Тръмп е нечестен демагог, избухна шеф на HP

Мег Уитман се застъпва за Хилари Клинтън
3 авг 2016 20:12, Бойчо Попов
29
Тръмп е нечестен демагог, избухна шеф на HP
снимка: Ройтерс

Мег Уитман, която бе кандидат за гуверньор на Калифорния от партията на републиканците, предостави подкрепата си за демократа Хилари Клинтън в надпреварата за президент на САЩ тази година. С това тя стана поредното име сред изпълнителните директори от Силициевата долина, които се изправиха срещу кандидатурата на Доналд Тръмп, коментира Bloomberg. 

Влиятелният член на републиканците и милиардерка ще дари пари за кампанията на Клинтън и ще се опита да убеди своите приятели републиканци да сторят същото. "Крайно време е да сложим страната ни преди партията си", се казва в изявление на мениджъра. Уитман оправдава поведението си с това, че Тръмп е "нечестен демагог", който е повел страната по опасен път.

Уитман, която е и главен изпълнителен директор на Hewlett Packard Enterprise, призова всички републиканци да отхвърлят Тръмп, който има „безразсъдни и неинформирани позиции по критични програми“, се казва в изявление, представено от компанията. Тя се състезава неуспешно с демократа Джери Браун за гуверньор на Калифорния през 2010 г.

„Да гласуваш за републиканец само заради лоялност към партията, ще означава да се одобри кандидатура, която за мен се възползва от гнева, недоволството, ксенофобията и расистките разделения“, казва Уитман. „Демагогията на Доналд Тръмп подкопава тъканта на нашия национален характер“.

IFrameМакар че Силициевата долина не е известна като крепост на републиканците, отхвърлянето на Тръмп от Уитман дава силен глас на противниците на Тръмп. През миналия месец група от около 140 фигури в технологичната индустрия, включително основателят на Ebay Пиер Омидяр, съоснователят на Twitter Ев Уилямс и Ървин и Пол Джейкъбс от Qualcomm, изпратиха отворено писмо, отхвърляйки кандидатурата на Тръмп. В него те заявиха, че позициите му po имиграцията, интернет сигурността и държавните инвестиции ще задушат технологичната индустрия.

Подкрепата на Уитман за бившия държавен секретар Клинтън идва само няколко дни, след като основните партии приключиха с конгресите си. Технологичният директор, който преди бе изпълнителен директор на Ebay, изрази опасенията си за подхода на Тръмп към проблеми като имиграцията, икономиката и външната политика.

За мен е ясно, че темпераментът, глобалният опит и ангажиментите на Клинтън към основните национални ценности на Америка я правят много по-голям избор през 2016 г. за президент на САЩ“, казва тя. „В един бурен свят Америка се нуждае от такова стабилно и стремително лидерство, каквото секретар Клинтън може да осигури“.

New York Times цитира Уитман с думите, че тя стои зад по-ранни свои изказвания по време на среща на републикански дарители, с които сравни Тръмп с диктатори като Адолф Хитлер и Бенито Мусолини. "Диктаторите често идват на власт с демократични средства", казва тя. 

Още подобни новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Евролюб Доларофил преди 7 години
Хюлие Пакарлъ са също толкова пропаднали, колкото и целото САЩ.
20
0
 
7
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
До 17 МДА Промиването на нашите мозъци започна от стоките с цени завършващи на ...99. Слепи подражатели искат да подлъжат клиентите, че звучало по-евтино. Наистина НАИВНИЦИ. И когато съм питал т.н. "продавач-консултанти", разни кифли, ...не знаем, питайте фирмата...
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Грозна, тъ.па лелка подкрепя друга такава. Нормално.
18
4
 
