Москва към Киев: Смъртта на руски военни ще има последствия

Опитите на Украйна да дестабилизира Крим са обречени на провал!
11 авг 2016 20:06, Елка Василева
256
Москва към Киев: Смъртта на руски военни ще има последствия
Снимка: архив, Reuters

Русия предупреждава Украйна и задграничните й наставници, че нанесените на руската страна щети, смъртта на руски военнослужещи, няма да останат без последствия, се казва в изявление на руското външно министерство, цитирано от ТАСС.

 "Опитите за дестабилизиране на ситуацията в Крим са обречени на провал. Стабилността и сигурността в Република Крим ще бъдат безусловно обезпечени от нас. Искаме също да предупредим както Киев, така и задграничните му наставници, че нанесените на руската страна щети, смъртта на руски военнослужещи, няма да останат без последствия", се казва в изявлението.

Още по темата

В резултат на проведени от руската страна операции "на територията на Република Крим е ликвидирана агентурна мрежа на Главното разузнавателно управление на министерството на отбраната на Украйна", се посочва в изявлението. "Задържани са граждани на Украйна и Русия, оказали съдействие в подготовката на терористични нападения. Сред тях са Евгений Панов и Андрей Захтей. Всички те правят самопризнания", отбелязва руското външно министерство.

Москва призовава партньорите да окажат въздействие на Киев и да го предпазят от опасни стъпки, които може да имат отрицателни последици, заяви дипломатическото ведомство.

 "Играта с огъня не води до нищо добро", добави министерството.

Срещите в нормандски формат (Русия, Германия, Франция и Украйна) едва ли ще имат смисъл, докато Киев не се откаже от терора и провокациите, заяви руското външно министерство.

Затварянето на очите на Запада за войнствената реторика на Украйна изигра роля в решението да се организират провокации в Крим, смята руското дипломатическо ведомство.

Украинският президент "Петро Порошенко постоянно се перчи с безусловната подкрепа на САЩ, НАТО и ЕС в борбата си "за възвръщане на анексирания Крим". Затварянето на очите пред тази реторика от страна на Запада несъмнено е изиграло отрицателна роля за вземането на престъпните решения на украинското ръководство за организиране на въоръжени провокации в руски Крим", се казва в изявлението на руското външно министерство.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
8
 
6
 
! Отговори
съдбата на слугата преди 7 години
Порошенко бавно открива че със запъртъка Яценюк са еднояйчните близнаци на майката Фортуна .
35
6
 
8
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
От Москва, това звучи смехотворно ! Същото го казаха и на Ердоган преди време ! Видяхме !
34
7
 
7
 
! Отговори
1997 преди 7 години
Малкия пак подскача , ама никой не го е..ва шутчето.Не му ли писна да го подритват батковците далеч от масата?Май славанските им души наистина нямат нищо общо с хората.
33
2
 
5
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
Сергей Марков, политолог от Кремъл: серия от терористични нападения в Крим организиран от Хилъри Клинтън да дразни Тръмп!!!))))
32
8
 
7
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
Руските слуги в транс очакват Русия да мачка Украйна. Мачка ли се таралеж с гол *** бе ***?
31
14
 
6
 
! Отговори
смерть россии преди 7 години
Красназнаменная армия се окъкалсь. В Сирия пълен фалшстарт. Със 100 000 бомби не можаха да унищожат 50 000 въоръжени с прашки хайдуци. В Донбас руската армия не може да мръдне и сантиметър, един взвод украински доброволци опази едно летище цели две години. Срамна работа. Руската армия е като Айшето, една работа докрай не може да свърши...
30
3
 
