Експеримент: Мюсюлмани, молитва... обиди

Провериха реакциите на минувачите, ако някой тормози мюсюлманин
16 авг 2016 19:47,
120
Експеримент: Мюсюлмани, молитва... обиди
Снимка: кадър Youtube

Двама приятели проведоха социален експеримент по улиците на Кардиф. Идеята им била да проверят как ще реагират минувачите, ако видят, че човек тормози мюсюлманин, който се моли.

Кенеди Клин се престорил, че напада и обижда 17-годишният Фахим, докато вторият се молел на 4 различни места в центъра на Кардиф.

Оказало се, че минувачите изненадали Кенеди - в три от случаите случайни хора се намесват, за да защитят Фахим, който в същото време е обиждан от приятеля си, който, впрочем, също е мюсюлманин.

И двете момчета, които се познават отдавна, били впечатлени от резултата.

"Не можехме и да си преедставим по-добра реакция от страна на хората и това ме кара да мисля, че гражданите на Кардиф са част от едно цяло", обясява Фахим пред "Daily Mail".

Първото място на експеримента на двамата младежи е пред офис сграда. Фахим започва да се моли, а Кенеди започва да го нарича с обидни епитети. Мъжете, които стоят наблизо, обаче го спират и му казват, че Фахим има пълното право да се моли.

"Мисля, че прекаляваш. Извинявай, но мисля, че трябва да го оставиш на мира. Кой си ти, че да му казваш това? Остави го", казва единият от мъжете на Кенеди.

В друг случай млада жена се притича на помощ на момчето. "Не го прекъсвай, докато се моли. Все едно християнин се моли в църква, това е свободна страна, позволено му е да се моли!", скастря жената Кенеди. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно какво ще се случи с християни, които са решили да си направят пикник пред джамията в Мека, консумирайки свински вратни пържоли и алкохол...
82
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако иска да се моли - да ходи в Саудитска Арабия!Тук това изглежда първобитно и никой не е длъжен да му търпи простотиите!
81
2
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Ако видя някой тук така да ми се моли ще извадя пениса си и ще го напикая и ще заснема всичко с телефона си!!!!
80
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спомнете си Батак, Перущица, Панагюрище, Стара Загора... после пак си измерете толерантността, толерасти!
79
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя експеримент ще да бъде неуспешен тук в София. Само как застане да се моли и да мърмори и веднага мюслито пада жертва на "възмутени граждани". Само шапчицата ще му остане здрава. Без полиция, без специални части, без предупреждение - просто отива при оня на който се е молил до преди малко. Случката ще отнеме 3 до 5 минути и всичко ще си бъде пак ОК.
78
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех, стига с тази религия, бе хора! 21 век е!
77
1
 
13
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Ехх да го пробват този експеримент тук в Берлин. От раз съм се обадил на полицията с обяснението един с арабски черти се моли на улицата, държи се неадекватно и дудне за някакви Акбари и Алахи. За броени минути са се изсипали няколко микробуса с полиция и спец. части и мюслито са го отнесли като куцо пиле домат!
76
1
 
6
 
! Отговори
Eлена преди 7 години
До до 88:Вярно ли е?А защо са вкопани в земята и са високи колкото къща?От толерантност,а?И спокойно си избирали религия,не са ги клали,защото отказват чалмата,а......Ако дразниш-разбирам,но а за пари -не!!!!!
75
3
 
11
 
! Отговори
haha преди 7 години
Да дойдат да проведат експериментът си тук, да видят не резултат ами чудо. Един го обижда, а останалите го ритат, като куче.
74
24
 
7
 
! Отговори
до 88 преди 7 години
По време на османско владичество толкова църкви са се построили ,че вие сега не можете да ги ремонтирате и просите пари от държавата....т.е и от данъците на мюсюлманите
73
8
 
11
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Ние Българите сме без милостни нямаме уважение дори на животните пък за хора абсурд
72
5
 
23
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Я го направете същия експеримент в арабска държава но с мюсюлманин обиждащ Християнин който се моли. Като ги зачаткат с бомбите в англия ще ги видим толкова ли ще са толерантни.
71
4
 
28
 
! Отговори
Христо преди 7 години
До До ВрабчеВерно. Сега ни посочи колко църкви отпреди завоеванието са запазени в България. Защо изкопаваме стотици християнски храмове изпод земята? Защо най-старата църква в повечето селища датира от 19 век? Знаеш ли колко свещеника са убити през 1876 - 1878? Колко църкви са ограбени и осквернени? Влизал ли си в църквата в Батак? Ами в Перущица, Стара Загора, Панагюрище, Калофер, Клисура, Ново село, Сопот? Оди влез.
70
2
 
28
 
! Отговори
Вече и в Уелс преди 7 години
Ислямът - традиционна религия на Уелс. Колко мило!
69
0
 
7
 
! Отговори
Нмяа преди 7 години
До любопитноНяма нужда да бият път. Достатъчно е да минат в съседния квартал.
68
1
 
10
 
! Отговори
Дъра преди 7 години
Да ги изринат от Кралството и няма да има кой да ги тормози.
67
2
 
27
 
! Отговори
любопитно преди 7 години
Нека повторят експеримента в някоя Мюсюлманска държава като се преструват на Християни.
66
1
 
21
 
! Отговори
До мюсюлманина преди 7 години
Просто така... "гражданите на Кардиф са част от едно цяло".... ? Това е възпитание в християнски ценности, ***, а не като вашата проповядваща омраза към "друговерците" религия !
65
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аре, стига сте ни занимавали с тия гадджали, бе!Напишете нещо за милиадрите заеми дето Тиквата ни натресе - за какво се харчат, къде отиват, кой колко "отклонява"... Траете си, продажни хуйналисти ...
64
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
musulmani li izbiha milioni hora prez purvata i vtorata svetovna voina,koq hristiqnska durjava sa napadnali dosega musulmanite ???