Русия да не се меси в изборите в САЩ? Не е възможно!

Москва ще се опита да влияе, смята Барак Обама
27 юли 2016 08:17,
103
Русия да не се меси в изборите в САЩ? Не е възможно!
Снимка: архив, Ройтерс

Президентът Барак Обама заяви, че е възможно Русия да се опита да повлияе на президентските избори в САЩ, по повод хакерските атаки на имейлите на Националния комитет на Демократическата партия, зад които според експерти стои Русия, предаде Ройтерс.

"Всичко е възможно", заяви Обама в интервю по NBC нюз в отговор на въпрос дали Русия ще се опита да повлияе на изборите на 8 ноември.

Президентът на САЩ съобщи, че ФБР разследва изтичането на повече от 19 хиляди имейла от комитета, от които се вижда, че той е фаворизирал Хилари Клинтън за сметка на Бърни Сандърс за кандидат-президентската номинация.
"Това, което знаем, е, че руснаците извършват хакерски атаки срещу системите ни, не само правителствените, но и частните", каза Обама.

"Какви са мотивите не мога да кажа със сигурност. Знам само, че Доналд Тръмп неколкократно изрази възхищение от Владимир Путин, наричайки го силен лидер."

Смятам също, че в Русия има доста благоприятни писания за Тръмп, допълни Обама.

Вчера кремълският говорител Дмитрий Песков отхвърли обвинението, че Русия стои зад хакерската атака срещу Демократическата партия, припомня Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: Обамаизбори в САЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
2
 
! Отговори
7 преди 7 години
Da,nyakoyi ne pomni svoite dumi,nali drebna derzhavka ili malka "benzokolonka! I kak taka uspyava da vliyaee na izbori v velika Amerika.
73
0
 
7
 
! Отговори
А бе преди 7 години
Мда,Обамата го подкара като нашия Плевньо-пълни дивотии на края на мандата...Щом и на него Русия му е виновна за неудачите!А и нали Русия беше регионална сила без световно влияние,как така ще манипулира САЩ??????
72
0
 
7
 
! Отговори
sss преди 7 години
Знам само, че Доналд Тръмп неколкократно изрази възхищение от Владимир Путин, наричайки го силен лидер."...АМИ СИЛЕН ЛИДЕР Е ***. ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБЕ.
71
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бомбандирали 10-на държави, взели награда за мир и установили, че Русия може да се намеси на изборите.Това само в краварландия може да се случи
70
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя е кукловод и световен терорист номер 1
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя пак е на успокоителни ,много ненормалници има на тоя свят ама този е в топ 3 , а що загинали хора има по негова вина в целия свят чак не ми се мисли
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
О Бай Бай защо признава, че Русия е толкова силна вече, та може да се бърка и в президентските избори на САЩ? Глупав ли е този човек?
67
1
 
8
 
! Отговори
Миро преди 7 години
Интересно Много интересно. На кого са наложени санкции - Русия. Кой страда - Европа. Кой се плаши - САЩ. От кого се плаши - от Русия. Май ще трябва да започна да обръщам доларите в рубли, докато Путин не е решил да подпре рублата с 30% златно покритие.(За тези които не знаят, слуховете са че този въпрос вече се коментира)
66
1
 
9
 
! Отговори
Миро преди 7 години
Ако е възможно някой да се намеси в САЩ, представи са за каква "свръхдържава" става дума. Това е открито признаване на безпомощност
65
1
 
9
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Американците дотолкова са свикнали да се месят навсякъде,че сега треперят да не им отвърнат със същото!Спокойно,Русия (почти)няма ресурс да го направи!Най-много някоя офанзива в Сирия или нещо такова.
64
1
 
6
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Обонго що не си гледа голфа,там поне е добър!Спадащия рейтинг на бабетката да не би да е заради Русия????Какво иска да каже,че ако руснаците хвалят Тръмп(примерно),то това ще му помогне?Или че телевизията RT на английски определя общественото мнение в САЩ?Сигурно пък трите милиона руснаци в Америка ще се юрнат да гласуват за Тръмп по заповед от Кремъл!Всичко това е несериозно!Има и още нещо-всъщност Х.Клинтън е по-удобния противник за Путин,толкова е некадърна,че няма накъде повече.
63
1
 
6
 
! Отговори
упорна точкъ преди 7 години
ся да изясним, другари настоящи евроЪтлантици, че не можем убаво да си усвоиме грантовете: последно Русия е пред разпад или е на път да завладее, минимум, цяла Европа - дайте да се изясним, да знаем кавко да пишем. Че от Ъмерика фор Булгериа почнаха да намекват, че сме пълни *** и си харчат парите на вятъра.
62
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е виновна за изгрева и за залеза на слънцето; за дъжда и снега.Тези американски другари стават смешни и жалки.
61
2
 
29
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Писна ми от *** американска пропаганда!
60
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Москва ще се опита да влияе, смята Барак Обама"Да де, и сигурно Путин спи с жена му...
59
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обама яко го е ударила параноята.Те объркаха целия свят и все руснаците им виновни.
58
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да не спира експорта на банани от Африка за афроамериканците!
57
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Световната валута е US dollar, дори руснаците ползват повече долари отколкото рубли. Продават петрола в долари, купуват си стоки в долари. Това е факт, краварската валута диктува, енд ъф дъ куесчън.
56
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Световния икономически и военен лидер е САЩ. Това са факти, енд ъф дъ куесчън.
55
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой мрази САЩ бе, всички искат там да отидат или поне да въртят бизнес с тях. Милиони пък първо тръгват първо към Канада, правят 3-4 години стаж и после набързо набързо слизат на юг в мразените щати. На всички политици децата са в САЩ. Ако някакви лузъри мразите САЩ мразете си ги, но не обобщавайте, че всички ги мразели.