Психолог за Мюнхен: По-скоро става дума за младеж в амок

Младен Владимиров за терора в германския град пред Bulgaria ON AIR
23 юли 2016 12:28, Елка Василева
93
Психолог за Мюнхен: По-скоро става дума за младеж в амок
Кадър: Bloomberg TV Bulgaria

18-годишните са прекалено крехки, въпреки че ние ги свързваме с пълнолетие и зрялост. Едно такова бомбардиране с неприятна информация от външна среда може силно да невротизира и да доведе младежа до едно състояние, което ние наричаме амок.

Още по темата

Това коментира в извънредното издание на предаването "Сутрешен блок"  на Bulgaria ON AIR психологът Младен Владимиров за стрелбата в Мюнхен вчера, извършена от 18-годишен германец от ирански произход в търговски център. Девет души бяха убити, а десетки са ранените. Нападателят се е застрелял в главата след стрелбата.

"По-скоро става въпрос за тревожен младеж в състояние на амок и много по-малко може да се говори за терористичен акт", подчерта Владимиров в ефир.

"Ако преди години ние имахме девалвация на финансовите ценности, то в момента имаме загуба на чисто човешките ценности. Все повече приятелите ни са виртуални, парите ни също са виртуални. В този смисъл при загуба на ценности и идентичност този човек не знае как да реагира и започва да става враждебен към външния свят", обясни психологът.

За действията на властите в Мюнхен той посочи, че е имало "много добър алгоритъм на работа при екстремна ситуация."

"Тероризмът си поставя някакви цели - дали ще държи страх, дали ще отправя някакви послания или ще се опитва да се бори за територия. Ние тук обаче не знаем каква е целта", каза още Владимиров.

"По-скоро си мисля за това, че младежът не е издържал на някакво натоварване. Вероятно това, че идват прекалено много бежанци в Германия. Всъщност хората имат нужда да защитават границите си", заключи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма как да е бежанец. Ако кажат чее бежанец убил невинни хора знаете ли какво ще се случи с бежанците? В германия ще настъпи апокалипсис а баба меркел ще я разчленят. Затова по добре да кажат чее германски гражданин от ирански происход по меко звучи. Нали? А зомбитата да вярват!
41
1
 
15
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Не бил издържал на това че идват прекалено много бежанци ? Ами той самия е бежанец ? Ами ние какво да кажем ? Ние които вече няма на къде да избягаме ? Като вземат да се изказват някакви псевдо психолози адски започвам да се дразня ..
40
7
 
2
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
46 Да те упътя Чемодан Вокзал и Москва , площад Героите на Плевен , там ще намериш нежни твои съмишленици. Чел съм че там е твоето царство господарство
39
0
 
14
 
! Отговори
Смешна пропаганда преди 7 години
Съвсем случайно е иранец и мюсли. В началото пееха, че бил неофашист :) Меркел унищожава Германия и цяла Европа.
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С две думи сегашните деца и младежи са 80% ***.Нито им се работи само в нета киснат пият и пушат без никакви цености и слаба психика.От 90 набор нагоре за нищо не стават повечето
37
1
 
12
 
! Отговори
Revolution_ преди 7 години
До Анонимен 37Ако тръгне някакъв райх от Германия смятай, че във всички европейски държави ще има националистически анти-ислямски гвардии и ще изгорите. Не стига, че мюсюлманите из цяла Европа са като на гета, не работят, чакат на социални помощи, раждат по куп деца, поят ги, хранят ги, ами и вършат атентати срещу християни. После не се чудете ако намалеете в Европа като е-врейте.
36
0
 
12
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Мога да препоръчам на психолога както и на всички които се интересуват книгата Психология на тълпата . Там се обяснява доста . Разбирам , че не искат да настройват обществото едно срещу друго и да има нетърпимост към бежанци ама трябва ли заради вашите интереси да загиват невинни ?
35
2
 
1
 
! Отговори
до 45 SpaceX преди 7 години
И ти ли си психо лог ?.
34
2
 
3
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
44 Защото си нормален и се опитваш да намериш изход
33
8
 
2
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
Едно е да те заредят с шахидския колан и да те взривят дистанционно за по-сигурно в случай че се откажеш и се уплашиш , а съвсем друго да стреляш по хора или да ги колиш с брадва. За това се иска съвсем друга нагласа и състояние на психиката . Дори оня с тира му е било по лесно , просто е натискал газта и е въртял геврека докато не са го застреляли , докато тук става въпрос за чисто психично отклонение
32
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига сте ги оправдавали бе. Не ви е срам. Осъзнавате ли изобщо, че подкрепяте терористи. Едва ли на някой роднина от загиналите му пука дали тоя е терорист или амок. Или че бил млад и лабилен. Това е убиец точка..... Аз също съм на 18 живея мизерен живот и мразя богаташите ,който забогатяват по пестъпен начин но не съм тръгнал да ги избивам!
31
0
 
12
 
! Отговори
реалито е такова преди 7 години
До SpaceXПрломиването на мозъци е ПО-ГОЛЯМО и от времето на комунизма.Тогава поне идеологически ни промиваха---НО оставаха традиционните ценности-Семейство,Родина,Родолюбие,Чест,Достойнство...и т.н......схвана ли сега-по-просто няма как да ти го обясня....
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, разбира се! Това, че "тревожният младеж в състояние на амок" е от ирански произход няма общо със случая! Тийнеиджърски вълнения по-скоро :)
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото и да си говорим..Чичкото с мустачките беше прав!
28
4
 
3
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
40 А кои са Вашите ценности , Вие ориенталец ли сте или направо азиатец . Кво правите в Европа
27
4
 
4
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
39 Имате ли представа за онова време че се изказвате. Кое по-точно като при комунизма като нямат абсолютно нищо общо.
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тои психолог сигурно е луд фен на " евроатлантическите ценности" и ги поема ежедневно....
25
0
 
14
 
! Отговори
Да го кажем направо преди 7 години
Сега ще се изредят--социолози,политолози,психолози.....за да оправдават безумието на евро-политиците...--точно като при комунизма.
24
1
 
2
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
35 Защото е модерно. Виж не знам как се е сдобил с пистолета . Май в Германия не е толкова лесно колкото в Америка и би трябвало да се упражнявал някъде. Не е никак лесно да стреляш а да не говорим да стреляш по хора за да убиваш.
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
18"18-годишните са прекалено крехки..."Да бе, видях му снимката, сигурно е над 120 кила! Креееехък...