Оставката на отложен старт на Камерън - скандална

Шулц: Цял континент е заложник на партийни решения
25 юни 2016 09:42, Александър Попов
123
Оставката на отложен старт на Камерън - скандална
Снимка: Reuters

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц смята за скандално, че британският премиер Дейвид Камерън е решил да подаде оставка чак през октомври след победата на Brexit-а, предаде Франс прес.

Когато Камерън обяви през 2013 г. намерението си да организира референдум за членството на Великобритания в ЕС, "той взе в плен цял континент заради тактическите си преговори", заяви снощи германският социалдемократ за телевизия ARD.

След победата на желаещите излизане на Великобритания от ЕС на референдума в четвъртък, Камерън обяви, че подава оставка, като уточни, че ще напусне поста си след избирането на нов лидер на конгреса на Консервативната партия в началото на октомври.

"Отново цял континент е взет за заложник заради вътрешнопартийни решения на британската Консервативна партия", заяви Шулц, който смята, че оставката ще настъпи прекалено късно.

"Партиен конгрес може да се свика и утре сутрин при добро желание", отбеляза председателят на Европейския парламент.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
2
 
! Отговори
СКЪПИ преди 7 години
Скъпи Другари и Другарки , време е да се върнем към Корените на Държавата си .Да спрем с това Госпожо и Господине .Не се шегувам - това обръщение е още от времето на Хан Аспарух .Другото е от Великобритания , само че разликата е - Дами и Господа е синоним на БГ Другарки и Другари .
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 73ПРАВ СИ, ПАПЛАЧТА НЕ МОЖЕ ДА РАЗСЪЖДАВА :)))))В АНГЛИЯ, АКО КРАЛИЦАТА НЕ Е СЪГЛАСНА И ТРЕВИЧКА НЕ ТРЕПВА :))))))
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жизнено важно е правото на гласуване да бъде ОТНЕТО на всякаква *** която е нискообразована, психично неуравновесена и материално бедна.Те не могат да разсъждават!!
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 68ТУРЦИТЕ И АНГЛИЧАНИТЕ СА КАПИТАЛИСТИ, ИНТЕРЕСУВАТ ГИ ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ И ПАРИТЕ,КРАСИВАТА ПРИРОДА НА БЪЛГАРИЯ НЕ ГИ ВЪЛНУВА И НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА :)ВЪЛНУВАТ ГИ ЗАЛЕЖИТЕ НА АФРИКА И БЛИЗКИЯТ ИЗТОК, НАПОСЛЕДЪК С НОВИТЕ ТЕХНОЛОГИИ И МОРСКИТЕ ПРИРОДНИ РЕСУРСИ :)
34
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българ*аците "разбират" от всичко според постовете тук а и не само.Но какво е всичко?Тяхното всичко е = НИЩО!!Точно заради такива индивиди демокрацията трябва да се забрани.Да назначиш пожарникар да те управлява а той да те нарича матр'риал ене само ид*диотско а е призив за отнемане на правата на гласуване на такива при*мати.
33
0
 
4
 
! Отговори
до 40 преди 7 години
Не знаех че бай Тошо е бил "пробритански заклинател" и визионер. Но щом казваш... Не ги мисли, не си им на нивото, а си отвори една демосметка и сам тествай правилността на визията си. Демо, да не се набутваш. Може да пробваш и със "заклинания", щом вярваш в такива неща, а не в логиката.
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Шулц: Цял континент е заложник на партийни решения"Европа е заложник на партийните решения в Брюксел.
31
2
 
6
 
! Отговори
До 60 преди 7 години
Разни миячи на Германски тоалетни, чистещи ги от 30 години да не се надяват преди 3000-ната година да получат някаква покана за Европейския Съюз. Господин Камерън мисля, че беше доста ясен.
30
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За разлика от шулц и всякакви социалисти, англиските политици имат достойнство. Нещо непознато в бантустан.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На булгapaците да им го ядеш с тaшaцитe.
28
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дрънкайте си вий лакърдиите, ще ви видя пак на опашки с червеното паспортче за английска виза. От Острова ще ви гледам.
27
1
 
7
 
! Отговори
ЗНАЕМ преди 7 години
Всички Хора в пределите на ЕС знаят Причината за Недоволството .Това е ОГРОМНИЯ ресурс заделян за заплати на ЕС Чиновниците в тази Организация и *** Решения във вид на Закони .Не може на консерва с Копърка да има Задължителен Надпис _ Съдържа Риба .Това е малка , незначителна част от Подигравките на Администрацията към Народа .
26
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
BREXIT беше въдица хвърлена от баба Меркел и селските пияници (според демографията на вота) се хванаха ... Най големия опонент на Германия ще остане без глас в Европа.май баба ви е по-хитра отколкото си мислехтеПрочети още на: dnes.bg/politika/2016/06/24/borisov-problemite-sa-za-velikobritaniia-ne-za-nas.306863
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демокрацията е прекрасен обществен модел НО НЕ Е ЗА ПРОСТИ ХОРА!!!!!Казал съм го преди много време.Жалкото е че човеците все още не го разбират(защото са прости).Да дадеш на *** човек право на избор за неща за които той няма експертиза е все едно да дадеш на май*муна да управлява самолет.
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да видим дали след точно година, англичаните ще преглътнат достойнството си и ще направят нов референдум, за връщане в евросъюза.
23
0
 
3
 
! Отговори
грешката е вярна преди 7 години
До АнонименДа, освен това, тези прихванати средства отиват и за отхранване на послушници в страните членки, от там идва и корупционния фактор при "усвояването" на средства и изкривяването на пазара. Много ясно, че бюрократите не могат да раздават свои пари, те не печелят, а само събират. Европейците бавно обедняват. Разликите в благосъстоянието са като между САЩ и Третия свят. Абсурдна ситуация за единен политически субект. Явно цялата схема има съвсем различни цели от прокламираните официално
22
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 45Българ*раците имат "влияние" в Англия само върху чистотата в тоалетните.
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Светът полудя! В Тексас планират референдум за излизане от САЩ "Англосаксите ще се наиграят в близките години.Влака идва а те са с глава на релсите.Не мислете ЕС и Русия, гледайте хамерикените как ще се ударят в стената с 200.
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е да се разбере, че демокрацията е *** дума и освен до анархия води и до пълен провал в резултат на извратените идеи на недораслите за това. Ред и здрава ръка трябва г-н Шулц, ако искаме просперитет.
19
2
 
5
 
! Отговори
краси преди 7 години
Ето това мислене на европейските бюрократи, ще доведе до краха на ЕС. Някакво евробюрокртче ще казва на британския премиер, кога да си подаде оставката. Всяка нация сама да намира своите политически решения. В Брюксел да се осъзнаят щото те забъркват кашите и докато нас българите могат да ни командорят, с британците номера не минава