Експлозията в Ансбах – ислямистко нападение?

Атентаторът правил два опита за самоубийство
Обновена: 25 юли 2016 08:34 | 25 юли 2016 08:29, Александър Попов
111
Експлозията в Ансбах – ислямистко нападение?

Баварският вътрешен министър Йоахим Херман заяви днес, че експлозията в град Ансбах най-вероятно е ислямистко терористично нападение, предаде ДПА.

"За съжаление смятам, че е много вероятно да става дума за истинско ислямистко самоубийствено нападение", заяви Херман пред ДПА.

Още по темата

Двадесет и седем годишен сириец се самовзриви вчера в германския град като рани 12 души.

Мъжът е взривил експлозив в раницата близо до място, където по същото време е имало музикален фестивал на открито с 2500 души. Преди това се е опитал да отиде на фестивала, но не бил допуснат, тъй като нямал билет.

Музикалният фестивал незабавно е бил прекратен след експлозията и всички хора са били евакуирани оттам, а в центъра на града е настанала паника. Три от дванайсетте жертви са в тежко състояние.

Баварската прокуратура разглежда засега случая като опит за предумишлено убийство, но Херман заяви, че не е изключена възможността да става дума за ислямистки терористичен акт.

Около 200 полицаи и 350 медици, пожарникари и хора от други аварийно-спасителни служби са изпратени на мястото на взрива.

Властите са отхвърлили преди година подадена от сириеца молба за убежище, но все пак му разрешили да остане в Германия заради ситуацията в собствената му страна. Той е правил два опита за самоубийство, бил е лекуван в психиатрична клиника и е известен на полицията.

Това е третото кърваво нападение в Бавария само за последната седмица. Девет души загинаха в петък при стрелба в Мюнхен, открита от 18-годишен германец от ирански произход. Пет души бяха ранени близо до град Вюрцбург при нападение с брадва във влак, извършено от 17-годишен афганистанец.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: ГерманияатентатАнсбах
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Замисли се защо те са богати а ти си беден и ***. Защото цял живот се ровиш по вестниците да търсиш скандали, да наблягаш на злото и лошото и да даваш експертни оценки кой какъв е. Е, те не правят така."Да позная ли, че никога не си ходил в Германия и знаеш за нея само от вестниците?
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че е ислямистки, много ясно, но това май наистина са лузъри единаци, защото е извършено изключително нескопосано. Искал да се взриви на концерт, ама ИД нямали пари за билет? От друга страна, тогава откъде е имал бомба? Нищо не се връзва. Най-плашещото е, че Германия след 4 атентата за няколко дни все още се държи така, все едно нищо не е станало.
53
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
64, ами замисли се защо е така. Замисли се защо те са богати а ти си беден и ***. Защото цял живот се ровиш по вестниците да търсиш скандали, да наблягаш на злото и лошото и да даваш експертни оценки кой какъв е. Е, те не правят така. Да не говорим, че в България вероятно има повече убийства и престъпления отколкото в Германия СЛЕД идването на бежанците. Много сте се загрижили нещо за германците
52
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес цял ден слушам немско радио. И нещото което ме възмути много е че отделят повече внимание на нагласеният руски допинг скандал и от време на време с половин уста споменават снощният атентат със зривилият се сириец. И ние мислим, че българският народ сме овце. Е има и по големи овце от нас!
51
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наскоро имахме на гости германка - приятелка на един роднина. И тя леко се и очуди и възмути, че сме наричали *** ***. Човек като сам си сложи примката на шията, никой друг не му е виновен. Който народ не иска да се съпротивлява - отива си от сцената.
50
0
 
23
 
! Отговори
един друг преди 7 години
Меркел, как е? Върви ли интеграцията?
49
2
 
30
 
! Отговори
Баси тъпия въпрос преди 7 години
Е не, не е ислямско а християнско нападение. Тоя бил християнин със сирийско потелко, и отличен немски. ... смешковци. Просто ги избийте преди те нас.
48
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма атентати в Унгария защото от Унгария нищо не зависи. Ударите са насочени към водещите икономики в ЕС. Докато има санкции ще е така.
47
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що няма атентати в Унгария. Защото си имат политик на място, който не пусна нито един емигрант в страната. И сега са си добре. Докато немците с баба Меркел я закъсаха тотално
46
1
 
25
 
! Отговори
Масова дезинформация преди 7 години
Да не е бил влюбен ? Тия сирийски бежанци ще се окажат романтици.
45
0
 
18
 
! Отговори
1 преди 7 години
Будист е бил или хиндуист. Може и някой размирен християнин с викове: "Христос е велик" да е бил. Аз така ги виждам нещата
44
1
 
24
 
! Отговори
Плювналиев преди 7 години
Абе нещо тази работа взе да ми намирисва дори на мен. Уж нито едно нападение не е с ислямистки подбуди, пък всички нападатели амуджи. В такъв случай какво значение има какви са подбудите? Явно тия се гърмят за щяло и нещяло.
43
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Германия има контрол на медиите и е забранено да се говори против мигрантите. И това е така заради лобита, много сериозни. Искат да им работят за без пари, фирми си точат зъбите да им строят къщи, платени от данъкоплатеца, всеки ден ядене, платено пак от работещите разбира се. Курсове по немски, допълнителни клалификации...Всичко това се поема от работещият докато фирми трупат милиярди. За Германия е късно, кораба потъна.
42
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Суле, защо"радвахме" в минало свършено време? Сега не се ли радвате? Много кратки и измамни са ви радостите нещо.
41
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не случайно всичко това става срещу най-силните икономики в ЕС. Ако има с какво да мислите ще разберете кой има полза от това. Жокер-срещу него има санкции.
40
1
 
16
 
! Отговори
Не е много ясно преди 7 години
какви са били тези негови предишни опити за самоубийство. Може да са били просто номера, за да събуди съчувствие и да му дадат гражданство.Възможно е също така, ако наистина е имал склонност към суицид, хората, които вербуват за ИД да са го подбрали и обработили нарочно.Възможно е и да са го взривили от разстояние, а той да е мислил, че има задачата само да остави раницата с взрива на определено място.Много версии са възможни. Само не вярвам, че това са изолирани случаи на самодейци!
39
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бързайте. Все пак няма информация дали този сириец е носил нарочно бомба в раницата си, или просто случайно се е оказала там. Не може да докажете, че е искал да убива. На вас не ви ли се е случвало да носите бомба в раницата си ?
38
1
 
4
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Не треперехме от страх, а се радвахме, че се разпадате!
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човека е бил в " амок".....
36
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен'' да направи Истанбул гранична зона с лагери и затвори за нарушители''*******************************Кой какво ще направи не разбрах. Един след опита за преврат бях в България, всички трепереха от страх, че може и на тях да им стане нещо защото пишете само глупости птотив Турция.