Москва към Киев: Смъртта на руски военни ще има последствия

Опитите на Украйна да дестабилизира Крим са обречени на провал!
11 авг 2016 20:06, Елка Василева
256
Москва към Киев: Смъртта на руски военни ще има последствия
Снимка: архив, Reuters

Русия предупреждава Украйна и задграничните й наставници, че нанесените на руската страна щети, смъртта на руски военнослужещи, няма да останат без последствия, се казва в изявление на руското външно министерство, цитирано от ТАСС.

 "Опитите за дестабилизиране на ситуацията в Крим са обречени на провал. Стабилността и сигурността в Република Крим ще бъдат безусловно обезпечени от нас. Искаме също да предупредим както Киев, така и задграничните му наставници, че нанесените на руската страна щети, смъртта на руски военнослужещи, няма да останат без последствия", се казва в изявлението.

Още по темата

В резултат на проведени от руската страна операции "на територията на Република Крим е ликвидирана агентурна мрежа на Главното разузнавателно управление на министерството на отбраната на Украйна", се посочва в изявлението. "Задържани са граждани на Украйна и Русия, оказали съдействие в подготовката на терористични нападения. Сред тях са Евгений Панов и Андрей Захтей. Всички те правят самопризнания", отбелязва руското външно министерство.

Москва призовава партньорите да окажат въздействие на Киев и да го предпазят от опасни стъпки, които може да имат отрицателни последици, заяви дипломатическото ведомство.

 "Играта с огъня не води до нищо добро", добави министерството.

Срещите в нормандски формат (Русия, Германия, Франция и Украйна) едва ли ще имат смисъл, докато Киев не се откаже от терора и провокациите, заяви руското външно министерство.

Затварянето на очите на Запада за войнствената реторика на Украйна изигра роля в решението да се организират провокации в Крим, смята руското дипломатическо ведомство.

Украинският президент "Петро Порошенко постоянно се перчи с безусловната подкрепа на САЩ, НАТО и ЕС в борбата си "за възвръщане на анексирания Крим". Затварянето на очите пред тази реторика от страна на Запада несъмнено е изиграло отрицателна роля за вземането на престъпните решения на украинското ръководство за организиране на въоръжени провокации в руски Крим", се казва в изявлението на руското външно министерство.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
7
 
! Отговори
Хахахахаха преди 7 години
Как от цялото изявление Днес са избрали и поизкривили единственото изречение, което може да звучи агресивно, само и само да дискредитират Русия. жалки сте. Оригиналното изявление: Putin crushes Kiev junta for sabotage plot in Crimea: Kiev has turned to terrorism
55
0
 
4
 
! Отговори
Ники преди 7 години
Когато дългогодишни агенти, разузнавачи и опитни военни които са се нагледали на всичко, започнат да дават самопризнания разбираш, че методите им за провеждане на разпит са ефективни ...
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва да има последствия. САЩ и НАТО нямат работа в региона! Тяхното присъствие оправдава всички действия на Русия. Не се страхувам от Русия, а от вулгарната политика на САЩ. НАТО е крайно време да се саморазпусне, защото вреди на развитието на човешката цивилизация.
53
4
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Koгато в Крим влезат двама украински диверсанти, се нарича ''тероризъм''. А когато влязоха 22 000 руски диверсанти - ''Път към родината''.
52
9
 
9
 
! Отговори
Герги преди 7 години
До Петров--81;За да се съвземе Русия след разпада на СССР, САЩ и ЕС инвестираха 700 милиарда евро.САЩ по време на ВСВ помогнаха на СССР с Воена техника, храна и облекло на стойност $ 13 милиарда или сегашни $204 милиарда. Крайно време е САЩ да разберат че Русия е непредвидим съюзник. От нея само удар в ГЪРБА може да се очаква. По Сталински.
51
8
 
5
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
102 Щом признаваш правото на Русия над Крим трябва да птизнаеш правото на Турция над Кърджали Дори тя има реално поглвднато повече право
50
0
 
3
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
до 80 анонименИ?а вие нито името, нито съвест((
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ха- ха- ха"Играта с огъня не води до нищо добро"
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
98 кой това
47
9
 
10
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
След като Турция вече не е враг на ***, руските диваци трябва да мразят отново някого. Украйна е най-удобна за целта. Но начина, по който кагебейците действат показват пълно пренебрежение на руската аудитория. Украинците облекли диверсантите в камуфлаж и ги пуснали да правят показни взривове без да убиват но да съсипят туризма. Сезона вече свърши а и защо са ги облекли с камуфлаж, а не като туристи. Но русофилите са всеядни и кълват на всякакви московски въдици.
46
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понеже в Крим здраво се надига недоволство срещу диктатурата на Путин, идругарите от Кремъл почнаха да съчиняват конспирации
45
4
 
6
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
91 Значи и Кърджали е тураска територия ТОЧКАТова е твоята перверзна еусофилиатична логука на *** нутра не признаеаща никакъв закон
44
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до ГурбетчиятаКак плаща Балевски-Винкела? На постинг или твърдо?
43
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КРИМ Е ПРИЗНАТ ДО МОМЕНТА САМО ОТ АФГАНИСТАН, СИРИЯ И ВЕНЕЦУЕЛА!!!!ДОРИ ПРИЯТЕЛИТЕ ИМ ОТ ИРАН НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ПРИЗНАЯТ КРИМ ЗА РУСКИ :DМАСОВИЯ УБИЕЦ ПУТИН Е ПЪЛНО ПОСМЕШИЩЕ!
42
0
 
3
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
85 Отдавна умряха всики останали сега е дошъл и нейният ред
41
1
 
4
 
! Отговори
Герги преди 7 години
До ЛОГИКАТА НА ПУТЛЪР--60;Съгласно Картата на българската ЕКЗАРХИЯ ,утвърдена със Султански ферман 1870 г, Територията на Б--я е 225 000 кв.км. Южната ни граница е минавала по северния бряг на Бяло Море. От Родосто /Текирдаг/ отива на Мидия. Русия и Австро--Унгария подписват ;Райхщадското и Будапещенско споразумение ; ДА НЕ СЕ СЪЗДАВА ГОЛЯМА ДЪРЖАВА на Балканския полуостров /Руско--Дунавската област според Сан-Стефанския договор/
40
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин съсипва психиката на краварчетата отвъд океана. Пищят като момиченца и не могат да си намерят място от факта, че вече от тях нищо не зависи. Жалко, че нямаме и ние управници с такава воля и енергия.
39
4
 
9
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
Путин по навик по олимпийско време провокира война
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истинското име на *** е Любомир.
37
1
 
2
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Какъв глад ще има в Турция.Знаете ли колко е килограм месо,в лева го напишете.Не пилешко,а свинско ,телешко,овче и агнешко.