Експерти: Русия може да превземе Полша за една нощ

Предлагат се варианти за ответен удар
26 юли 2016 09:46, Елка Василева
246
Експерти: Русия може да превземе Полша за една нощ
Снимка: архив, Reuters

Експерти от американския аналитичен център Atlantic Council са стигнали до извода, че Русия може да превземе Полша само за една нощ, пише „Билд“.

Според анализаторите в тази връзка НАТО трябва винаги да е готова да се противопостави на Русия и при необходимост да й нанесе твърд ответен удар.

„Дори и в момента Москва да не е заинтересована от пряк сблъсък с НАТО, всичко може да се промени за една нощ и да бъде реализирано в най-кратки срокове. Още повече, че съответните планове и необходимите ресурси са отдавна подготвени“, се казва в изследване на  Atlantic Council.

Отбелязва се, че експертите предлагат и варианти за ответен удар. Според тяхното предложение цели могат да бъдат московското метро, електроснабдителната мрежа на Санкт Петербург и руския държавен телевизионен канал RT.

Освен това според анализаторите на центъра Полша „трябва да даде на Русия да разбере, че в случай на начало на военни действия тя ще изпрати в Калининградска област подразделения на силите със специално предназначение за унищожаване на стратегически важни цели, например ракетни батареи“.

По-рано заместник-министърът на отбраната на САЩ по въпросите, свързани с Русия, Украйна и Евразия Майкъл Карпентър заяви, че Русия би могла да разгроми войските на НАТО за по-малко от 60 часа, пише Газета.ру.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още по темата: НАТОРусияПолша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страшни експерти! Че то и децата знаят, че Русия може са превземе която и да било държава за една нощ. Сащ и Китай - за две. Не е нужно да си експерт за да кажеш една проста истина като че небето е синьо примерно.
100
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 99 Тази цифра 7000 лично джуджето ли ти я каза? Кое джудже по-точно? Защото около Снежанка има седем джуджета! Сигурно тази цифра я бъркаш със 7 000 000 унищожени с глад украинци през 1932 година - ето това е геноцид? Явно си сбъркал 2 цифри!
99
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама как може да са толково *** поляците.Сега разни хамерикански анализатори я плашат и естествено Полша да даде някой и друг милиард за разни измислени ПРО щитове и прочее глупости ,които нямат никакъв ефект при реална бойна ситуация.А иначе Полша на Русия не и трябва.Нито като територия нито като население .Винаги Русия е удряла Полша когато тя става плацдарм за нападение над Русия.И сега ако продължат да трупат там оръжия нищо чудно някоя сетрин зелените човечета да им кажат Добро утро панове
98
1
 
1
 
! Отговори
до 116 преди 7 години
ама то тр'бе и ъкъл да го осъзнаеш, тука в наща Татковина, май май ....
97
6
 
18
 
! Отговори
:=) преди 7 години
хахаха голям страх от Русия даже американския генерал знае, че смешните натовски войски.. 3 денонощия и ги няма :))) като в това число брои и жалката американска армия
96
3
 
20
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
Партенка за развихряне на форумни страсти . Няма как 40 млн страна да бъде превзета за една нощ. Ирак беше 33 млн и на коалицията оглавявана от Сащ и бяха необходими два-три месеца . Съмнявам се въобще в оригиналния текст да стоят така нещата . Просто е скалъпено нещо за местна употреба , тук да се джанкате
95
2
 
8
 
! Отговори
НПО преди 7 години
Atlantic Council = Атлантическият съвет на САЩ е неправителствена организация ! НПО ! Централата на Атлантическия съвет е във Вашингтон, САЩ ... Кой както иска да го тълкува
94
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой досега не можа да ми обясни за какъв дявол й е на Русия да превзема Полша?...
93
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре че Путин не се увлича по музиката на Рихард Вагнер иначе и за по-кратко може да опре в бреговете на атлантика и да пие чай в Калининград. :-)
92
0
 
12
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Аз за една вечер изяждам петдесет кебабчета и изпивам каса бира,после не е сигурно ,че ще оживея и какво от това?
91
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ха,хахаха, а им трябваха 7 години за война с малката чечня. русия е бита карта по всички параграфи. голодомора и разпада идват
90
13
 
2
 
! Отговори
разбирач преди 7 години
ако искаш да станеш за смят - казваш, че си руснак, ако искаш да те съжалят - казваш, че работиш за руснак, ако искаш да разплачиш някой - казваш, че ти плащат в рубли!
89
2
 
13
 
! Отговори
Нико преди 7 години
За една нощ русия да превземе полша? Тия анализатори в ред ли са за това време е превзето всичко до англия
88
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
руската *ция е в процес на разпад, копие на последната фаза от съществуването на ссср
87
3
 
21
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Предпочитам ушанката или кълпака ......пред ч.алм.ата или ф.еса !
86
1
 
9
 
! Отговори
НАТО Вътре ;) преди 7 години
Atlantic Council = Атлантическият съвет на САЩ е неправителствена организация ! НПО ! Централата на Атлантическия съвет е във Вашингтон, САЩ ...Кой както иска да го тълкува
85
1
 
11
 
! Отговори
кел файда преди 7 години
Ако Полша за една нощ, до България могат за един час. Питайте Било колко време ще ни удържи флота.
84
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 88Северна Корея засега не е нападнала никого. Русия е обградена от бази на НАТО, *** не сме забелязали да има руски бази около Щатите, нали?... Тия смешки с демократичните бандеровци па ти ги разправяй на твоята баба,щото всички видяхме фашизираните им изстъпления в Киев. Цялата олигофрения я създадоха точно те,финансирани от Щатите, а Порошенко е една долна мутра-олигарх и ***. Та вземи се скрий некъде или ходи да коментираш във форум с други такива фашизоидни прохамериканци...
83
4
 
0
 
! Отговори
СС преди 7 години
БРАВО НА ТЯХ
82
2
 
13
 
! Отговори
до 88 преди 7 години
От геноцида на бандеровските фашисти за загинали до сега около 7000 невинни жители на Донбас. Между другото не прекалявай с дрогата преди обяд. Знам, че в софия е модерно ежеминутно да се дрогират, така по евроатлантически но преди да пишете тук е желателно да не се дрогирате.