Експерти: Русия може да превземе Полша за една нощ

Предлагат се варианти за ответен удар
26 юли 2016 09:46, Елка Василева
246
Експерти: Русия може да превземе Полша за една нощ
Снимка: архив, Reuters

Експерти от американския аналитичен център Atlantic Council са стигнали до извода, че Русия може да превземе Полша само за една нощ, пише „Билд“.

Според анализаторите в тази връзка НАТО трябва винаги да е готова да се противопостави на Русия и при необходимост да й нанесе твърд ответен удар.

„Дори и в момента Москва да не е заинтересована от пряк сблъсък с НАТО, всичко може да се промени за една нощ и да бъде реализирано в най-кратки срокове. Още повече, че съответните планове и необходимите ресурси са отдавна подготвени“, се казва в изследване на  Atlantic Council.

Отбелязва се, че експертите предлагат и варианти за ответен удар. Според тяхното предложение цели могат да бъдат московското метро, електроснабдителната мрежа на Санкт Петербург и руския държавен телевизионен канал RT.

Освен това според анализаторите на центъра Полша „трябва да даде на Русия да разбере, че в случай на начало на военни действия тя ще изпрати в Калининградска област подразделения на силите със специално предназначение за унищожаване на стратегически важни цели, например ракетни батареи“.

По-рано заместник-министърът на отбраната на САЩ по въпросите, свързани с Русия, Украйна и Евразия Майкъл Карпентър заяви, че Русия би могла да разгроми войските на НАТО за по-малко от 60 часа, пише Газета.ру.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още по темата: НАТОРусияПолша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
4
 
2
 
! Отговори
руски пидерасы преди 7 години
Защо ли няма руска мечта,както има американска..ха.ха Четвъртия райх от славянски прасета няма да го бъде. Много имаха такива мечти и свършиха по бункерите плачейки..ха.ха
180
0
 
3
 
! Отговори
Така е преди 7 години
До дядо гошоИма , има , Америка!
179
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само политиците в полша са изтривалки като нашите , народа на полша обича Русия и са под чехъл като ние сме тук
178
1
 
9
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
Те руснаците в Калиниградска област да не би да спят и да чакат поляците да ги унищожат,аман от експерти...
177
2
 
10
 
! Отговори
Пиночет преди 7 години
Ако не е прекрасното руско оръжие и моща на тая крепост на славянството, отдавна американците да са окупирали сибир и да лапат богатствата.Но не би. Те от там много се върнаха пос.ани........Цялата работа отново се говори за заплаха да могат сащ да продадат оръжие на някого.
176
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей страх ви гони от тая Русия та чак се пос рахте.Стига с тези поляци тях никой не ги иска камо ли Русия и какво ще ги правят тези .
175
5
 
19
 
! Отговори
дядо гошо преди 7 години
Като Русия няма втора тъй могъща на света...
174
6
 
19
 
! Отговори
Атлас преди 7 години
Русия НЕ-МОЖЕ да се управлява само със демокрация-прекалено е голяма.Това че може да побере наведнъж хАмерика,Китай,Индия,Австлалия и Турция показва че там ВИНАГИ си е НЕОБХОДИМ лидер.Само във Русия живеят 145 милиона+20 милиона гастарбайтери+Украйна 20 мил+Беларус 10мил,Казахстан и т.н,т.е 220 000 000.Няма начин такова чудовище да се остави на пълна демокрация,освен това Русия си е собствен свят-Империя,тя е самодостатъчна.Да живее великата православна империя....
173
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
наближава времето когато българи и поляци ще посрещат новата съветска армия.....
172
1
 
7
 
! Отговори
SS преди 7 години
До до 188Пропускаш голямата част от Азия и цяла Африка и дали някой е питал *** роби искат ли да ги правят гастарбайтери в САЩ.Па може и да го питаш дали е чул за съвременника на Ленин крал Леополд Белгииски, дето може и да бие болшевиките по унищожаване на невинни хора.
171
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 197Podaj oplakwane
170
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оффф писна ми от тия руснаци, само за чужди земи и територии ламтят
169
1
 
17
 
! Отговори
? преди 7 години
А България за колко секунди може да бъде превзета ?
168
1
 
16
 
! Отговори
до 188 преди 7 години
Хайде сега обясни какво се е случило с индианците в Америка и с аборигените в Австралия? Че и тези площи не са малки според мен.
167
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е то според красноармейските експерти и Финландия можеха да я превземат за няколко часа, ама то божа работа :)
166
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудят се как да оправдаят приближаванета си до границите на Русия. Не мисля,че е необходимо всичко това. Истината е ясна на всички мислещи хора. Вместо да се занимават с подобни глупости,по-добре е европейците и Русия да се обединят срещу ислямската заплаха. Не го ли направят,с Европа, такава каквато я познаваме, ще бъде свършено в съвсем скоро време.
165
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
западът и нато са бити карти.единственната сериозна сила в нато е турската армия която обаче вече е против американците след ,преврата' .поляците рано или по късно ще бъдат смачкани ,както и балтийските недоносчета.русия ще върне всичко което е било в съветската империя,а сащ и ес са пред разпад
164
3
 
10
 
! Отговори
матросчо преди 7 години
Ами, ако продължават да мътят водата в Украйна, може и да им се случи, поляците са славяни и с погача ще посрещнат братушките, правили са го вече ... то историята май пак ще се повтори, и тогава май американофилите, як кютек ще яДЪт..
163
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко руско е долу. Ако е самальот е на земята, ако е подлодка- на дъното. Само хвалбите са високо в небесата както и краката на единствената им качествена експортна стока.
162
3
 
12
 
! Отговори
Ханонимен преди 7 години
ЕкСпертчетаа.. експертчета... долни и страхливи...!!! Ще ви гази и вас руската мечка ама...