Мъж с мачете рани две полицайки в Белгия

Нападателят е крещял "Аллах е велик"
Обновена: 6 авг 2016 19:59 | 6 авг 2016 19:18, Елка Василева
58
Мъж с мачете рани две полицайки в Белгия
Снимка: архив, Reuters

Мъж с мачете, крещящ на арабски език "Аллах е велик", рани  две полицайки в белгийския град Шарлероа, предаде ДПА, като се позова на местната полиция.

Нападателят е бил прострелян от служител на реда и по-късно е починал в болница, съобщи телевизия Ер Те Бе Еф.

Едната от двете пострадали полицайки има дълбоки порезни по лицето и е била хоспитализирана. Нейната колега е била ранена съвсем леко, предаде белгийската национална информационна агенция Белга.

Нападателят също е бил откаран в тежко състояние в болница, където по-късно е починал.

Атаката била извършена пред полицейското управление в Шарлероа, на 50 километра южно от белгийската столица Брюксел. Районът е отцепен.

Премиерът Шарл Мишел осъди остро нападението.

Министърът на вътрешните работи Ян Ямбон определи атаката като долен акт и изрази подкрепа за ранените полицайки и техните семейства и колеги.

32 души загинаха при самоубийствени атентати, извършени от белгийски последователи на джихадистката групировка "Ислямска държава" в Брюксел през март. Голяма част от извършителите на терористичните актове във френската столица Париж през ноември, взели 130 жертви, също бяха белгийски джихадисти от ИД.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
8
 
! Отговори
cinik преди 7 години
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ УБЕЖДАВАМ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА МЕДИИ И САМО ПЪЛНИ МУХЛЮВЦИ ПО-ЦЯЛ ДЕН ПИШАТ КОМЕНТАРИ... ХА СИ Е....
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Хей,наивен европеецоГоляма глупост си написал.
13
4
 
18
 
! Отговори
Хей,наивен европеецо преди 7 години
Европо,Докога ще дремеш?А нашите му/хлю/вци-евродепутати няма ли даимат доблестта да станат и да направят кратко и ясно официално изказване в Европарламента, чрез което да дадат вярна информация - как в продължение на десетилетия сме толерирали и интегрирали подобни същества и какъв е в крайна сметка плачевният резултат?Бай Тошо послушно е участвал в престъпен експеримент, като е увеличил населението на България с 5%, внасяйки стотици хиляди от онези.Сега в Европа правят същото!
12
1
 
34
 
! Отговори
Пиночет преди 7 години
Продължават мюсюлмани да воюват срещу Европа. А тя кога ще почне не се знае.Товарете добитъ.ка в трюмовете на товарни кораби и ги изсипвайте в Африка а там да отиват на ***.........................................
11
2
 
8
 
! Отговори
ДО МАЧАРА преди 7 години
МАЧКАЙ !!!
10
2
 
36
 
! Отговори
? преди 7 години
И що го трепят? Човекът просто си е имал психически отклонения.
9
1
 
11
 
! Отговори
Ralitsa преди 7 години
Неграмотни журналисти, толкова ли е труден българският език за вас? Пуснете си един spell check преди да публикувате глупости.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тези така ли се молят на бога си с нож в ръка или бога им е толкова слаб,че без тяхната подкрепа не може.Ако някой е велик то той няма нужда някой да го доказва
7
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъдете толерастни и когато дойдат да ви отрежат главата я вдигнете високо, като истински демократи и човеколюбци!
6
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това са поредните решили да приложат на практика написаното в корана. Японците не са глупави и са я забранили тази религия на време. В европа е изпусната работа вече.
5
1
 
26
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Това им е останало на мюслитата само алаха и неговото величие .....
4
2
 
29
 
! Отговори
анализатор преди 7 години
Стресираното, депресирано и психически неустойчиво арабско мъжле, храбро и по мъжки нападнало жените с мачете. За да е сигурно, че мултикултурните толерасти и всякяквите Хелзинкси комитети ще се втурнат да го защитават, крещяло "Аллай акбар". Сега ще обясни, че културните му особености изиксват да коли тези, дето са ме спасили живота от вземане и *** от глад (и други особености на секса па Арабия). Пускайте го да ходи да си почива, зер много е стресиран великият мъж!
3
29
 
12
 
! Отговори
Софиянка преди 7 години
Преди месец бях на гости в Попово на приятели турци. Случи се така, че бабата почина. Всяка вечер до деветия ден идваха едни жени и четяха нещо като молитви. Те също казваха "алах агбар" , аз го чувах по-скоро като "алааа енгибаар и завършваше с "амен". Сигурно е нещо като нашето "Отче наш"? Да не би и те да са джихадистки?
2
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напред в мултикултурното лъжене. Неуважаеми манипулиращи журналисти, "аллах акхбар" значи алах е най-велик, а не алах е велик, както се опитвате да го превеждате и пробутвате. И точният превод показва характера на религиозния фашизъм промотиран от исляма. Показва и защо нито един мюсюлманин няма място в цивилизована държава.
1
2
 
21
 
! Отговори
Николай преди 7 години
А защо е жив нападателят ? От време оно всички на Запад от Виена смятат белгийците за изключително, ама изключително семпли хора. По семпли дори от нидерландците!