Експерти: Русия може да превземе Полша за една нощ

Предлагат се варианти за ответен удар
26 юли 2016 09:46, Елка Василева
246
Експерти: Русия може да превземе Полша за една нощ
Снимка: архив, Reuters

Експерти от американския аналитичен център Atlantic Council са стигнали до извода, че Русия може да превземе Полша само за една нощ, пише „Билд“.

Според анализаторите в тази връзка НАТО трябва винаги да е готова да се противопостави на Русия и при необходимост да й нанесе твърд ответен удар.

„Дори и в момента Москва да не е заинтересована от пряк сблъсък с НАТО, всичко може да се промени за една нощ и да бъде реализирано в най-кратки срокове. Още повече, че съответните планове и необходимите ресурси са отдавна подготвени“, се казва в изследване на  Atlantic Council.

Отбелязва се, че експертите предлагат и варианти за ответен удар. Според тяхното предложение цели могат да бъдат московското метро, електроснабдителната мрежа на Санкт Петербург и руския държавен телевизионен канал RT.

Освен това според анализаторите на центъра Полша „трябва да даде на Русия да разбере, че в случай на начало на военни действия тя ще изпрати в Калининградска област подразделения на силите със специално предназначение за унищожаване на стратегически важни цели, например ракетни батареи“.

По-рано заместник-министърът на отбраната на САЩ по въпросите, свързани с Русия, Украйна и Евразия Майкъл Карпентър заяви, че Русия би могла да разгроми войските на НАТО за по-малко от 60 часа, пише Газета.ру.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още по темата: НАТОРусияПолша
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
11
 
2
 
! Отговори
баш експерт преди 7 години
да, ама ако запалят ЗИЛ-овете, МАЗ-овете. Ако не ... поправят ги и тръгват! Колкото до УАЗ-ките, ПАЗ-четата, ГАЗ-ките - не ги бройте, те няма да пристигнат! Важното е, че МОГАТ!
80
1
 
17
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
В цялата тая теория има едно слабо място-Защо и е на Русия да напада Полша????Смислено обяснение няма как да бъде дадено!Всъщност,ако Русия ще напада въобще,то това ще е САЩ!Всички останали ще клекнат моментално след това.Обаче да се говори,че САЩ са застрашени пряко и са на ръба на унищожението,не е никак допустимо.Имиджа на недосегаемост трябва да се поддържа на всяка цена ,ако ще и с такива евтини номера.
79
16
 
3
 
! Отговори
NATO forever преди 7 години
Единственото решение е да ги ударим превантивно, най-добре по време на парад на Червения площад за да ги изненадаме и да утепем цялото им КПСС
78
0
 
3
 
! Отговори
НН преди 7 години
До АнонименВ СИБИР МНОГО ДОБЪР ЖИВОТ ПРОВЕРИ САМ
77
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КККДавай за Сибир!
76
1
 
16
 
! Отговори
Белагуев преди 7 години
Ако Русия нападне Полша ще е заради сочните и ябълки...Путин само такива яде...
75
0
 
14
 
! Отговори
Стратег преди 7 години
Тия анализатори май са "прибягали" до САЩ поляци, та чрез втълпяване целия свят да им пази лозето.Еврейски вариант да си на почит и край теб да се въртят всички.Патарока Доналд дето грачи из Европа какъв е?!
74
3
 
13
 
! Отговори
АА преди 7 години
БРАВО НА РУСИЯ СТНЕ ОЩЕ ПО ГОЛЯМА
73
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 83На фашизираните путинофили винаги ще се намери оправдание да се нападне чужда държава. Явно Полша е в опасност.Тези смешки с гласуванията ги раправяй на баба си. В северна Корея надминават твоите смешни 90%! И колко хора са загинали от геноцида на бандеровците? Какви хапчета вземаш?
72
0
 
17
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
За какво военно превъзходство говорим, като всички големи играчи имат по едно куфарче, на което пише GAME OVER. Та не се изхвърляйте като .екия на мокър пясък, защото САЩ, Русия, Китай, Франция, Великобритания, Индия, Пакистан, Израел, Северна Корея, а вероятно и Иран вече имат "окончателното решение" за човешкия вид.
71
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако бяха толкова велики да бяха унищожили ИС в Сирия. Нито хамериканци, нито руснаци, нито французи и други имат някакъв успех в Сирия. А онези имат само автомати и гранатомети.
70
3
 
15
 
! Отговори
ККК преди 7 години
Така както е тръгнало по добре Русия да превземе цяла Европа .....не ми се живее в имиграционен континент .....сирийци иракчани и кви ли не да имат повече права от мен и народа ми ? По зле стават нещата ....на САЩ плана ще се реализира ако не бъдат спрени ......сетете се за Либия и Ирак .....и не само .....горят заради САЩ!
69
0
 
13
 
! Отговори
CNN преди 7 години
Струва ми се , че колкото повече Тръмп напредва в половете и към Белия дом , толкова повече се засилва военната риторика и медиини изцепки, като че ли искат да разпалят истински веоенен конфликт преди изборите , що така не знам ?!
68
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"завземането на Крим и източна Украйна?"За тебе си е чиста русофрения!Крим не е "завзет". Да си чул за кримска съпротива? Хората там присъедихиха се след гласуване със одобрението от над 90% от населението!Източна украйна пък е геноцид от страна на бандеровците - даже Русия е тврде сдържана в случая!
67
1
 
15
 
! Отговори
AZ преди 7 години
Май само САЩ харесват поляците ;-)
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До <><>Има и я държи Русия!
65
2
 
18
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Ай стига антируски пропаганда. Русия може да превземе много държави за една нощ, Китай може и за 10 часа а Индия за 15часа, но сащ са рекордьори за 1 час, правят майдан в петък вечер с подкрепата на армията им там
64
0
 
14
 
! Отговори
и после защо? преди 7 години
Сирийския посланик в ООН е заявил че на 19.08 френски самолети са бомбандирали няколко села в северна Сирия при което са загинали над 100 мирни жители!
63
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Суххуй 34ммМалокалибрен, случайно родителите ти да са първи братовчеди?
62
0
 
10
 
! Отговори
Някой преди 7 години
"цели могат да бъдат московското метро, електроснабдителната мрежа на Санкт Петербург и руския държавен телевизионен канал RT" - Е??? И НАТО и Америка НЕ БИЛИ ТЕРОРИСТИ??? Е това си е жив тероризъм, а тоя министър на отбраната Майкъл Карпентър трябва да е Кремълски *** защото НЕ хвали американското оръжие, а твърди, че Руснаците с ръждивият скрап могат да унищожат не само армията на САЩ а на цялото НАТО! Или просто той не разбира от оръжия (министърът на отбраната им).