът каза, че ще бъде "най-големият поддръжник" на влизането на Турция.

"Турция се върна назад. Има притеснения за демокрацията и правата на човека там", каза Озбърн и допълни, че сегашната позиция на британското правителство е, че тя не трябва да се присъединява към ЕС.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В дебелия тефтер със златна подвързия е записано - Няма място за тая перла в короната на Английската кралица .
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква Европа? Тия не са и за Африка.
18
3
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
А дано доживее 200 години поне!
17
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Турция . Тя винаги е била под чадъра на Великите сили . Само да го махнат за секунда и барутът ще е мокър .
16
4
 
2
 
! Отговори
Дедо Йоцо гледа преди 7 години
"Британски министър: Докато съм жив, Турция няма да влезе в ЕС"Абе то хубаво си го казал, пич. Ама не се изкарвай безсмъртен :)))) Турция - никога в ЕС.
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англичаните ги смятах за умни хора ама те бетер българите, излиза някакъв и ги манипулира.
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие ако си знаехте приятелите и враговете нямаше нда сте на това положение.
13
7
 
12
 
! Отговори
DAMON преди 7 години
Браво на британския министър, както се казва, враговете на моите врагове са мои приятели.
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От тази статия разбирам , че той просто смята че Турция няма да влезне следващите 30 г. А не че той ще се бори против това . Сменете заглавието. А истината е , че вълкът козината сменя , нравът не . И когато вълкът стане куче , тогава и османлиите ще станат европейци. Турция стане ли член на ЕС с БГ е приключено. А 30 г. са нищо срок , след това следват 500 г. Маннафия и този път няма да ни се размине. Извод : напускане на ЕС ,организацията чиято цел е ликвидиране на народите и създаване на маси
11
6
 
8
 
! Отговори
ким сун преди 7 години
В Турция има гражданска война,няма как да се присъедини към ЕС,а гражданска война ще има до като някой от големите не реши тя да спре.Иначе един ЕС стъпил в Азия и контролиращ Босфора,става страшно.
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не може да се отрече, че имат опит с корабоплаването англичаните. Виждат накъде духа вятъра и опъват платната. Преди няколко години подържаха противоположната теза. Даже като самообесиха журналистка от ВВС на летище в Турция, пак се снишаха, че не знаеха кое им е изгодно. Циркове преди референдума за ЕС колкото щеш.
9
5
 
10
 
! Отговори
мюмюн преди 7 години
Преди много години Иван Костов каза това. Хубаво е, че и други политици са стигнали до това заключение, макар и късно.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега покрай тоя Brexit голяма активност от политиците. Ако им покажат изказванията от по-рано ще видите, че това което са обещавали не е ставало. Тогава човек се пита как се решава кой е популист, като никога не става това което говорят. Цаката е да прилъжат повече балъци и да изградят системи за усвояване на средства от техни хора и след като вземат властта и се започва едно плюскане. При диктаторите има тесен кръг от хора, а тука са широки коалиции, само че средствата от колониите намаляват и.
7
8
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
на англ дипломация никакво доверие англия от векове е прьв приятел на турцияедно е да говориш друго е какво вьршиш турция не е светска дьржава а османскаи няма никаква работа в ес с ердоган на власт мир няма да има в региона
6
9
 
14
 
! Отговори
Пророка от Сакар преди 7 години
Туркия нема да я биде! Българските дьонмета туркофони ке страдат много особено президенто и премиерина ,Господ да се смили над душите им, те не знаят какво правят.Амин!
5
11
 
35
 
! Отговори
ЙО преди 7 години
Евала брат. Нещо полезно и приятно от Великобритания, най-после да се осъзнаят за своя вечен побратим Турция. Дано да удържат на думата си.
4
12
 
34
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Един политик който си е извадил главата от задните части и вижда по далече от носа си. Турция няма място в ЕС.
3
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТИ ДОКАТО СИ ЖИВ,АЗ ЩЕ ТЕ ПОДКРЕПЯМ
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един е смисъла ,,Докато съм жив, Турция няма да влезе в ЕС'' и съвсем друг - ,,Това едва ли ще се случи докато съм жив''. Но пъргавите *** знаят как да разлаят стадото глухи прасета от свинска порода! Грух - грух!
1
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Думите са му политически.Всъщност той няма нищо против Турция да се присъедини обаче ако каже да сега британците ще гласуват да излезнат от европейският съюз.След като приключи гласуването ще си промени мнението...