Фенове правят мини земетресение

Двама са арестувани в Белгия за подготовка на атентати на Евро 2016
Обновена: 25 юни 2016 21:54 | 25 юни 2016 21:12,
6
Фенове правят мини земетресение
Снимка: БТА

Белгийските запалянковци са предизвикали мини земетресение по време на последния мач на отбора си, който победи Швеция и се класира за осминафиналите.
 
За това съобщи Кралската обсерватория в Брюксел. Сеизмолозите са регистрирали потрепване на земята в момента, на победния гол на Раджа Наинголан миналата сряда.
 
Според Томас Леко от Сеизмичния институт към обсерваторията няма никакви съмнения, че микро-земетресението е предизвикано от радостта на футболните запалянковци. При анализа на спектограмата учените са уверени, че скачането на феновете на червените дяволи е предизвикало сеизмична активност.

"Нарекохме го голтресение по скалата на Наинголан“, пошегува се Леко пред една от белгийските телевизии.
 
Междувременно полицията съобщи за още два ареста по подозрение за подготвяне на атентати срещу фенове по време на Европейското. Единият от задържаните е арестуван във Вервие, край Лиеж, а другият Селес, в района на Турне в петък вечер.
 
Полицията не дава подробности, но една от телевизиите, позовавайки се на свои източници, съобщава, че младият мъж, който е бил задържан във Вервие, е планирала да извърши нападение срещу място, където запалянковците могат да гледат на открито на голям екран мачове от шампионата.

Властите отричат тази информация, но потвърждават, че вторият човек е задържан в рамките на същото разследване. При двете полицейски акции не са открити оръжия или експлозиви.
 
Белгийската полиция е на крак, след като преди две седмици изтече доклад на разузнаването, според който джихадистите са изпратили нова група терористи да извърши атентати в Белгия и Франция по време на футболното първенство. Полицаите получиха разрешение да си носят пистолетите вкъщи, за да са готови да реагират при евентуална нужда.
 
Белгийските национали ще играят първия си мач от втория кръг на Евро 2016 г. утре срещу отбора на Унгария.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Авторът Никола Димитров е написала и то едно...
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хахаха. представяте ли си какво спокойствие е в Белгия, щом феновете могат да предизвикат земен трус. курорт
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"За това съобщи Кралската обсерватория в Брюксел"Явно белгийските учени са тръгнали да конкурират британските си колеги по епохални открития. Очакваме да разберем какъв сеизмичен трус по скалата е предизвикала пръднята на един от феновете.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""Нарекох ме го голтресение по скалата на Наинголан, пошегува се Леко пред една от белгийските телевизии."Къци хумор.