10
 
! Отговори
Валентин преди 7 години
Охо, ще летят укропитекски глави - кеф.
29
10
 
5
 
! Отговори
соросоиден илюминат преди 7 години
Ейй, не се наиграха колхозниците агресивни, като се катурне пак някоя шхуна от Брежнево време - снова будеть кречает до ньебо памагииите! На карлик Вовка като е бил мальенкий явно не са му думали да не си играе с огъня, че ще се начишка в гащите, и вижте го на упорит, та нахален, направо тръгнал да се наакава...
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Третият райх в кремъл и фюрерът *** пак ще дрънкат оръжия, а сега върховно зрелище е как ще накацат *** да бранят вожда си.
27
3
 
11
 
! Отговори
разкрачената европа преди 7 години
Украинските фашисти дошли на власт с ПРЕВРАТ са подкрепяни от ЛИЦЕМЕРНА европа.Същата европа която уж е за конституционен ред при смяна на властта ?!Същата европа която бомбардира суверенна държава в края на 20 век !? За да бъде създадена втора Албанска република, а САЩ да си направят най-голямата в европа база там !!!ПРЕСТЪПНА, КОРУМПИРАНА, ОБСЛУЖВАЩА САЩ европа.
26
2
 
5
 
! Отговори
ЛОГИКАТА НА ПУТЛЪР преди 7 години
А ПЪК БЪЛГАРИЯ КАКВА Е БИЛА ГОЛЯМА ПРИ САН СТЕФАНСКИЯ МИРЕН ДОГОВОР :DТА И АЗ КАЗВАМ ТАЗИ ЗЕМЯ Е БИЛА НАША :D СА ИЗЛИЗА, ЧЕ ТРЯБВА ДА НАПАДНЕМ ВСИЧКИТЕ СИ СЪСЕДКИ :D
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 33Ти си от Глупав по-глупав!!!
24
2
 
8
 
! Отговори
АНАРХИЯ преди 7 години
ВСЕ ЕДНО БЪЛГАРИЯ ДА НЕ ЗАЧЕТЕ БЕРЛИНСКИЯ МИРЕН ДОГОВОР И ДА НАПАДНЕ МАКЕДОНИЯ, ЧЕ ТАЗИ ЗЕМЯ Е БИЛА НАША!!!!! :D-------------ПУТИН ОФИЦИАЛНО ОБЯВИ, ЧЕ НЯМА ДА ЗАЧИТА ГРАНИЦИТЕ НА ДЪРЖАВИТЕ И ЩЯЛ ДА ИЗБИВА И АНЕКСИРА КВОТО СИ ИСКА НЕЩО КОЕТО ДОРИ САЩ НЕ СА ПРАВИЛИ ДА КРАДАТ ЗЕМЯТА НА ДРУГИТЕ КАТО ИЗРАЕЛ!
23
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До TulskiОправяли са те!
22
4
 
6
 
! Отговори
до Гурльо преди 7 години
Ако Русия смачка Украйна и който и да е, твоят ,,свят'' най много да излезе с поредната декларация, че така не бива....! Колкото реагира сега, когато Ердоган направо разпиля прозападната опозиция.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До брейИли си много умен или си много пиян.
20
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Порошенко напълни гащите и започна да звъни насам на там ама дава заето,сигурно си е вече опаковал куфарите заедно с другите бандеровци.
19
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже. Ще се нормализира едва когато се освободи от кагебейската престъпна група, която я управлява.
18
10
 
8
 
! Отговори
Bolt Thrower преди 7 години
На Русия славянската и православна Украйна и е враг, а ислямистките и не особено славянски Турция и Иран са и приятели. Any comments? Ей русофилите сложихте ли си фесовете? :)))))
17
16
 
11
 
! Отговори
ИСТИНАТА БОЛИ! преди 7 години
РУСИЯ ОБЯВИ ВОЙНА НА БРАТСКА УКРАЙНА И ОКУПИРА КРИМ, ДОНЕЦК И ЛУГАНСК С РУСКАТА АРМИЯ И ОРЪЖИЕ И МНОГО МНОГО ИЗБИТИ И ПРОКУДЕНИ УКРАИНЦИ !!!!!!!!!!