Противоракетната отбрана на НАТО – в начална готовност

Системата е напълно отбранителна, обяви шефът на пакта
9 юли 2016 08:32,
64
Противоракетната отбрана на НАТО – в начална готовност
Снимка: архив Reuters

Системата за противоракетна отбрана (ПРО) на НАТО в Европа е приведена в начален стадии на готовност.

Това е съобщил генералният секретар на НАТО по време на срещата във Варшава в петък. За това информира Deutsche Welle в руската си редакция, съобщи "Фокус".

Още по темата
"Това означава, че корабите на САЩ и Испания, радарът в Турция и системата за прехващане в Румъния сега са способни да работят съвместно под командването на НАТО", поясни Столтенберг.

Генералният секретар на НАТО подчерта, че системата ПРО "е напълно отбранителна" и "не представлява заплаха за стратегията на ядрено сдържане, която осъществява Русия".

По-рано Москва заяви, че системата на НАТО фактически може да се използва за нападателни цели и е насочена към отслабване на руския ядрен арсенал.

По-рано на срещата във Варшава лидерите на страните-членки на Алианса одобриха разгръщането на четири батальона в Полша, Естония, Литва и Латвия.

Йенс Столтенберг определи тези мерки като един от методите за противодействие на заплахата, идваща от Русия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ПРО няма никакъв шанс да спре руските ракети при война. Когато руснаците изстреляха ракети към сирия от коспийско море, НАТО разбрали от медийте за тях. Ни чули , ни видели, ни усетили. Така няма и да усетят как ще се изпарят за част от секундата.......
18
2
 
9
 
! Отговори
до 23 преди 7 години
По всичко личи , че сте роден след 2000- ната година и ежедневно се дрогирате понеже е модерно така по евроатлантически.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега разбирам че навремето бай иван не е трябвало да се боричка с бавареца глей ко става сега
16
0
 
5
 
! Отговори
Европеец преди 7 години
Всички виждаме при една война в сиря например къде бяга народа в европа разбира се а при евентуална такава в европа каде ще бяга европееца и т.н.
15
1
 
16
 
! Отговори
Европеец преди 7 години
Вече ша спим спокойно макар и гладни боси и голи.браво немам думи
14
0
 
11
 
! Отговори
О котьо преди 7 години
Аве тя и жена ми е заплаха за семействот ама не може без нея
13
1
 
20
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Натовците на бесилката за военнопрестъпления!
12
0
 
8
 
! Отговори
Европеец преди 7 години
Значи двама си мерят чле новете а публиката страда.даайте да си купим билети за мача
11
1
 
13
 
! Отговори
Европеец преди 7 години
Ей как пък не са спряха русия та русия аз по голяма заплаха от евреите не съм видял за 40 годишният си живот
10
0
 
13
 
! Отговори
До Гурбетчията преди 7 години
Я сега докато се радваш да си намериш справката от оня и да видиш колки милиарда е загубил ЕС заради санкциите и контрасанкциите .И не се радвай ,защото руснаците се ориентираха вече не към износ на суровини ,а към собствено производство на нещата които до сега внасяха.И го правят бързо и успешно.След година две когато паднат санкциите вече няма да може западните фирми да се преборят с местната конкуренция и пак да внасят
9
0
 
18
 
! Отговори
българина преди 7 години
На един въпрос искам да отговори столтенберг, сащ са в нато и са отговорни за 50 войни и става по зле, т.е другите съюзници едва успяват да съдържат и възпират сащ. Ако САЩ не са в нато, ще има 5 войници на петте континента, кой е агресора тогава? Сащ или Русия?
8
0
 
12
 
! Отговори
До инфо преди 7 години
Без майтап.От всичко най-много на света американците се загрижени точно руснаците да не гладуват.Я отивай да стрижеш калинки и не ръси глупости тук.И защо сега като има ембарто не вземат да спрат да им дават части и да умрат от глад руснаците-хахахаааааа
7
13
 
0
 
! Отговори
инфо преди 7 години
До До ГурбетчиятаДа ,бе да.Те руснаците още живеят в пещери и не познават даже още огъня.Вярно ,че американските ракети са с руски двигатели ,а *** те алкохолиците между две напивания правят по някой и друг двигател...................Грешиш ! Двигателите само се сглобяват в Русия понеже така им е по-евтино на американците ! А иначе патента и технологиите са изцяло американски ! Тоест американците дадоха на руснаците работа за да не гладуват !
6
1
 
13
 
! Отговори
До Гурбетчията преди 7 години
Да ,бе да.Те руснаците още живеят в пещери и не познават даже още огъня.Вярно ,че американските ракети са с руски двигатели ,а *** те алкохолиците между две напивания правят по някой и друг двигател.А каква е техниката на Русия знаят натовските генерали и за това не могат да спят от страх.На теб военното разузнаване какво ти докладва не знам.Ами като е толкова немощва Русия що още не сте я превзели бе
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я за тези ,които не са ходили в казармата да поясна-един батальон се състои от три роти ,а една рота се състои от три взвода.Във всеки взвод има по три отделения от по 12 войника.Значи 3х12=36 боеца-един взвод , 3х36=96 боеца-една рота, 3х96=288 боеца е един батальон.Към него има съответните камиони ,бронетранспортьори и други неща,като медицински взвод,свързочници и други.Значи ще станат не повече от 500 войника.Е това е и с това ще възпират Русия.Пълна мъгла и измама
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 638 неуспешни атентатака е, ама знаеш ли колко милиарди долари са излапали? и още колко ще излапат, като си измислят заплаха от русия?
3
17
 
3
 
! Отговори
въпрос преди 7 години
А русофила можели да е представител на интелигентна форма на живот. Може ама само теоритично. Та и ракетите при определени условия и т.н. Стига сте ревали ако русия не се зьби ще има зъби за по дълго времв. Ако се дърви обаче ше си ползва зъбките за да хапва дръвцето.
2
2
 
12
 
! Отговори
До Гурбетчията преди 7 години
Дреме им на руснаците за някакви си четири батальона разположени в четири държави.Я кажи каква е числеността на един батальон ,че имам подозрение ,че и понятие си нямаш.Пък може и да знаеш де.Хайде кажи.Това са действия ,колкото да покажат ,че НАТО не умряла организация и да се крънкат повече пари за военни разходи за да пазят някой от заплахи ,които сами си измислят.За какво им е на Русия Литва ,Латвия и Естония-едни чукари ,в които няма никакви прирадни богатства ,а зад тях е едно ледено море
1
2
 
23
 
! Отговори
638 неуспешни атента преди 7 години
Най-яко финансираното разузнаване и най-смешното в света - Цру, проспа връщането на Крим в Русия, проспа обновяването на руската база в Латакия, проспа началото на бомбардировките срещу ИД, проспа създаването на руските крилати ракети, проспа ракетната атаката от Каспийско море, допусна 638 неуспешни атентата срещу Фидел Кастро.