Кремъл отрече да е предупредил за преврата Анкара

Песков: Въвеждането на извънредно положение е вътрешна работа!
21 юли 2016 17:00, Елка Василева
26
Кремъл отрече да е предупредил за преврата Анкара
Снимка: архив, Reuters

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков не разполага с информация за това Русия да е предупредила Турция за подготовката на държавен преврат.

"Не разполагам с такава информация и не знам на какви източници се позовава агенция Фарс", заяви Песков пред журналисти, коментирайки появилата се в медиите информация, предаде ТАСС.

По-рано иранската агенция Фарс съобщи, че президентът на Турция Реджеп Ердоган е получил от Русия предупреждение за готвен военен преврат няколко часа преди началото му. По данни на агенцията такава информация била предоставена на арабски медии от дипломатически източници от Анкара. Според тях турското разузнаване е било предупредено от своите руски колеги за "неизбежен военен преврат".

Още по темата

Това предупреждение се основавало на данни, с които намиращи се в региона руски военни се сдобили, прехващайки в ефир разговори между заговорниците. Ставало дума за подготовка от турската армия на преврат, насочен срещу властите.

Участниците в заговора обсъждали в радиоефира по-специално планове за изпращане на няколко военни хеликоптера към хотела в Мармарис, в който се е намирал Ердоган, със задачата да задържат или убият турския президент.

По какъв точно начин са били прехванати разговорите между пучистите дипломатическите източници не знаят, но според тях това е било направено в базата Хмеймим в Сирия, която разполага с оборудване, позволяващо да се извърши радиопрехващане, съобщи Фарс.

Прессекретарят на руския президент добави, че въвеждането на извънредно положение в Турция е вътрешна работа на тази страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
3
 
! Отговори
Asen преди 7 години
Русия в злобата си към ЕС поддържа Асад , подкрепя терористи и бомбардира мирни сириици с цел да дестабилизира Европа с бежанци !!! Но коварството е в това че по този начин пречи и на тръбите от Египет и Израел и други източници на газ да достигнат ЕС !!!
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кремъл даде акъл за преврата.Сега руснаци и турци ще са братушки.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато ЛЪЖАТА е ненаказуемо деяние в Света ще има хаос и провалия .7
14
2
 
8
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 7 години
ТАКАВА ИНФОРМАЦИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ХВАНЕ ПО ТЕЛ РАЗГОВОРИ ТАКИВА НЕЩА НЕ СЕ ГООРЯТ ПО ТЕЛ.ПЕСКОВ КАЗВА ИСТИНАТА А ИЗОБЩО РУСНАЦИТЕ НЕ ГИ ПУКА ЗА СУЛАНА.ТОВА СА АМЕРИКАНСКИ ВАЙСАЛИ ПУСКАТ ТЕЗИ ИНФОМАЦИЙ ДА МАХАТ ОЧИТЕ НА ХОРАТА ЧЕ ЧИЧО СА Е ДОБЪР А БАЙ ИВАН Е ЛОШ КАКВО ИСКАТЕ ТОВА ПИШЕТЕ ЗА ДА НАПРАВЛЯВАТА БГ НАРОД ПРОТИВ БРАТУШКИТЕ НЯМА ДА СТАНЕ РУСНАКА ВСЕ ПАК ОБИЧАТ БЪЛГАРИТЕ
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей сега Песков ще ви разкаже хахаха
12
0
 
2
 
! Отговори
До 14 преди 7 години
Не.от нашето си.руското
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 10много знаеш, а данните от американското посолство ли ги вземаш?
10
0
 
9
 
! Отговори
Разбирачев преди 7 години
Всяко действие си има противодействие и врага на моя враг ми е приятел-временно.И за лаиците е ясно че пуча бе дело на пипалата на ЦРУ,които днес са частни фирми и фондации които често не крият за кого работят. ФСБ още преди месец е предупредило Ердоганя-ей тъй да натрият носа на противника,въпреки че никой нямаше да жалее ако преврата бе успял.Истинското противодействие на Ердоган бе че сухопътните войски и спец.частите отказаха да се включат-явно там е работено " превантивно" .
9
2
 
13
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
фантазии, пр3хванати разговори. Точно пък някой в открит разговор ще си говори по радиото и няма да ползва крипто оборудване.Приказки за пенсионерски седенки.
8
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Анкара и Кремъл лъжат.Преврата те го спретнаха заедно.Но дребния ще прецака чалмата.
7
6
 
25
 
! Отговори
обективен преди 7 години
Поскоро посланието на Песков звучи така: "Какво ни занимавате с тази Турция и цирковете, дето се разиграват там? Това нас не ни интересува! То се видя добре- ние без Турция можем, но Турция без нас май не може!"
6
9
 
11
 
! Отговори
Четете между преди 7 години
редовете,Песков не отричa кaтегорично,той " не рaзполaгa с тaкaвa информaция" ,схвaщaте ли тънкaтa рaзликa,a простолюдие ?Преведено нa рaзбирaем език звучи тaкa :" Дa предупредихме ги,но не ни е изгодно дa го зaявиме официaлно ! " Който мaлко рaзбирa от езикa нa дипломaциятa му е ясно !
5
8
 
21
 
! Отговори
ЕСД на квадрат преди 7 години
Напълно е възможно съвременното НКВД със секретните даннис които разполагат, да са "светнали" Султана в Турция.Защото и на децата стана ясно че зад този опит за преврат,отново се вижда "нелицеприятната морда" на Чичо Сам !Същият излезе извън кожата си, когато Ердоган подаде ръказа помирение на Путин и развали американските плановеза създаване на Черноморска флотилия . . .!?
4
19
 
15
 
! Отговори
есд преди 7 години
Настъпват хаотични времена за руските *** в Бг и ЕС-досега Ердоган бе враг и трябваше да го хулят, днес е приятел и трябва да го вдигат на пиедестал. Сега пък руските служби помогнали на Ердоган да възпре преврата, но пък руските господари казват, че не са те?!? А кой бе, ЦРУ, Мосад.... Ееееех за съжаление сте троловете, не стига писане, ами и кинтата от руската кочиня малко........
3
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слушайте ПЕСсков и неговата агенция Фарс, ако искате да ви лъжат !
2
1
 
28
 
! Отговори
Момо преди 7 години
Нищо не се отрича.Човека е казал, че няма информация и не знае.
1
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те ти за путинофилите нови 20...таман разказаха как руските чекисти всичко са "засекли" и сега ко праим !!!?