Ердоган се закани: Ще прочистим метежния "вирус"

Президентът не изключва смъртна присъда за участниците в опита за преврат
17 юли 2016 17:50,
182
Ердоган се закани: Ще прочистим метежния "вирус"
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се закани днес да продължи да прочиства от всички институции "вируса", отговорен за опита за преврат в Турция, предаде Ройтерс.

Още по темата

По думите на Ердоган опитът за държавен преврат на "терористичната групировка" на проповедника Фетхуллах Гюлен е бил пресечен благодарение на волята на народа.

Турският държавен глава съобщи, че министерствата на външните работи и на правосъдието на Турция ще се обърнат към САЩ и правителствата на страни от Запада с искане на Анкара да бъдат предадени поддръжници на Гюлен.

Ердоган, който говори на траурна церемония за прощаване с жертвите от стълкновенията, заяви още, че в страната продължават арести на поддръжници на Гюлен в редиците на въоръжените сили. По думите му тези хора са "разрушили" турската армия, информира ТАСС.

Той призова гражданите на страната да останат по улиците на градовете до "пълното отстраняване на последиците от опита за преврат".

Президентът добави, че това не е проблем, "който ще приключи в рамките на 12 часа".

Президентът не изключи възможността за въвеждането на смъртна присъда за участниците в опита за военен преврат, информира РИА Новости.

Турският премиер Бинали Йълдъръм заяви, че турските власти държат под пълен контрол ситуацията в страната след опита за преврат, предадоха световните агенции.

Опитът за преврат в Турция се провали на 100 процента, каза Йълдъръм, цитиран от Ройтерс.

Той добави, че животът в страната се нормализира, като посочи, че нормално работи банковата система, съветът за капиталовите пазари, централната банка и фондовата борса.

Премиерът посочи, че участниците в опита за преврат са "нищожна част от военнослужещите, които не представляват турската армия", информира ТАСС.

Главните армейски структури в страната не са участвали в опита за преврат, добави Йълдъръм.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
0
 
! Отговори
Ердоган Великолепни преди 7 години
Само Ердоган,да живее Ердоган, ура за новата световна сила Турция!Заедно с Путин ще управлявяме половината свят,ура!
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Убийството и затваряне на хиляди невинни хора, Ердоган нарича 'прочистване" точно като масовите убийци Хитлер, Ленин и Сталин, които са толкова горделиви, самонадеяни и влюбени в себе си и властта си, че считат че могат безнаказано да на вършат неморални престъпления срещу човешките права дадени от Бог на всички Неговите живи творения като право на живот,свобода на словото, право на справедливост, право на свобода на мнение,право свобода на вероизповедание, срещу Бога. УБИЙСТВАТА СА ТЕРОР!
91
0
 
5
 
! Отговори
sid преди 7 години
Казаха,че вече 6000 са задържаните от полицията.Доста се поизхвърля Ероган.Покрай сухото ще изгори и мокрото само да не си подпали и краката.Хората са наивни ,но не и прости.Ще осъзнаят,че и невинни ,но неудобни за властта ще изгорят.
90
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както винаги.... " Совите не са това, което са." Напълно съгласен с 127 - инсцениран цирк на Ердоган, за да си разчисти сметките с предварително набелязаните хора.Как пък намери за един ден 6000 души да наказва !! Жалко!
89
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да ги облича в по един оранжев гащеризон и да ги скъсява една глава. После може да седне да обяснява как Турция е демократична в светска държава и че трябва да е в ЕС
88
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган за един ден разчисти много хора които му пречеха. Без този инсцениран цирк трудно щеше да се отърве.
87
0
 
10
 
! Отговори
До 125 преди 7 години
Лично аз ги видях по турските телеевизии, нещо повече привържениците на Ердоган бяха ммого горди с действията си
86
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде видяхте да убиват войничета? Хората си ги хванаха и отведоха. Ако някой се е съпротивлявал е нормално да изяде малко пердах от хората срещу които е насочил оръжие. Пък и ако е имал неблагоразумието да стреля срещу собствения си народ заслужено е получил и повече от пердах.
85
7
 
3
 
! Отговори
Началото преди 7 години
Преди няколко месеца депутати от управляващото мнозинство поискаха да се криминализира проповядването на комунистическа идеология - Мартин Димитров и Петър Славов от Реформаторския блок и колегата им Методи Андреев от ГЕРБ.После се почна мале - мила едно! То не бяха кризи, взривове, брексити, рязане на глави, атентати, камиони със сладолед, преврати. Комунистите не прощават!
84
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да пребиваш и убиваш наборни войничета на по 18-19 години, да ги влачи и товариш голи по камиони като ***, това нещо е недопустимо и мога да се обзалижа че точно до месец Ердоган ще стане свидетел на военен преврат по учебник в стил Пиночет
83
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слава на великия турски народ!!!!
82
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха сега де, Ердоган издирва 42 бр. военни хеликоптери, които не се намират в момента във военните бази и се страхува, че може да се направи опит за втори преврат и призовава гражданите да стоят по улиците. А преди малко по гръцка тв казаха, че в Турция отново се чуват изстрели. Арестуван е един от съветниците на Ердоган.
81
1
 
7
 
! Отговори
Заговор! преди 7 години
Не разбрахте ли? Ердоган е комунист, за Путин и въпрос да не става, Доналд Тръмп тоже, Борето градоначалникът на Лондон и той, кралицата на Великобритания не е комунист - тя е комунистка и агент на ДС/рубладжийка/, за черньото от Фашингтаун и въпрос не става.Защо бе преврата все пак? Защото Методи Андреев внесе законопроект за обявяване комунизма престъпна идеология - и ет резултатите не закъсняха!
80
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В момента цялата турска армия здраво е наточила зъби срещу Ердоган, заради чистката и нечовешкото отношение към войниците, и мога да Ви кажа че в най скоро време ще има епизод 2
79
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След преврата Путин е разрешил вноса на 200 касети турски домати без мито.
78
2
 
7
 
! Отговори
ЦРУ разкри всичко! преди 7 години
Тиранинът Асад е подкупил демократа Еродган по указание на диктатора Путин - паролата е предадена от някой си хитър банкянски плъх Б?Б?.
77
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган е *** платен от руското посолство в Анкара.
76
0
 
6
 
! Отговори
Газдов Демокрадски преди 7 години
Белене ще ви се види пионерски лагер.
75
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган е троцкист!
74
1
 
3
 
! Отговори
Ердо предаде Боко! преди 7 години
ЦРУ си глътна граматиката. Давам ви опорна точка - Ердоган е комунист, агент на ДС!Приемам и лири, долари, рубли. Но и за без пари - важно е да съм на точното място в точното време. На Шипка или под Шипка - там е въпросът!