Минимален е шансът Гюлен да бъде върнат в Турция!

Христофор Караджов: Не бих вярвал на нищо, което идва от Тръмп
16 авг 2016 15:14, Елка Василева
17
Минимален е шансът Гюлен да бъде върнат в Турция!
Снимка: sbj-bg.eu

Шансовете Фетхуллах Гюлен да бъде предаден от САЩ на Турция са минимални. Така смята Христофор Караджов, преподавател в Калифорнийския университет.

"Ердоган и властите трябва да представят на федерален съдия, че съдебната система е независима, съдията трябва да бъде убеден, че има основания Гюлен да бъде предаден на турските власти. Това ми се струва много трудно. Турция е много ключов партньор на САЩ и не мисля, че Гюлен е единствената тема, заради която Джо Байдън ще посети Турция", оцени Караджов пред БНР.

Още по темата

Караджов коментира и кандидат-президентската надпревара в САЩ. "Не бих вярвал на нищо, което идва от Тръмп, защото неговата позиция се променя толкова често, че вече не е ясно коя е последната му и най-крайна и валидна позиция. Вчерашната реч, която беше предназначена да бъде голяма и програмна, не каза нищо ново освен някои от старите клишета", каза Караджов.

Според него Тръмп не се харесва и на някои свои съпартийци: "Имаше едно писмо, подписано от 50 специалисти във външната политика и националната сигурност, които казаха, че той не само е неподготвен, но и опасен. Разцеплението по този фронт в Републиканската партия е много силно. Вътре се води дискусия. Джо Байдън каза за Тръмп, че не е срещал по-неподготвен кандидат в дългата си политическа кариера".

Той посочи, че според социолозите в ключови щати Клинтън води в надпреварата. Като се гледа щат по щат - не виждам признаци Тръмп да успява някъде, каза Караджов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 7 години
До защо не се пише че,***,точно към тебе,не бяха анонимни младежите,и ти казаха,че искат да емигрират,не чустваш ли ,че си много жалък с този твой коментар,за западните преси анонимни,а за твоя вестник ''Овча мисъл''казали,че искат да емигрират.
7
0
 
1
 
! Отговори
ЗНАЙКО преди 7 години
До защо не се пише че Това Явление се случва предимно в Балканите да го знаеш!
6
1
 
10
 
! Отговори
тя преди 7 години
Айде ,ще вярваме на Хилари, тя НЕ лъже, само маже!
5
1
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Спомням сипледи 17 години говориха същото и за Путин че не е подготвен Също и през 2008 г от ДПС и БСП заявиха че Бойко Борисов няма ресурса и умствен капяцитет да ръководи държава Ето че години по късно подобни тврдени се разбивят на пух и прах.В друго време Тръмп не би бил добър президент наистина НО точно в тези Бурни години белязаниот Ислямския Фундаментализам и разидинение на модерните страни света има нужда от един Тръмп !!!
4
3
 
6
 
! Отговори
Сорос-садизмът и САЩ преди 7 години
Ердоганчо спря авериканския сорос-садизъм на предателските НПО, които като соросоидно-сатаниннски агенти работеха в полза на сорос-садизма,разпространяван от Империята на злото и продажба на Американски революции в цял свят, за да зомбира децата на нормалните хора. Именно те се опигват да избягнат неочакваното възмездие за своите предателски действия спрямо родната си страна. Но заедно с тях в Щатите ще навлязат и огромна част мюсюлмани, които ще имат цели, не по различни от целите на мюсюлмани-
3
2
 
4
 
! Отговори
сорос-садисти рогоно преди 7 години
По света и у нас, сорос-садистите избират демократите-сбабосани и дърнофелно-изкуфелници рогоноски заради грантовете, накичени по рогата им.Всеки, който бълва гушери и змии против рагоноската Килъри - Люинската сянка, сам той знае колко долари и центчета е заработил, предавайки родната си страна.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пратете го про боко, а после гледайте само колко е минимален шанса да не бъде върнат
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако се беше укрил в България, шансът ставаше максимален.