Кери: Brexit-ът може и никога да не се осъществи!

Имало средства за преобръщане на решението
29 юни 2016 11:52, Елка Василева
38
Кери: Brexit-ът може и никога да не се осъществи!
Джон Кери. Снимка: архив, Reuters

Американският държавен секретар Джон Кери каза, че Brexit-ът може никога да не се осъществи, предаде Франс прес.

Това е един много сложен развод, каза Кери на годишната среща на представителите на разузнавателните служби и на агенциите за сигурност, състояща се в Аспен, в щата Колорадо.

В понеделник Кери имаше среща в Лондон с Дейвид Камерън и в Аспен каза, че британският премиер не искал да задейства член 50 от Лисабонския договор. Лондон не искал да рискува да се окаже без споразумение за сътрудничество с ЕС след изтичане на периода от две години за Brexit, който ще се задейства при активиране на член 50 от договора, каза държавният секретар.

Той добави, че Камерън се чувствал неспособен да започне преговори по нещо, в което не вярва и за което си няма идея как да подходи. Кери каза, че има средства, чрез които решението за Brexit може в крайна сметка да бъде преобърнато.

Той каза, че САЩ имат за цел да сключат търговски споразумения както с ЕС, така и с Великобритания в случай на Brexit, предаде ТАСС. С ЕС договорът ще е многостранен, докато с Лондон двустранен, допълни Кери, цитиран от Ройтерс.

Според държавния секретар излизането на Великобритания от ЕС няма да отслаби НАТО, предаде ТАСС.

Същевременно Държавният департамент съобщи, че Кери ще обсъди с колегите си от ЕС Brexit-а по време на срещата на върха на НАТО през юли в Полша, предаде ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: Джон КериBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
17
 
! Отговори
Нещо преди 7 години
Нещо на ХАМЕРИКАНЦИТЕ далаверата не им се получи.
8
0
 
27
 
! Отговори
11 преди 7 години
И какво е средството, Кери? Майданче на Трафалгар?
7
0
 
25
 
! Отговори
**** преди 7 години
Моля конете от коневръза да не се изказват,а да си гледат собственния си краварни,и да не се месят във вътрешните работи на ЕС.
6
1
 
10
 
! Отговори
Рем преди 7 години
Аз винаги съм си мечтал за демокрация с аромат на мускули. Докато сме на едно мнение - да живее демокрацията, като сме на различни мнения, аз съм демократ и ще се слуша моето мнение, а на *** срещу мен, мнението явно не струва .... За да съм сигурен обаче, че ще ме слушат всички, чакай да ударя по масата !!!
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И защо ги ручахме жабетата , казал Камерън .
4
1
 
7
 
! Отговори
евроатлатическа ценн преди 7 години
Звучи ми някак си не демократично, ще трябва да демократизираме от тиранията.
3
1
 
32
 
! Отговори
истината е преди 7 години
Опааааа каква стана тя сега--Я ПРОЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО какво е казал Кери---РЕално излиза,че плюват на волята на народа-референдомът явно не е вишата форма на демокрацията!!!!!!!!!!----За пореден път САЩ показват ЛИЦЕМЕРИЕТО СИ..................
2
1
 
19
 
! Отговори
изненадан преди 7 години
Марионет Кери и господарите му май усетиха , че епериментът им не върви по предварителния сценарий и ефекта "навреди на партньора , за да навредиш на врага "и май най- много ще навреди на тях самите
1
5
 
25
 
! Отговори
Евроатлантик преди 7 години
Слава Богу! Великобритания е велика - има най-много ге.йове в Европа. Какво щяхме да правим без нашите скъпи приятели от Острова? Евро-Гей парадите никога нямаше да бъдат същите без тях... да живее толерантността и нашата скъпа г-жа Меркел! Ние сме против насилието, подкрепяме мюсюлманите и мразим хетеросексуални мъже, като назадничавите българите, румънци и руснаци!