1
 
! Отговори
Деси преди 7 години
Да не забравяме че двете жени на Тръмп са от Словения. Връзката с Русия може да изплува доста неприятно след изборите. Въпреки че конекрадците гласуват за Демократите както е дазал Делано Рузвелт. в случая може да се окажат по-добър избор.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Софтуера на НР е много тежък и бави компютрите. Предпочитам Canon.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демонократичните го-вна са доста активни напоследък. Дали не усещат един *** да се движи към задните им части?
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаш ***(HP) са изключително пропаднала компания. Във всеки един сектор, където е представена, има поне 5 по-добри компании. Мотото им е "Ние правим много неща и нито едно не го правим добре", а личната мисия на всеки от мениджмънта им е да се опита да докара до ръба на нервна криза колкото се може повече от клиентите им.Добре че имат голяма потребителска маса(поради лобизъм) в САЩ. В противен случай отдавна нямаше да ги помним...
14
0
 
6
 
! Отговори
МДА.. преди 7 години
governor, губернатор.. заменяме утвърдени в българския език русизми със странно изглеждащи английско звучащи неологизми... НАПЪЛНО СЪЗНАТЕЛНО ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ.. горкия ни български език.. ***.силван от изток и от запад..
13
0
 
4
 
! Отговори
хехе преди 7 години
....гуверньор на Калифорния.. да.. не минава ли през втори чиляк, редактор там някой си да види творбата или направо бичите в нета да се смеем.. жена е .. значи е гуверньорКА на Калифорния. Бат Арни е бил гуверньор там..
12
0
 
17
 
! Отговори
HP -er преди 7 години
Хахахааа. Таз мадам не си прави сметка за последиците не само от управлението на компанията си (бивш НР служител съм), но и за нападките по адрес на Тръмп. Той едва ли ще забрави думите й и когато стане президент ще прати НР в 10 черен коловоз, там където й е мястото :)
11
2
 
6
 
! Отговори
_ преди 7 години
Неграмотници...гуверньо̀р, мн. гуверньори, м. Мъж, нает за възпитател на деца в богато семейство.
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Килъри честен демагог ли е?
9
3
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Да бе...да,яде малки деца на закуска,а грозните...лелки,като тази на снимката...пече въфф фурната.
8
3
 
33
 
! Отговори
ksarax преди 7 години
Прекалено много богати и всякакви банкери са против тръмп. Явно се притесняват за кочинката си.
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Тръмп е демагог то Борисов какъв е?Ами демагог на 8 степен.
6
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тръмп е нечестен демагог, избухна шеф на HP"Нечестна демагогия е да нападаш Тръмп с лъжливи твърдения, когато и други са се впрегнали да го правят. Плюс това пет пари не давам дали го критикува шеф на НР или шефа на местния свинарник. При положение, че ясно е заявила подкрепата си за противника Хилъри, не знам как изобщо очаква някой да й приеме мнението като безпристрастно и обективно.
5
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
друга песен ще запее като Тръмп стане президент
4
2
 
17
 
! Отговори
42 преди 7 години
ДО 3А ЗАЩО ЧЕРНИТЕ СА СТАВАЛИ РОБИ НА БЕЛИТЕ, ЗАЩОТО СА ЕВОЛЮЦИОННО И ИНТЕЛЕКТУАЛНО ИЗОСТАНАЛИ И ПРИМИТИВНИ. И ДОСЕГА ПОЧТИ НЯМА ДА ВИДИШ ЕДИН ОТ ТЯХ, КОЙТО ДА БЛЕСТИ С ИНТЕЛЕКТ.
3
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
42 - След всичките години на робство, едва ли белите хора имат праов на претенции...
2
3
 
30
 
! Отговори
42 преди 7 години
А КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ГОСПОЖО ЗА ЧЕРНАТА КСЕНОФОБИЯ КЪМ БЕЛИТЕ, ТОТАЛНОТО ИМ ПРОПАГАНДНО НАЛАГАНЕ, МАЧКАНЕТО НА САМОЧУВСТВИЕТО НА НАЙ- КАДЪРНИТЕ ХОРА НА СВЕТА- БЕЛИТЕ? АКО НЯМАТА БЕЛИ УМОВЕ НЕ ЗНАМ КАК ЩЕ ВИ РАБОТИ ВЪОБЩЕ И ТЕХНОЛОГИЧНАТА ИНДУСТРИЯ.