Оставката на отложен старт на Камерън - скандална

Шулц: Цял континент е заложник на партийни решения
25 юни 2016 09:42, Александър Попов
123
Оставката на отложен старт на Камерън - скандална
Снимка: Reuters

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц смята за скандално, че британският премиер Дейвид Камерън е решил да подаде оставка чак през октомври след победата на Brexit-а, предаде Франс прес.

Когато Камерън обяви през 2013 г. намерението си да организира референдум за членството на Великобритания в ЕС, "той взе в плен цял континент заради тактическите си преговори", заяви снощи германският социалдемократ за телевизия ARD.

След победата на желаещите излизане на Великобритания от ЕС на референдума в четвъртък, Камерън обяви, че подава оставка, като уточни, че ще напусне поста си след избирането на нов лидер на конгреса на Консервативната партия в началото на октомври.

"Отново цял континент е взет за заложник заради вътрешнопартийни решения на британската Консервативна партия", заяви Шулц, който смята, че оставката ще настъпи прекалено късно.

"Партиен конгрес може да се свика и утре сутрин при добро желание", отбеляза председателят на Европейския парламент.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смисълъти функцията на ЕС е тотално подменен, затова ЕС ще се самоунищожи, ако доминото не се срути. "Лидерите" изведнъж станаха нервни вместо да си подадат вкупом оставките заради неолибералната си политика, която застрашава Европа, заробва и обезличава държавите за сметка на тлъсти банкови сметки и интересите на САЩ.
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До визияХахахахххх - колко симпатичен пробритански визионер в стил "бай Тошо-заклинател"!Пиленце навизионерено - един много сериозен % от британското благоденствие се формира от статуса на Англия като борсов център в Европа. След референдума, във Франкфурт се пие бира на поразия - там ще се преместят нещата. А какво ще се случи, след като британците загубят привилегията си да надуват финансови балони - ще има да видим ;)
16
1
 
5
 
! Отговори
САЩ преди 7 години
ТУРСКИ СТРАТЕГ ПРЕДИ 4 МЕСЕЦА :" САЩ ПОНЯКОГА ДЕЙСТВА МНОГО АГРЕСИВНО,РЕШАВАТ И- ЩЕ СМАЛИМ РУСИЯ И ИКОНОМИКАТА ИМ,- ЩЕ РАЗТУРИМ ЕС, МНОГО СЕ ПЕРЧАТ- ЩЕ СИ ПРИСВОИМ АФРИКА "БАРАК ОБАМА"УВАЖАВА РЕШЕНИЕТО НА АНГЛИЙСКИЯТ НАРОД"
15
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви ползи от ЕС, не позволявайте да ви лъжат като деца.Тежката администрация на ЕС е един филтър, шахта за прихващане на средства от членките, машина за пари за евро-технократите.Субсидиите, програмите и проектите са една много добре продадена захаросана лъжа.Ако се вгледате по таблата на проектите ще видите, че по-голямата част са заем от ЕИБ и от местно финансиране.Никога до сега не сме имали толкова ниска покупателна способност, кризи в здравеопазването, образованието, храните и тн и тн
14
6
 
12
 
! Отговори
визия преди 7 години
Отложената оставка е правилно решение. Трябва да се осигури приемственост и стабилност. а консерваторите да останат единни. Е, някои може би искат сега на острова да има хаос. Но според мен такъв няма да има. Политиците ще уважат вота на избирателите, банките ще останат непоклатими, паунда няма да пада повече, държавата няма да се разпадне и ще остане 5-тата икономика в света. Накрая ще се окаже, че ЮК печели, а нашия елит ще се чуди как го правят това английските им колеги.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдбата на Камерън е вътрешен проблем на англичаните. Да правят каквото им е угодно с него. За ЕС най-важното в този момент е Великобритания да бъде отстранена по най-бързия възможен начин. Никакви отлагания заради оставки там, никакви прояви на сантименталност - вън, и толкова. Защото ако се позволи на безотговорните британци да протакат, както възнамеряват, за да продължат да се правят на фактор, това ще постави на карта съдбата на съюза. Вън!
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля, провинциалистите да си гледат гурбетчийските тоалетни и да не коментират неща от които си нямат понятие.Бълга*рак да коментира Brexit е все едно май*муна да коментира Айнщайн.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сега ще протакат до дупка англичаните и ще се цупят сякаш ЕС им е виновен, че излизат. пускайте ги по пързалката и да чакат на опашката 20 години след това за визи
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива простаци и неграмотници като изказалите се тук изкараха Англичаните от ЕС.На *** референдум и на *** картечница не бива да се дава.
9
1
 
