Психолог за Мюнхен: По-скоро става дума за младеж в амок

Младен Владимиров за терора в германския град пред Bulgaria ON AIR
23 юли 2016 12:28, Елка Василева
93
Психолог за Мюнхен: По-скоро става дума за младеж в амок
Кадър: Bloomberg TV Bulgaria

18-годишните са прекалено крехки, въпреки че ние ги свързваме с пълнолетие и зрялост. Едно такова бомбардиране с неприятна информация от външна среда може силно да невротизира и да доведе младежа до едно състояние, което ние наричаме амок.

Още по темата

Това коментира в извънредното издание на предаването "Сутрешен блок"  на Bulgaria ON AIR психологът Младен Владимиров за стрелбата в Мюнхен вчера, извършена от 18-годишен германец от ирански произход в търговски център. Девет души бяха убити, а десетки са ранените. Нападателят се е застрелял в главата след стрелбата.

"По-скоро става въпрос за тревожен младеж в състояние на амок и много по-малко може да се говори за терористичен акт", подчерта Владимиров в ефир.

"Ако преди години ние имахме девалвация на финансовите ценности, то в момента имаме загуба на чисто човешките ценности. Все повече приятелите ни са виртуални, парите ни също са виртуални. В този смисъл при загуба на ценности и идентичност този човек не знае как да реагира и започва да става враждебен към външния свят", обясни психологът.

За действията на властите в Мюнхен той посочи, че е имало "много добър алгоритъм на работа при екстремна ситуация."

"Тероризмът си поставя някакви цели - дали ще държи страх, дали ще отправя някакви послания или ще се опитва да се бори за територия. Ние тук обаче не знаем каква е целта", каза още Владимиров.

"По-скоро си мисля за това, че младежът не е издържал на някакво натоварване. Вероятно това, че идват прекалено много бежанци в Германия. Всъщност хората имат нужда да защитават границите си", заключи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дали е възможно да не ни информирате за всеки смъртен случай по света ?
21
2
 
13
 
! Отговори
Revolution_ преди 7 години
Мюсюлманите дразнят държавата в Европа която най-много не трябва да я дразнят, защото както ги приютяват така може и да ги изтребят до крак явно не са чели достатъчно история, защото появили се нов Адолф, те ще изгорят първи.
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Сирия е пълно с младежи в "амок" !
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
отдавна някой го беше казал ЛЮБОВТА ЩЕ СПАСИ СВЕТА сега любов няма а само интереси
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
докато хората не престанат да се държат като животни един с друг такива престъпления ще имахора бъдете по добри не се дръжте високомерно
17
1
 
14
 
! Отговори
ivailo1403 преди 7 години
Тия психолози що първо не излекуват себе си, а после да поставят диагнози...
16
1
 
15
 
! Отговори
бг преди 7 години
Пак си затварят очите!Генезиса е другаде.Всеки ли изпаднал в амок ще стреля по хората като по гарги?Ало стига меркелова пропаганда.Гьобелс ряпа да яде.
15
0
 
10
 
! Отговори
От разпознаваемите е преди 7 години
До психологНе бе, пич!Този съвсем не е психопат, а си е чиста проба учен от БАН, от така наречените обществени науки - върти се като ветропоказател натам, накъдето сочат силните на деня и реди благи и медени наукоподобни приказки, чиято цел е да се докаже, че е правилно това, което правят и повеляват управляващите.
14
4
 
2
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
20 Включително и нацистки идеи биха могли през ФБ или тук да се разпространят , от национализма до нацимза е една крачка и много се страхувам че вече в Турция вървят натам .
13
2
 
6
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
15 Така както социалните мрежи осъществиха Арабска пролет и Мейдана , така те разпространяват и ислямския фундаментализъм , те спасиха Ердоган по време на пуча и те НИ ПРОМЕНЯТ В МОМЕНТА . ИМАМЕ КАЧЕСТВЕНО НОВА РЕАЛНОСТ НЕСЪЩЕСТВУВАЛА ДО СЕГА В ИСТОРИЯТА
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нацистките идеи вече завладяват и ислямистите.Очакваме в най.скоро време група афганистанци да се взривят с викове Deutschland uber alles и Heil ***!
11
3
 
1
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
15 Безспорно социалните мрежи също играят роля . Ние сме в информационна среда коренно различна от всякога. Кога младите хора са се интересували от политика А в момента и ФБ и тук и навсякъде ври и кипиИ това неминуемо оказва въздействие на по психическо лабилните
10
1
 
12
 
! Отговори
Повечето от тези преди 7 години
смъртници-ислямски терористи са съвсем млади хора - те са най-податливи на психологична обработка, а след като поемат и някои медикаменти, стриктно изпълняват каквото им е внушено.Така че, г-н психолог Младен Владимиров, не се опитвай да ни убеждаваш, че в цялата тази отвратителна история няма замесени зрели хора със стабилни убеждения - те са стратезите на подобни изяви.Всички напъни да ни се втълпи, че случилото се е младежка щуротия, са само опити за манипулиране на общественото мнение
9
7
 
2
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
13 За да се самоубиеш трябва да имаш психични проблеми , това не е е както при самоубийствените атентати дори. Този е откачил и просто следва модната напоследък линия
8
0
 
22
 
! Отговори
Големи проблеми преди 7 години
Младене,по-скоро ти си тревожен младеж в състояние на амок.Твоите германски колеги го определиха като иранец нацист.Но каквото и да говорите става въпрос за примитивни същества,които изповядват най-свирепата религия и никога няма да се приспособят към цивилизованият свят.Дошли от примитивни общества те мразят всичко светско и демократично.Половината от тях триполовите си ги отгледаха в собствените страни.Другата половина дойде с контролираното нашествие в Европа и тепърва ще създава проблеми.
7
1
 
5
 
! Отговори
Гърбелс преди 7 години
То и пилота на Германуингс беше луд, нищо че френските истребители го съпроводиха и самолета стана на конфети. Германците са винаги били гросмайстори по пропаганда.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-скоро става дума за младеж платен от цру.
5
3
 
16
 
! Отговори
Бой Йордан преди 7 години
О, браво! Направо ме успокои и сега ще си налея една ракия и ще седна да обядвам. Добре че не беше един нзкуфял ислямистт.
4
2
 
21
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Че и на *** ни правят! Как така не превъртат белите хора и не почват да трепят и колят по молове и гари. Още малко ще ви минават номерцата. Ще има преврати и в Европа. Военните и тук ще покажат че нещата не сработват.
3
2
 
20
 
! Отговори
и тоя преди 7 години
ли се е наредил на опашката на дезинформаторите !!! информацията на младежа му дошла в много...бил под напрежение ...то и мен ме залива подобна по.мия от платени драскачи но не ходя да трепя наред