Експлозията в Ансбах – ислямистко нападение?

Атентаторът правил два опита за самоубийство
Обновена: 25 юли 2016 08:34 | 25 юли 2016 08:29, Александър Попов
111
Експлозията в Ансбах – ислямистко нападение?

Баварският вътрешен министър Йоахим Херман заяви днес, че експлозията в град Ансбах най-вероятно е ислямистко терористично нападение, предаде ДПА.

"За съжаление смятам, че е много вероятно да става дума за истинско ислямистко самоубийствено нападение", заяви Херман пред ДПА.

Още по темата

Двадесет и седем годишен сириец се самовзриви вчера в германския град като рани 12 души.

Мъжът е взривил експлозив в раницата близо до място, където по същото време е имало музикален фестивал на открито с 2500 души. Преди това се е опитал да отиде на фестивала, но не бил допуснат, тъй като нямал билет.

Музикалният фестивал незабавно е бил прекратен след експлозията и всички хора са били евакуирани оттам, а в центъра на града е настанала паника. Три от дванайсетте жертви са в тежко състояние.

Баварската прокуратура разглежда засега случая като опит за предумишлено убийство, но Херман заяви, че не е изключена възможността да става дума за ислямистки терористичен акт.

Около 200 полицаи и 350 медици, пожарникари и хора от други аварийно-спасителни служби са изпратени на мястото на взрива.

Властите са отхвърлили преди година подадена от сириеца молба за убежище, но все пак му разрешили да остане в Германия заради ситуацията в собствената му страна. Той е правил два опита за самоубийство, бил е лекуван в психиатрична клиника и е известен на полицията.

Това е третото кърваво нападение в Бавария само за последната седмица. Девет души загинаха в петък при стрелба в Мюнхен, открита от 18-годишен германец от ирански произход. Пет души бяха ранени близо до град Вюрцбург при нападение с брадва във влак, извършено от 17-годишен афганистанец.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още по темата: германияатентатАнсбах
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
40
 
! Отговори
Лили преди 7 години
И този бил в амок... Полицията разследва предумишлено убийство, не било терористичен акт. Нищо че за седмица 4 мюсюлманина, изпотрепаха и раниха маса народ. Да не си помислите, че става дума за тероризъм....
14
1
 
38
 
! Отговори
Белагуев преди 7 години
Няма друг начин,германистанците трябва да свикват,все пак им предстои шериат...
13
1
 
45
 
! Отговори
даммммм преди 7 години
Алчността и арогантноста на САЩ донесе ислямският терор в Европа.И точно Кадафи им го каза година преди да го убият.Сега и Асад им го казва-Спрете със своята алчност за ресурси--тя струва милиони човешки живота-даже и европейски....Но на САЩ не им пука за Европа-
12
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля, че един нов германски водач с мустачки вече трябва да излезе на сцената. Нужен е на цяла Европа.
11
2
 
42
 
! Отговори
ЗАЩО е ТАКА??? преди 7 години
Да "благодарим" на САЩ за масовата вълна от емигранти в Европа.Ако не бяха разбунили арабските държави-тия терористи още щяха да са там и да се колят взаимно.Но послушанието на Брюксел и по-спецялно на Меркел доведе до това безумие в Европа.
10
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честито господа мултикултуралисти! Мирните бежанци ви секат с брадви, мачете, стрелят ви с пистолети и ви взривяват с бомби. Аааа то вие имате охрана и не ви дреме, страдат обикновените хора, които ви търпят...
9
5
 
35
 
! Отговори
Да го кажем направо преди 7 години
Този терор е следствие на терора на цивилизованият свят спрямо ислямският свят--ако не бяха "демократизирали" Ирак,Афганистан,Либия,Сирия,Йемен,Египет,Тунис,Мароко,Ливан...и т.н....това нашествие от мюсолмани нямаше да го има---това са фактите....А цял свят знае КОЙ и КАК ги "демократизира" --с бомби и смърт....
8
0
 
42
 
! Отговори
Българина преди 7 години
За една седмица три атентата и едно изявление от меркел, в стил свиквайте. Щом германците не са я оженили значи им харесва да са новия Бейрут, както на турците им харесва да са ислямска неадерталска държава, щом не подкрепиха преврата а ердоган. Всеки ще си получи своето
7
2
 
43
 
! Отговори
няма въпроси преди 7 години
ама разбира се,че последните случаи са все от подтиснати : на единия му писали двойка и тръгнал да стреля в мола,другия се влюбил и развъртял мачетето,третият искал просто да влезне на концерт,но нямал билет,та си носел раничка с експлозив,ей така,за всеки случай........това са си просто случки от живот им.
6
0
 
42
 
! Отговори
играч преди 7 години
Не, бе, покемони ловил човека. С бомба в раница пълна с гвоздеи насред музикалния фестивал. Направо всичките покемони в града е изловил! Ако не вярвате, имам и друго обяснение - бил е нещастно влюбен, психично болен. И няма нищо общо с тероризма.Давайте му къщата на два етажа с БМВ 7-ца в гараже и 77 девици руси германки, че да се успокои невинната му душа.
5
1
 
39
 
! Отговори
абсурд преди 7 години
Бил е влюбен двойкаджия в амок. Крайно десен, при това, който се е мислил за германец, щото никога не се е виждал в огледалото.
4
1
 
35
 
! Отговори
Толерантофоб преди 7 години
Ама как може да си помислите, че това е терористичен акт. Не е възможно човек от така миролюбивата ислямска религия да направи подобно нещо. Все пак всички знаем, че исляма е най мирната религия на света. Човека просто е сменял акумолатора на колата си той е дал на късо и е избухнал. Не обвинявайте отрочетата на Меркел те са светци и миротворци!
3
2
 
35
 
! Отговори
факт преди 7 години
ИСЛЯМИЗМЪТ НОСИ САМО БЕДИ ,НЕЩАСТИЯ И УБИЙСТВА !!
2
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Безумната политика на европейските политици и неадекватната позиция на Брюксел по меж.проблеми,вече показва своите плодове-европейските граждани сега са просто мишена.Мишена--- на поканените офицялно от Меркел терористи--всичко друго казано е прах в очите ни....
1
18
 
12
 
! Отговори
въпроси има ли? преди 7 години
До тогава до когато по света има хора, които са подтиснати, дискриминирани, без шансове, срещу които (особено политиците) насъскват, срещу които има насилие, които са пренебрегнати, с които се гаврят, които ги изолират, срещу които се насажда омраза, по отношение на които няма справедливост, до тогава ще има и атентати! Самото болно общество ражда болните мозъци! Въпроси има ли?