Покемоните затвориха улица в Белгия

Ентусиазирани търсачи се стекоха в Антверпен, оказа се търговски трик
28 юли 2016 13:00,
18
Покемоните затвориха улица в Белгия
Снимка: Полиция Антверпен

Стичането на огромен брой хора принуди полицията в Антверпен - вторият по големина град в Белгия, да затвори централна улица в сряда следобед. Стълпотворението бе предизвикано от съобщения в интернет, че на мястото ще се появи рядък вид покемон, който ще може да бъде уловен.
 
Любителите на компютърната игра запълниха улицата вчера следобед и полицията трябваше да се намеси, за да спре автомобилното движение по нея и да предотврати опасността хората да се стъпчат един друг, съобщават белгийски медии.
 
Първото в света затваряне на улица заради участие в компютърна игра се оказа търговски трик. Само срещу 50 евро организация, представляваща интересите на самонаети работници, купила от PokemonGо специалния покемон и два pokestops, които позволяват да се печелят предмети и улавянето на повече покемони. Идеята била да се привлекат купувачи към магазините на улицата, в които работели нейни синдикални членове.
 
По данни на полицията между 1000 и 1200 души се събрали на тясната еднопосочна улица в уречения час. Хора дошли и от извън Антверпен. Полицаите били в готовност, тъй като засекли във Facebook поканите към играчите и бързо преградили трафика. Ловът на покемони продължил 4 часа.
 
Въпреки че хиляда души се събрали на мястото, това не довело до увеличаване на търговските обороти. Даже напротив, част от продавачите затворили бутиците и се присъединили към търсачите.
 
Според разочарованите организатори се оказало, че ловците на покемони са „различна публика”, която не смята, че компютърните игри и шопингът са взаимозаменяеми развлечения.
 
Смартфон апликацията PokemonGо e достъпна в Белгия от 16 юли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: белгияпокемони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората могат да се забавляват както искат, стига да не пречат на останалите
12
0
 
1
 
! Отговори
уролог преди 7 години
Тия па , от пиене на преработена урина , съвсем са изтрещели ! Ето :dnes.bg/technology/2016/07/28/urinata-v-piteina-voda-posle-bira-krygovrat.310485
11
2
 
8
 
! Отговори
:) преди 7 години
Мързеливите безумци ловят покемони, а мaлоумната полиция затваря улици, за да пречи на работещите. И тези са тръгнали към фалита. Сигурно следващият атентат там ще е устроен по този начин. Слагат бомбата, нагласяват таймера и пускат в Сурат Тефтера обещание за рядък покемон. *** отиват, бомбата гръмва и пак ще сме Шарли - Марли.
10
7
 
2
 
! Отговори
Чочко преди 7 години
Баси задрастенете пенции драскат тука,кат не разбирати от тихнологии си гледаити офцети
9
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
***! В Белгия и Франция тълпите се събират непрекъснато и стават лесна мишена за терористите! Да се забранят тези покемони!
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рядък покемон трябва да пуснат и в бг парламента и после да пуснат кепенца
7
0
 
11
 
! Отговори
Ха сега преди 7 години
Дали някой се замисля, че това е новата гега в света? Гега е същата онази пръчка с която овчаря събира стадото и го води където е решил. Стакава гега стадото може да се заведе и на заколение. Както и да е. Трябва много да се внимава, защото когато се струпват наведнъж много хора могат да се случат както хубави така и не чак толко хубави неща. Дали пък няма да започнат да пускат покемони и в магазини. Така и така си там, защо да не си купиш нещо. Същото като с цигарите. Уж си влязъл за цигари....
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е какво излиза, че за 50 евра можес да си поричаш 1000 глави *** и след това да им организираш един "купон" в стил касапско шоу...Толкова *** хора не вярвах, че съществуват ....
5
0
 
5
 
! Отговори
Тюлена Бобо преди 7 години
Pokemon BOOM! /coming soon to the street near you/
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
докато играете покемони, политиците ще ви орежат правата и заплатите, а бежанците ще ви изпозаколят по улиците. *** младеж.
3
1
 
11
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Покемон Гоу не е компютърна игра. Компютърните игра развиват съобразителността, рефлексите и интелекта. Покемоните показват колко ни е зомбирано обществото /стадото/...
2
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Покемон овце :)
1
3
 
43
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Овце, добре че слуха не го е пуснал някой акбарис и да дръпни шнура докато търсят михаля...