Ще подминете ли това дете на улицата?

Може би не, докато 6-годишното момиче не смени дрехите си...
Обновена: 30 юни 2016 16:16 | 30 юни 2016 16:14,
35
Ще подминете ли това дете на улицата?
Снимка: UNICEF

Клип на UNICEF, пуснат в социалната мрежа, показва двойният стандарт, по който мерим и третираме хората около нас ежедневно. Действието се развива в Тбилиси, Грузия. Главната героиня е 6-годишната Анано.

В началото обличат момиченцето в красиви, чисти, спретнати дрехи и просто я оставят да поседи за известно време на улицата. Не след дълго до нея се приближават хора, които се интересуват защо е сама, на колко години а, дали е добре.

Преобличат Анано – сега тя е с мръсни и дрипави дрехи, има изцапано лице и ръце. Този път никой не обръща внимание на малката героиня, никой не желае да знае коя е тя и защо е там сама.

Следва и втори експеримент в оживено заведение. Там Анано отново сменя амплоато си два пъти. Втория път обаче е твърде разстроена, за да продължи. Вижте защо... 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винаги се обаждам на националния телефон за деца в риск. И винаги реагират и изпращат някого в рамките на 15-тина минути. Има институции, да, но те не могат да са навсякъде, затова от нас, като граждани зависи да подадем сигнал. Докато на повечето хора не им дреме и не им се занимава (дали става дума за дете в риск или друго) ще си стоим на дъното.
5
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво чудно и странно има? Струва ми се, че се опитвате, да манипулирате!Първия път е облечено, като дете, втория път е маскирано, като чaаве...Можеше да продължат експеримента, да го маскират, като маймyнче, после като куче...Все различни реакции щяха, да получат... Това е напълно човешко!
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честно казано и в двата случая нямаше да обърна внимание!
3
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За мен това изобщо не е учудващо. Хора сме и сме такива. Не е изненадваща реакцията на хората, съвсем нормална човешка реакция. Дали е лошо? Не е, защото това е част от инстинкта ни за самосъхранение - избягваме други същества, които могат по някакъв начин да ни навредят. Животните правят абсолютно същото, макар и в различни ситуации.
2
12
 
10
 
! Отговори
хуй преди 7 години
Хич няма и да я забележа.Не ми дреме.
1
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде стига с тези безсмислени експерименти. Има институции по принцип. И щом тези институции са допуснали деца да просят по улиците и е станало такова ежедневие, че хората го подминават, значи те не вършат никаква работа. Визирам България и други като нея! На хората им е ясно, че тези деца просят и после дават парите на мързеливите си родители, които са за затвора всъщност! И аз като видя чисто дете ще предположа, че се е изгубило. УНИЦЕФ да съди институциите, и да не се занимава с глупости!