7
 
! Отговори
ЕС преди 7 години
Дайте да не сипваме още олио в тигана. ЕС се е доказвал 10ки пъти, че не зачита демокрационните инструменти като рефередумите. То не бяха изборите за Лисабонския договор, то не бяха прарламентарните избори в Испания, референдума в Холандия за Украйна - всички заплюти и незачетени.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯПОЛИТИКАТА Е СЪВКУПНОСТ ОТ СЛОЖНИ МАНЕВРИ :)ТЕЗИ КОИТО СА ПРОТИВ ЕС ПОДКРЕПЯТ КАМЪРЪН, ЗАЩОТО ОРГАНИЗИРА РЕФЕРЕНДУМ И СПЕЧЕЛИХА,ТЕЗИ КОИТО СА "ЕС" ПОДКРЕПЯТ КАМЪРЪН, ЗАЩОТО АГИТИРАШЕ ЗА ТЯХ И СЕГА СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА :)НЕ Е ТОЛКОВА ПРОСТО ДА СЕ ХАРЕСАШ НА ВСИЧКИ :)А АНГЛИЧАНИТЕ НЕ СА СТАДО ЗА РАЗЛИКА ОТ ДРУГИ НАРОДИ :))))))
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Новините тази година - ...Бойко Борисов ако ги нямаше европейските субсидии нищо нямаше да построи!Да, ама успява да строи, докато предшествениците му, при наличие на субсидии, докараха нещата до стопирането им и застой под кривата круша.
6
2
 
7
 
! Отговори
Калина преди 7 години
Билдербергерите имаха среща в Дрезден от 9 до 16 Юни.
5
3
 
5
 
! Отговори
с преди 7 години
Европа не е ЕС!Трябва нова форма на сътрудничество!Този се провали громко и жалко, изневери на изконните си принципи за равноправие и еднакви стандарти!Бюрократизира и корумпира се в основи!
4
5
 
10
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
КАМАРЪН ИСКАШЕ АНГЛИЯ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕС ,СПЕЧЕЛИ РЕФЕРЕНДУМА ,А СЕГА СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА ?! ЗА КАКЪВ Х.... СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА ,НАЛИ СПЕЧЕЛИ РЕФЕРЕНДУМА ?! НЕКА ОСТАНЕ НА ВЛАСТ И ДА ПОВЕДЕ АНГЛИЯ КЪМ ПО-ДОБРИ ИКОНОМИЧЕСКИ ВЪРХОВЕ ,КОИТО ОБЕЩАВАШЕ ! НАЛИ ТВЪРДЕШЕ ,ЧЕ АНГЛИЧАНИТЕ ГУБЯТ ОТ ЧЛЕНСТВОТО СИ В ЕС И ЧЕ АКО ИЗЛЯЗАТ ОТ ЕС ЩЕ ЖИВЕЯТ ПО-ДОБРЕ ! НЕКА ОСТАНЕ НА ВЛАСТ И ДА ДОКАЖЕ ТОВА КОЕТО ВТЪЛПЯВАШЕ В ГЛАВИТЕ НА НАИВНИТЕ АНГЛИЧАНИ ! ПОДАВА СИ ОСТАВКАТА ЗА ДА ИЗБЕГНЕ ОТГОВОРНОСТ !
3
8
 
7
 
! Отговори
Новините тази година преди 7 години
ЕС се разпада и се ислямизира и заприличва все повече на бившия СССР, от ЦРУ са в паника, Путин въвежда фашизъм и се опитва да нападне Прибалтика и България, Ердоганова Турция няма да влезе никога в ЕС и се ислямизира и си съсипва сама туризма, Бойко Борисов ако ги нямаше европейските субсидии нищо нямаше да построи!
2
5
 
13
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Свеждането на Брекзит-а до вътрешно партийни борби би било наивност,ако не беше лъжа!Причините са много по-сериозни!Британският управляващ елит не би пуснал тоя референдум,ако смята че ще му навреди.Наистина,в началото може да има доста големи щети,но в дългосрочен план май Брекзит-ът ще се окаже спасителен на фона на евентуални ЕС-неудачи!Все пак да не забравяме,че Лондон е световен ев.ре.йски център,от там се командват много неща,а тая нация не обича да губи!Явно са намислили нещо....
1
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААААААААААААААААААДОТОГАВА НЕ СЕ ЗНАЕ РУСИЯ ДАЛИ ЩЕ Я ИМА,ТОЛКОВА СА Я ЗАКЪСАЛИ ГОРКИТЕ :)))))))))))))))