Взеха заложници-чужденци в ресторант в Дака

Въоръжени нахлули с бомби и стрелба
8
Взеха заложници-чужденци в ресторант в Дака
Снимка: Reuters

Въоръжени нападатели нахлуха днес в ресторант в дипломатическия квартал на столицата на Бангладеш, популярен сред чужденците, и откриха огън.

Държавният департамент на САЩ съобщи, че има ситуация със заложници, предаде Ройтерс.

Трима полицаи са ранени при престрелката, която започнала, след като полицията обкръжила ресторанта "Холи артизан бейкъри" в квартал Гулшан, съобщи полицейски говорител.

Осем или девет въоръжени лица са нападнали ресторанта в Дака тази вечер, съобщи представител на полицията, цитиран от Ройтерс. Няколко чужденци са сред взетите заложници, каза пред репортери Бенджир Ахмед, шеф на полицейските спецчасти.

Според електронното издание на в. "Дейли стар", петима нападатели нахлули в ресторант "Холи артизан бейкъри" в квартал Гулшан в столицата на Бангладеш около 21,20 ч. местно време и открили огън, предаде Франс прес.

Последвала престрелка с полицията и експлозии, детонирани от нападателите, които са взели за заложници посетители и служители от ресторанта, който се намира в луксозен дипломатически кавртал, близо до Нордик Клуб, посещаван от чужденци от северните страни, и посолството на Катар.

Джамуна Телевижън съобщи, че според работник от кухнята на ресторанта, който успял да избяга, нападателите атакували с викове "Аллаху акбар", предаде Асошиейтед прес.

В Бангладеш през последните месеци имаше серия смъртоносни нападения с мачете срещу интелектуалци, блогъри, атеисти, представители на религиозни малцинства. Жертвите на подобни атаки, приписвани от властите на джихадистки групи, са над 50 за последните три години, отбелязва Франс прес.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Дака
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До Стоян 6 С такива като тях няма друг начин, ако ти не ги убиеш, те ще те убият, последното доказателство е чеченецът, който е бил оневинен и получил статут на бежанец.Тази грешка ни струва атентата в Истанбул и кой знае колко още други зверства! Но може би ти предлагаш друго решение?! Да го ударим на молби и съзнание?
3
0
 
0
 
! Отговори
До Стоян преди 7 години
Самото решение, което предлагаш е тероризъм и следователно и теб трябва да те заличат от лицето на Земята
2
1
 
6
 
! Отговори
СТОЯН преди 7 години
Предлагам решение на проблема с тероризма - където има терористи се хвърля атомна бомба и готово!
1
1
 
0
 
! Отговори
Adi bas преди 7 години
Da shiat gasti, rizi, potnici, pantofi za malki pfeningi na germancite ne im e veselo na robite?!